Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «ΚΑΤΟΧΗ–ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΕΜΦΥΛΙΟΣ-Η Αιτωλοακαρνανία στη δεκαετία 1940-1950»

Σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου, το απόγευμα, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο «ΚΑΤΟΧΗ–ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ–ΕΜΦΥΛΙΟΣ-Η Αιτωλοακαρνανία στη δεκαετία 1940-1950» την επιμέλεια του οποίου είχαν οι Κωνσταντίνα Μπάδα και Θανάσης Σφήκας..  (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS)

στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α, Ακαδημίας 20, στην Αθήνα, από τις εκδόσεις «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν για το βιβλίο, κατά σειράν οι: Νίκος Καραπιδάκης, καθηγητής – Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής – Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνα Μπάδα, καθηγήτρια – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Σφήκας, Αναπλ. καθηγητής, Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν η Έφη Αργυρού, ιστορικός.

Οι παρευρισκόμενοι, η αίθουσα ήταν γεμάτη, είχαν την ικανοποίηση να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις που ασχολήθηκαν, επί της ουσίας, με το σημαντικό αυτό έργο την επιμέλεια του οποίου είχαν οι Κωνσταντίνα Μπάδα και Θανάσης Σφήκας.

Κεντρικό στοιχείο των εισηγήσεων ήταν η αναγνώριση της εξαιρετικής ποιότητας του έργου και της αξίας του, λόγω του ότι είναι βασισμένο σε σωρεία πρωτογενών πηγών και σε συλλογή άρθρων που προέκυψαν από το συνέδριο που έγινε προ ετών στο Αγρίνιο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο