ΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ..
Τώρα που έπιασαν τα κρύα και όλα τα Ξηρομερίτικα χωριά σκεπάστηκαν από το χιόνι, καιρός για φασολάδα! Μια ζεστή και καυτή φασολάδα είναι αντίδοτο στο κρύο. Φασολάδα κλασσική και αγαπημένη που δίκαια την αποκαλούν «το κρέας των φτωχών»....
Η φασολάδα, είναι παραδοσιακό φαγητό, ιδανικό για το χειμώνα. Ανήκει στα εύκολα και νηστήσιμα φαγητά.
Γίνεται με φασόλια μικρά και δεν χρειάζονται να φουσκώσουν, από το βράδυ.
Υλικά (5 μερίδες)
1/2 κιλό φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο,κομμένο σε φέτες
1 κοφτή κουτ.σούπας αλάτι ημίχονδρο
Χυμό μισού λεμονιού
Λίγο σέλινο
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι.
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα βάζουμε στη χύτρα,με νερό, ως τη μέση.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε τη χύτρα.
Βράζουμε για 1 ώρα.
Αν έχει πολύ νερό, αφήνουμε, να χυλώσουν λίγο.
Αυτό ήταν! Γρήγορα κι εύκολα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο