Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική εκδήλωση «Τριχωνίδα, Λίμνη Ζωής»

          Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου τη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012. Αφορμή της περιβαλλοντικής αγωγής και εκπαίδευσης ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται τη 2η Φεβρουαρίου κάθε έτους σε πολλά σημεία του πλανήτη και της χώρας μας με στόχο την προβολή και προστασία των πιο απειλούμενων κομματιών του φυσικού περιβάλλοντος που είναι οι υγρότοποι.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Τριχωνίδα, Λίμνη Ζωής» με προσκεκλημένο ομιλητή το περιβαλλοντολόγο κ. Μαμάση Διονύση ειδικό σε θέματα αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών....


        Ο κ. Μαμάσης ενημέρωσε τους μαθητές της 3ης, 4ης, 5ης και 6ης τάξης για τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα που είναι οι υγρότοποι, τη διεθνή σύμβαση Ραμσάρ και τους ελληνικούς υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας που έχουν υπογράψει τη σύμβαση. Έμφαση δόθηκε στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, τη γειτονική λίμνη της πόλης του Αγρινίου, τη Τριχωνίδα. 
      Παρουσιάστηκαν οι αξίες, οι λειτουργίες της, η πλούσια βιοποικιλότητα που διαθέτει με τη μοναδική φυσική ομορφιά ενώ ο τόπος χαρακτηρίζεται ως θαυμάσιο καταφύγιο άγριας ζωής. Έμφαση δόθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υγροτοπικό σύστημα από τις αλόγιστες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις.
       Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου κ. Παναγιώτης Μποκόρος ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές για την αφοσίωση τους αλλά και την συμμετοχή τους στη δράση που υλοποιήθηκε αποσκοπώντας στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους με στόχο την προβολή και προστασία των πιο απειλούμενων κομματιών του φυσικού περιβάλλοντος που είναι οι υγρότοποι.
         Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές παρέλαβαν ενημερωτικά φυλλάδια για την Τριχωνίδα ενώ ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου παρέδωσε θεματικούς χάρτες και ενημερωτικό υλικό του Εθνικού Πάρκου της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού περιοχής που συγκαταλέγεται στους υγρότοπος Διεθνούς Σημασίας Ραμσάρ για την Ελλάδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο