Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση Κώστα Καραγκούνη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς από την πιθανή κατάργηση του ΟΕΕ

         Ερώτηση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς τoν Yπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργείται με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς από την πιθανή κατάργηση του ΟΕΕ....


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αθήνα, 15.2. 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Αξιότιμο Yπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


ΘΕΜΑ: Ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργείται με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς από την πιθανή κατάργηση του ΟΕΕ.

     Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επικείμενη κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας που σίγουρα πλήττουν το κοινωνικό κράτος ενώ δημιουργούν προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες. 
     Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάργηση των βρεφονηπιακών σταθμών που υπάγονται στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Στον ΟΕΕ, υπάγονται 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί, στους οποίους φιλοξενούνται 2.500 βρέφη και νήπια, εξυπηρετώντας κατ΄αυτό τον τρόπο ουσιαστικά χιλιάδες οικογένειες που καθημερινά πασχίζουν για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση.
     Όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα έτσι και στην πολύπαθη επαρχία το πρόβλημα είναι μεγάλο και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις οικογένειες. 
   Στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο εξυπηρετούνται πολλές οικογένειες που τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις που δυστυχώς κοστίζουν.

Κατόπιν των ανωτέρω Κύριε Υπουργέ ερωτάσθε:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να βρεθεί μια εναλλακτική λύση, προκειμένου να διατηρηθούν οι παροχές και να ανακουφιστούν οι χιλιάδες οικογένειες;  

                             

 Ο ερωτών Βουλευτής
        Κωνσταντίνος    Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο