Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο Θάνος Ανεστόπουλος (διάφανα κρίνα) στην ARTηρια Λευκάδας

10 Μαρτιου 2012 remember your  mortality  
ο  Θανος Ανεστοπουλος  (διαφανα κρινα)
 κοινωνει  μουσικη
πλαισιωμενος απο πινακες του
        Η ARTηρια παρουσιάζει την έκθεση έργων ζωγραφικής με κάρβουνο του Θάνου Ανεστόπουλου Remember your mortality”....


      Ο Θάνος Ανεστόπουλος στην  πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής  μας προσκαλεί να διαβούμε μαζί του το κατώφλι για ένα προσωπικό σουρεαλιστικό σύμπαν που δημιούργησε κάτω από τον θεματικό τίτλο «Remember your mortality».
       To σουρεαλιστικό σύμπαν του έχει καταγραφεί και έχει ντύσει τις αφίσες και τα εξώφυλλα των δίσκων των Διάφανων Κρίνων.
      Ο τίτλος της έκθεσης είναι δανεισμένος από την γνωστή ρήση του Friedrich Wilhelm Nietzsche, περιγράφει και περικλείει στοχασμούς για τον θάνατο και τον έρωτα, τονίζοντας την ανάγκη και την επιθυμία  για ζωή και δημιουργία μέσα σε χαλεπούς και αφυδατωμένους καιρούς.
       Τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του, εικονοποιούνται και προβάλλονται ταυτόχρονα με τις ζωντανές εμφανίσεις  του στην σκηνή.
         Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων), σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live, λιγο πριν την πολυαναμενόμενη πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά.  
   Μια βραδυά επικοινωνίας, κατάνυξης και  απόλαυσης.
    Επί 20 περίπου, χρόνια η φωνή του Θ. Ανεστόπουλου αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής.
     Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως, με μια μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησε και κρατάει συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.
     Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση “Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν” και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει  σε αυτήν την μοναδική βραδιά ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής  διάφανης περιπέτειας.
      Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν. 
    Θα παρουσιαστούν καινούργια τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Θάνου Ανεστόπουλου μαζί με αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων.Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών  όπως ο Johnny Cash o  Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι ,  καθώς και μελοποιημένα ποιήματα  ( Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)
____________________________________________
ωρα εναρξης 21.30
τηλ: 26450.22820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο