Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Mε τα τρακτέρ στην πλατεία Αγρινίου οι αγρότες της ΠΑΣΥ

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  η κινητοποίηση των αγροτών στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Οι αγρότες της ΠΑΣΥ. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ με τέσσερα τρακτέρ «κατέλαβαν» κεντρική πλατεία του Αγρινίου και διαμαρτυρήθηκαν για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα οικονομικά μέτρα...


       Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιώργος Δημητρουλής από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ενώ το παρόν έδωσε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Ν. Μωραΐτης. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανία ο κ. Σ. Κοτοπούλης που εξέθεσε τα αιτήματα των αγροτών σημειώνοντας πως το αγροτικό εισόδημα που μειώθηκε για μια ακόμη χρονιά, το κόστος παραγωγής και ζωής, η ακρίβεια χωρίς τέλος στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης, η επιβολή πληρωμής κάθε είδους χαρατσιών, η αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ, η αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ κατά 23% οδηγούν στην χρεοκοπία τους αγρότες.
    Τα αιτήματα των αγροτών όπως τα εξέθεσε ο κ. Κοτοπούλης είναι: η μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, να δοθούν άτοκα καλλιεργητικά δάνεια από την ΑΤΕ στους μικρομεσαίους αγρότες, με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, η θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα, η επιδότηση των ζωοτροφών και τέλος να μην πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ όλα τα χαράτσια.
       Έγινε γνωστό επίσης ότι την Τετάρτη 29/2 στις 11 το πρωί το Ε.Κ. Αγρινίου θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας για τα χαράτσια, με επίδοσή τους στα γραφεία της ΔΕΗ στην πλατεία στο Συντριβάνι.





ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο