Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ανδρέας Μακρυπίδης: Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Πλατυγιάλι-Αστακός

        Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης προς τους Υπουργούς Υποδομών Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με την οποία ζητάει να ενταχθεί στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οδικό τμήμα Πλατυγιάλι-Αστακός, αφού η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή και θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ....


       Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Επιτακτική είναι η αναγκαιότητα της κατασκευής του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αστακός αφού ενώ το εν λόγω τμήμα, που σήμερα βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, θα συνδέσει την μεγάλη αναπτυξιακή υποδομή του λιμανιού στο Πλατυγιάλι με την πλησιέστερη πόλη του Αστακού αλλά και με την Παραϊόνια Οδό.
     Η συνέχιση της κατάστασης αυτής καθώς και η έλλειψη προγραμματισμού μέχρι σήμερα για την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, ακυρώνει στην πράξη τα πλεονεκτήματα των μεγάλων οδικών υποδομών που έχουν κατασκευαστεί ή δρομολογούνται  (Δυτικός Οδικός Άξονας – Ιόνια Οδός,  Παραϊόνιοι οδικοί άξονες κ.λ.π) και αφήνει ανολοκλήρωτο τον σχεδιασμό για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο στην περιοχή.
       Το συγκεκριμένο έργο θα συνδέσει με ένα σύγχρονο δρόμο την πόλη του Αστακού με την σημαντική αναπτυξιακή υποδομή της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. στο Πλατυγιάλι, θα δώσει νέα δυναμική στο λιμάνι αναδεκνύοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική, οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής με την ευκολότερη, ασφαλέστερη και συντομότερη μετακίνησή των διερχόμενων οχημάτων και την διευκόλυνση της μεταφοράς προϊόντων από και προς το λιμάνι.
        Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία να ενταχθεί το τμήμα Πλατυγιάλι-Αστακός στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείο Υποδομών, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες πιστώσεις για να διορθωθεί η συγκεκριμένη «παραφωνία» και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για σύγχρονες οδικές υποδομές στην περιοχή.
       Επειδή είναι απαράδεκτο η πόλη του Αστακού να μην διαθέτει σύγχρονη οδική σύνδεση με την μεγαλύτερη αναπτυξιακή υποδομή της ευρύτερης περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας που είναι το λιμάνι στο Πλατυγιάλι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
·                     Σε ποιές ενέργειες θα προβούν ώστε το οδικό τμήμα Αστακός – Πλατυγιάλι να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το αναθεωρημένο τομεακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων;
·                     Εαν έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο