Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ένας χρόνος «Καλλικράτης» στην Παλαιομάνινα. Διαπιστώσεις, προβλήματα και προτάσεις

Γράφει ο: Νίκος Ζώγας
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Παλαιομάνινας
           
        Μέσα στην οικονομική δυσκολία που περνάει αυτόν τον καιρό η χώρα, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Ξηρομέρου αιμορραγούν από τον κρατικό κουρμπανά. Παρ΄όλα αυτά ο Δήμαρχός μας Πυθαγόρας Σαμαράς προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα των δημοτών.
      Θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι μέσα στο 2012 για το χωριό μου, την Παλαιομάνινα θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να γίνουν τα εξής έργα:....


  α)-Να γίνει η κοινότητά μας λειτουργική (online σύνδεση με τα κεντρικά του Δήμου) για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους συγχωριανούς μας, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της αποστάσεως των 40χλμ.
   β)-Εξοπλισμός και στελέχωση του αγροτικού ιατρείου για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, των συγχωριανών μας, σε θέματα υγείας.
      γ)-Αντικατάσταση υπάρχουσας αντλίας γεωτρήσεων με νέα μεγαλύτερης παροχής καθώς η υπάρχουσα δεν καλύπτει τις ανάγκες του χωριού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
      δ)-Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών του αγροτικού οδικού δικτύου με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού και την ευκολότερη πρόσβαση στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.
      ε)-Κατασκευή δικτύου φρεατίων για την συγκομιδή των όμβριων υδάτων κατά μήκους του οδικού δικτύου που συνδέει την Παλαιομάνινα με τον Αστακό λόγω επικινδυνότητας του οδοστρώματος μετά από έντονη βροχόπτωση καθώς και πρόκληση ζημιών από την εισροή των  υδάτων σε παρακείμενες, του δρόμου, οικίες, οικόπεδα και αγροκτήματα.
      στ)-Συνέχιση και αποπεράτωση των έργων πλακόστρωσης για λόγους τόσο υγιεινής όσο και αισθητικής.
       η)-Κατασκευή υπαίθριας παιδικής χαράς στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Παλαιομάνινας για την αναψυχή και την εκγύμναση των παιδιών του χωριού.

        Έχω την πεποίθηση πως ο δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρας Σαμαράς θα δείξει την πρέπουσα κατανόηση στα καθημερινά προβλήματα των συνδημοτών του και θα μεριμνήσει προσωπικά για την γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο