Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Θανατηφόρο τροχαίο χθες στα Φραγκουλέικα

Βυτιοφόρο συγκρούστηκε με Ι.Χ. όχημα - Ο 45χρονος αρχαιολόγος – βυζαντινολόγος Νίκος  Καπώνης, πρ. πρόεδρος της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, είναι το θύμα του τραγικού τροχαίου.  
       Στην εθνική οδός Αγρινίου – Ιωαννίνων στις στροφές πριν από τα  Φραγκουλέικα σημειώθηκε χθες σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, μετά απο σύγκρουση βυτιοφόρου με ΙΧ. Ο οδηγός του Ι.Χ. ο 45χρονος αρχαιολόγος – βυζαντινολόγος Νίκος  Καπώνης, πρ. πρόεδρος της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, έχασε τη ζωή του...


    Τα βαρύ όχημα μετά την σύγκρουση έπεσε σε χαντάκι δίπλα στο δρόμο, με αποτέλεσμα να φθάσουν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για να σταματήσουν την διαρροή καυσίμων, ενώ παράλληλα έριξαν τεράστιες ποσότητες νερού.
    Εξαιτίας του δυστυχήματος η εθνική οδός στο σημείο αυτό έχει κλείσει και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριο από την Λυσιμαχεία.

Θλίψη για τον Νίκο Καπώνη

     Ο 45χρονος αρχαιολόγος – βυζαντινολόγος Νίκος  Καπώνης, πρ. πρόεδρος της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, είναι το θύμα του τραγικού τροχαίου που σημειώθηκε στα Φραγκουλέϊκα
      Άνθρωπος του πολιτισμού, με πλούσια δράση, ο Νίκος Καπώνης, υπήρξε ένας από τους πλέον εξαίρετους επιστήμονες στον τομέα του και έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον πλούσιο πολιτιστικό και ιδιαίτερα των βυζαντινό πλούτο της Αιτωλ/νίας, που δεν έχανε ευκαιρία να τον ερευνά και να τον αναδεικνύει.
     Υπήρξε συγγραφέας πολλών εργασιών και άρθρων σχετικά με τον αρχαιολογικό πλούτο του νομού και μίλησε σε πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια.
          Για χρόνια διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και στην προηγούμενη θητεία υπήρξε πρόεδρος της, ενώ υπήρξε από τους πρωτοστάτες του αγώνα που δίνει η Εταιρία για την αξιοποίηση των αποθηκών Παπαπετρου.







ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο