Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ένωση επαγγελματιών εστίασης, αναψυχής & ψυχαγωγίας Αγρινίου: Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς εκ των 8 εκλεγμένων βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας δεν μας απάντησε


Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, ως γνωστόν, η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου πραγματοποίησε έκτακτη Γενική Συνέλευση με αφορμή την εφαρμογή του Ν. 3868/2010, ο οποίος προβλέπει την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας. Στο ψήφισμα που ομόφωνα τότε τα μέλη μας εξέδωσαν αναφερόταν μεταξύ άλλων το εξής:...


«Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στον υπουργό Υγείας, στους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στο Δήμαρχο Αγρινίου και στους επικεφαλής των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου, αναμένοντας τη σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτησή τους επί του θέματος εντός μιας εβδομάδας.»
Η διοίκηση της Ενώσεώς μας επέδωσε ηλεκτρονικά το εν λόγω ψήφισμα στους αιρετούς εκπροσώπους του τόπου μας, ενώ τόσο ο έγγραφος όσο και ο ηλεκτρονικός τύπος της περιοχής δημοσίευσε στη συντριπτική του πλειοψηφία τις ειλημμένες αποφάσεις της συγκεκριμένης Συνελεύσεώς μας, συμπεριλαμβανομένης και της προαναφερθείσας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, με εξαίρεση τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρότι έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες κανείς εκ των 8 εκλεγμένων βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας δεν μας απάντησε, παρά το γεγονός ότι είχαμε και προφορική επικοινωνία μαζί τους για το θέμα.
Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν ζητάμε από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους να συμφωνήσουν με τις θέσεις και τις απόψεις μας. Ζητάμε όμως, από τα πρόσωπα εκείνα τα οποία διά της ψήφου μας απολαμβάνουν των ιδιαίτερων δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα στα άρθρα 59-63, να αφουγκραστούν επιτέλους τα προβλήματα του κλάδου μας. 
Πραγματικά, είναι ιδιαίτερα λυπηρό όταν οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας κωφεύουν επιδεικτικά σε τόσο σημαντικά ζητήματα, προσπαθώντας να ισορροπήσουν μεταξύ της κομματικής γραμμής και των ψηφοθηρικών τακτικών, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο μια βραχυπρόθεσμη πολιτική μικροκομματικών συμφερόντων. Ακόμη πιο λυπηρό όμως, είναι να αγνοούν προκλητικά μία Ένωση Επαγγελματιών που εδρεύει στο νομό όπου εκλέγονται, η οποία απαρτίζεται από 220 περίπου επιχειρήσεις (σε πολύ μεγάλο βαθμό αρκετές εξ αυτών είναι οικογενειακές) που απασχολούν περισσότερους από 1000 εργαζομένους. Προφανώς, η βιωσιμότητα των καταστημάτων μας δεν τους απασχολεί, αγνοώντας παντελώς το μείζον θέμα της αύξησης της ανεργίας που θα προκύψει για την Αιτωλοακαρνανία.
Ειλικρινά, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα το να έχει κάποιος το θάρρος της γνώμης του είναι μειονέκτημα, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για πρόσωπα που εκπροσωπούν τους Έλληνες πολίτες στο κοινοβούλιο. Πραγματικά, από τη συγκεκριμένη στάση και των 8 βουλευτών, αντιλαμβανόμαστε ιδίοις όμασι έναν από τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο η Αιτωλοακαρνανία κατατάσσεται τόσα χρόνια στις χαμηλότερες θέσεις σε επίπεδο εισοδήματος των πολιτών, αλλά και σε ρυθμό ανάπτυξης απ’ όλους του νομούς της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο