Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ανδρέας Μακρυπίδης: Προτεραιότητα στην κατασκευή του δρόμου Πλατυγιάλι - Αστακός

       Απάντηση δέχτηκε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης σε ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών κ΄ Δικτύων, με την οποία ζητούσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Πλατυγιάλι-Αστακός. Στην απάντηση αποτυπώνεται η βούληση του Υπουργείου να ολοκληρωθούν σύντομα οι σχετικές μελέτες ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης στο ΕΣΠΑ...


    Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής είχε με την παρέμβαση του τονίσει ότι είναι αναγκαία η κατασκευή του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αστακός μέσω χρηματοδότησης του από το ΕΣΠΑ, αφού ενώ το εν λόγω τμήμα, που σήμερα βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, θα συνδέσει την μεγάλη αναπτυξιακή υποδομή του λιμανιού στο Πλατυγιάλι με την πλησιέστερη πόλη του Αστακού αλλά και με την Παραϊόνια Οδό.
      Στην απάντηση του ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το Υπουργείο εκπονεί τη μελέτη με τίτλο «Υπολειπόμενες Μελέτες οδικού άξονα Αστακός – Ιόνια Οδός α)Τμήμα Αστακός Πλατυγιάλι β)Τμήμα Νέα γέφυρα στον ποταμό Αχελώο μετά των προσβάσεων».
       Η σχετική σύμβαση αφορά στην εκπόνηση όλων των υπολειπόμενων μελετών του οδικού άξονα Αστακός – Ιόνια Οδός στα τμήματα α)Αστακός – Πλατυγιάλι β)Νέα γέφυρα στον ποταμό Αχελώο μετά των προσβάσεων που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση του συνόλου του άξονα της Παραϊόνιας Οδού και την αποκατάσταση της σύνδεσης του Αστακού με την Ιόνια Οδό.
         Ειδικότερα για το τμήμα Αστακός – Πλατυγιάλι η μελέτη αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού που ξεκινά από τον οικισμό του Αστακού και καταλήγει μετά τον υφιστάμενο κόμβο προς Πλατυγιάλι, όπου αναπτύσσεται ο νέος λιμένας.»
Στη συνέχεια της απάντησης του ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης προσθέτει:
«Έχουν υποβληθεί και τελούν υπό έλεγχο οι μελέτες του 1ου σταδίου. Έχει αποσταλεί η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Όρων στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αναμένεται η γνωμοδότηση της προκειμένου να εγκριθούν οι ανωτέρω μελέτες του 1ου σταδίου, προκειμένου να προχωρήσει η εκπόνηση των μελετών του 2ου σταδίου....
     ...Τέλος, σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή του Αστακού το Υπουργείο εκπονεί και τη μελέτη με τίτλο «Μελέτη σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό. Τμήμα Γέφυρας Γουριά-Πλατυγιάλι», η οποία αφορά τη μελέτη οδικού τμήματος, μήκους 13 χλμ περίπου, που ξεκινά από τον υφιστάμενο κόμβο προς Πλατυγιάλι και καταλήγει στην περιοχή της υφιστάμενης γέφυράς Γουριάς (οικισμός Πεντάλοφου).»
         Ο Ανδρέας Μακρυπίδης εκφράζει την ικανοποίηση του για την διαφαινόμενη θετική έκβαση ως προς την κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα, του οποίου η ολοκλήρωση θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή και θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΝΑΒΙΠΕ στο Πλατυγιάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο