Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Μαραθιάς: Στο βωμό της ανάπτυξης!

Τοποθέτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γεράσιμου Βότση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου
          Κύριε Αντιδήμαρχε (Φώτης Λιβάνης), δεν μας πείσατε για την αναγκαιότητα εκμίσθωσης των 2100 στρεμ. στη θέση Μαραθιά, με την τοποθέτησή σας. 
    Για μας είναι ξεκάθαρο, αλλά επιβεβαιώνεται και η θέση μας για την αντιδραστικότητα του «Καλλικράτη», ο οποίος επεκτείνει και ενισχύει την επιχειρηματική δράση στη λειτουργία των Δήμων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων....


        Διευκολύνει την παράδοση του φυσικού πλούτου της χώρας και την αλλαγή χρήσης γης, π.χ. παραχώρηση-εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων για φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες, τουρισμό κ.α., υπονομεύοντας παραδοσιακές δραστηριότητες, το ζωικό κεφάλαιο, το φυσικό περιβάλλον, αλλοιώνοντας το οικιστικό τοπίο. 
     Δημιουργεί πιο ευνοϊκούς όρους για τους μεγαλοκαρχαρίες υποτάσσοντας στα συμφέροντά τους το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Ε.Σ.Π.Α., το ʽʼΕΛΛΑΔΑʼʼ κτλ.
        Και εσείς πιστοί σε αυτήν την πολιτική, βγάζετε στο σφυρί μια μεγάλη δημόσια έκταση στη θέση Μαραθιά και σίγουρα αύριο και όλο τον παραλιακό άξονα Αστακού-Μύτικα. 
   Αυτό το κάνετε με πρόσχημα την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ειλικρινά πιστεύετε οτι οι επιχειρηματίες θα σώσουν το λαό και τον τόπο; Αυτό είναι ουτοπία. Αυτοί κοιτάνε μόνο τα συμφέροντά τους και πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους τσακίζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα. Η μήπως δεν είναι και αυτοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός; 
     Είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα καταληστεύουν τον πλούτο του Ελληνικού λαού, που τον δημιούργησαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων. 
   Είναι αυτοί που δημιούργησαν και δημιουργούν στρατιές εξαθλιωμένων. Κι είστε και εσείς κύριοι που νομίζετε ή έχετε την εντύπωση ότι ξεπουλώντας την περιουσία του λαού επιτελείτε θεάρεστο έργο στο βωμό τάχα της ανάπτυξης της περιοχής
      Μην ανησυχείτε και ανάκαμψη και ανάπτυξη, αναιμική λέμε εμείς, θα υπάρξει, αλλά με έναν λαό εξαθλιωμένο και με μισθούς πείνας. 
    Εμείς δε συμφωνούμε σε καμιά παραχώρηση (πώληση ή ενοικίαση) του Μαραθιά σε κανένα επιχειρηματικό όμιλο και κανείς από σας δεν έχει τη νομιμότητα να υποθηκεύσει την περιουσία του λαού. 
 «Λαική Συσπείρωση» Δήμου Ξηρομέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο