Για ζητήματα πράσινης ανάπτυξης, μίλησε στον ραδιόφωνο του ANT1 και τους δημοσιογράφους Νικόλα Βαφειάδη και Νέστορα Δημαρά, o Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης. O Υφυπουργός τόνισε πως η καταστροφή στην Ιαπωνία...
θα αλλάξει την διεθνή κατάσταση σχετικά με την πυρηνική ενέργεια και πως σίγουρα είναι η αφορμή για μια μεγάλη συζήτηση , μια παγκόσμια συζήτηση και έναν γόνιμο προβληματισμό για το ενεργειακό μέλλον του πλανήτη.
Μέχρι το 2020, είναι γνωστό ότι έχει τεθεί στόχος για την παραγωγή του 20% της ενέργειας από ΑΠΕ, στόχος που για την Ελλάδα, μπορεί να επιτευχθεί, είπε στην συνέχεια ο Θάνος Μωραΐτης : «Από την πρώτη μέρα, συστηματικά, δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας, την οποία και μπορούμε να κερδίσουμε, δεν είμαστε μακριά από αυτούς τους στόχους. Τα αποτελέσματα θα φανούν σε δυο χρόνια από σήμερα.
Το θέμα των ΑΠΕ, είναι και θέμα κουλτούρας. Η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ πιο πίσω σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε και παρ’όλα αυτά κάνει σημαντικά βήματα. Σύντομα θα ξεπεράσουμε από πλευράς στόχου ακόμη και χώρες που ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν από εμάς.»
Η πράσινη ανάπτυξη δεν ήταν ένας απλός στόχος που τέθηκε προεκλογικά από τον πρωθυπουργό. Θα έρθει για να αλλάξει μια σειρά από πράγματα και ήδη τα αποτελέσματα είναι σημαντικά και ενθαρρυντικά., επισήμανε ακόμη ο Υφυπουργός για να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με τις πράσινες επενδύσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν:
«Ζούμε σε μια χώρα όπου η πολυνομολογία και η γραφειοκρατία, είναι άνευ προηγουμένου και αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη επενδύσεων. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει δουλέψει και σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε ένας επενδυτής να μην θέλει όλα αυτά τα χαρτιά και δικαιολογητικά που χρειάζονταν για να εκδοθεί μια άδεια. Πιστεύω ότι πρέπει να εργαστούμε πιστά και να συνεχίσουμε τη μάχη κατά της γραφειοκρατίας.
Τέλος αναφερόμενος στην επικείμενη ανάρτηση του πρώτου δασικού χάρτη στη χώρα, ο κ. Μωραΐτης, απάντησε: « Είναι ένας από του μεγάλους στόχους του Υπουργείου, για τον οποίο και δουλεύουμε εδώ και 18 μήνες, ώστε να σταματήσει επιτέλους το μεγάλο «πάρτι» που γίνονταν στα δάση της χώρας. Ο δασικός χάρτης θα αφορά στην Αττική και δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια. Είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή, όπου έχουν σημειωθεί και οι περισσότερες καταπατήσεις και παρανομίες. Αυτό που γίνονταν εδώ και δεκαετίες θα λάβει τέλος.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο