Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Έναρξη λειτουργίας νέου φωτοβολταϊκού σταθμού στις Καρυές του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

    Την έναρξη λειτουργίας τριών νέων φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 11,5 MW, στην Άρτα, στη Βοιωτία και στην Αιτωλοακαρνανία, ανακοίνωσε η εταιρεία Protergia ανεβάζοντας έτσι την συνολική ισχύ, από αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς που διαθέτει στα 53,5 MW....



     Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση της εταιρείας Protergia, θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίος, ανήλθε στα 23,5 εκατ. ευρώ.
    Η Protergia συμβάλλοντας στην επίτευξη του Εθνικού Στόχου 20-20-20, στοχεύει μέχρι το 2015 να έχει σε λειτουργία 400 MW από ΑΠΕ, κυρίως από αιολικά πάρκα, υπό την προϋπόθεση ομαλοποίησης της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
    Σημειώνεται ότι οι τρεις νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί βρίσκονται στις θέσεις Μαραθιάς/Καμπή, του Δήμου Αρταίων, Γκούρεζα/Δάφνη του Δήμου Τανάγρας και Καρυές του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, σε συνολική έκταση 235 στρεμμάτων. Παράλληλα οι τρεις νέοι αυτοί φωτοβολταϊκοί σταθμοί αποτελούνται συνολικά από 39.000 περίπου πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πλαίσια του οίκου SUNTECH, ονομαστικής ισχύος 290Wp έκαστο. Για τη μετατροπή του ρεύματος σε εναλλασσόμενο χρησιμοποιούνται αντιστροφείς της SMA και για την ανύψωση της τάσης μετασχηματιστές της ABB. Την κατασκευή του έργου “με το κλειδί στο χέρι” ανέλαβε ηΒΙΟΣΑΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ενώ η διασφάλιση ποιότητας έγινε από την TUV Hellas.
      Συνολικά, από τους τρεις νέους σταθμούς αναμένεται να παράγονται ετησίως 14.600 MWh πράσινης ενέργειας. Ως εκ τούτου η λειτουργία τους, συντελεί στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, τουλάχιστον κατά 7.000 ισοδύναμους τόνους CO2 ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί με τη δημιουργία ενός νέου δάσους 18.000 στρεμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο