Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Λαμπρή παρουσίαση του βιβλίου «2/39 Σύνταγμα Ευζώνων» Β΄ έκδοση, του Νίκου Κολόμβα, στην Αθήνα

    Το βιβλίο του αντιστράτηγου εν αποστρατεία και συγγραφέα, Νίκου Κολόμβα «2/39 Σύνταγμα Ευζώνων - Σελίδες από την Πολεμική Ιστορία του» Β΄ Έκδοση, παρουσίασε η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (AI.ΠO.E), το απόγευμα της Παρασκευής  24 Φεβρουαρίου 2012, στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS


        Ένα βιβλίο με ιδιαίτερα έντονο συγκινησιακό βάρος (Β΄ έκδοση) το οποίο είναι εμπλουτισμένο και ανανεωμένο με νέο υλικό από τον ίδιο το συγγραφέα, ο οποίος αναζήτησε νεώτερες πληροφορίες από τους  αγώνες, τις θυσίες, τα στοιχεία των μαχών, τους θανάτους, τους τραυματισμούς και πολλές άλλες λεπτομέρειες του 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων που έχει έδρα το Μεσολόγγι, όπου με θάρρος και αυτοθυσία όπως και οι περισσότεροι Έλληνες τα έδωσε όλα στον αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας.
        Την εκδήλωση συντόνιζε ο προϊστάμενος της Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΙΟΠΕ, Παναγιώτης Κοντός και για το συγγραφέα και το έργο του μίλησαν οι:
-ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ Κλεομένης: Ομότιμος Καθηγητής  Παντείου Πανεπιστημίου
-ΚΟΤΙΝΗΣ Μιχάλης:  Δρ Νομικής, αντιπρόεδρος της ΑΙΠΟΕ
-ΚΑΖΟΥΚΑΣ Ηλίας:  Αντιστράτηγος ε.α.
-ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ: Πρόεδρος Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης 
-και ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Κολόμβας ο οποίος εμφανώς συγκινημένος μίλησε για την περηφάνια που αισθάνεται κανείς για τους μαχητές του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας.
       Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Πάνος Κουρουμπλής, ο π. Αντιπρόεδρος της Βουλής Κρητικός Παναγιώτης, ο Π. Βουλευτής Παναγιώτης Δελημήτσος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών Γεώργιος Κουβέλης, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεοφανοπούλου-Κοντού Δήμητρα, οι συγγραφείς Αλέξανδρος Κυριαζής, Μπάμπης Κουβέλης, Γιάννης Καρύτσας, Γιάννης Δημητρούκας, Πάνος Λαζαρόπουλος, Χρήστος Κορέλλας, Διονύσης Μπερερής, ο αξιωματικός ε.α. Σάββας Γερογιάννης, από την Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τεχνης ο Μπαρμπαρούσης Γιώργος, Βαγγέλης Κουτιβής, Θεόδωρος Χολής, Γιώργος Κουβέλης, Γιώργος Τσέλιος,  Πάνος Αγραφιώτης  και Χρήστος Γαζέτας, ο Γιώργος Πάστρας δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Φαραντούρης Διευθυντής της Ineramerican, ο γιατρός Χρήστος Κλαδευτήρας π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών, Ο π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεσολογγίου Γιάννης Μπούρος, από το Σύλλογο φίλων Βελανιδιάς ο Γραμματέας Μάκης Ζορμπάς, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παπαδαταίων Αλεξανδρής Βαγγέλης, από το σύλλογο Γουριάς η Αννα Σταμουλακάτου, κ.α.























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο