Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

O Mύτικας μεταξύ των περιοχών για το σχέδιο «εξοχική κατοικία»που προωθεί η Κυβέρνηση

Περιοχές που μπορούν να αναποκριθούν σε ένα σχέδιο ανέγερσης εξοχικών κατοικιών, έχει ήδη επιλέξει η κυβέρνηση σύμφωνα με το "Βήμα". Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνεται και ο Μύτικας Ξηρομέρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ Επιχείρηση με τον κωδικό «Εξοχική Κατοικία» στήνει η κυβέρνηση, ελπίζοντας να κερδίσει το στοίχημα των 50 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις συμμετοχών σε κρατικές επιχειρήσεις και από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Από τη δεύτερη πηγή....

 και συγκεκριμένα από τη χωροθέτηση ζωνών εξοχικής κατοικίας σε όλη την Ελλάδα και από την οικοδόμηση που θα ακολουθήσει, υπολογίζεται ότι μπορούν να κερδηθούν σε επτά χρόνια γύρω στα 35 δισ. ευρώ!

Στην κυβέρνηση μιλούν για ένα σχήμα αξιοποίησης και ανάπτυξης μαζί, το οποίο, πέραν των άλλων, μοιάζει ικανό να αλλάξει την εικόνα της χώρας, να τη βγάλει από τον κύκλο της άναρχης και αυθαίρετης δόμησης, και να καταστήσει την εξοχική κατοικία εμπορεύσιμη για τους ξένους.

Κατά τους υπολογισμούς, τα επόμενα επτά χρόνια μπορούν να χτίζονται ετησίως σε οργανωμένο περιβάλλον περίπου 100.000 εξοχικές κατοικίες των 100 τ.μ. που θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους αγοραστές, κατά προτίμηση Ευρωπαίους, οι οποίοι με διάφορους τρόπους εκδηλώνουν ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί έως τώρα επειδή τα προσφερόμενα ακίνητα έχουν προβλήματα νομιμότητας, είναι χτισμένα κατά τρόπο αυθαίρετο, σε εκτάσεις ιδιοκτησιακά αμφισβητούμενες.

Βάσει λοιπόν αυτών των παραδοχών προετοιμάζεται συνδυασμένη παρέμβαση, χωροταξική και επενδυτική, ώστε να διαμορφωθεί περιβάλλον οργανωμένης ανοικοδόμησης εμπορεύσιμων εξοχικών κατοικιών σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση προτίθεται να χωροθετήσει ζώνες εξοχικής παραθεριστικής κατοικίας σε όλη τη χώρα καλύπτοντας όχι μόνο δημόσιες, αλλά και συνορεύουσες ιδιωτικές εκτάσεις. Επίσης, θα επιβάλει κατά περίπτωση αυστηρούς κανόνες δόμησης, με μικρή κάλυψη, ώστε να μην προσβάλλεται το περιβάλλον- αντιθέτως, να δημιουργούνται συνθήκες ανάδειξης και προστασίας του.

Γεγονός το οποίο, κατά την εκτίμηση των εμπνευστών του σχεδίου, θα καταστήσει την επένδυση ελκυστική και εύκολα εμπορεύσιμη. Στον βαθμό που δεσμευθούν με τους ίδιους κανόνες και οι συνορεύοντες ιδιωτικοί φορείς, όντως μπορεί να ελεγχθεί το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη έχουν επιλεγεί περιοχές σε όλη την Ελλάδα ικανές να σηκώσουν τέτοια σχέδια οργανωμένης δόμησης εξοχικών κατοικιών. Αναφέρονται ενδεικτικά: τα Καμένα Βούρλα, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το κάμπινγκ του ΕΟΤ, παραλιακές δημόσιες εκτάσεις στην Ανάβυσσο Αττικής, το νησί της Ρόδου, η Ηλεία- συγκεκριμένα, περιοχές στου Καϊάφα, στο Κουνουπέλι και στη Ζαχάρω-, η παραλιακή ζώνη του Μύτικα στην Αιτωλοακαρνανία, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αντίστοιχες στην Ανατολική και Νότια Κρήτη, η Χαλκιδική – περιοχές στο Ποσείδι, στο Παλιούρι, αλλά και στα άλλα δύο πόδια-, το Φανάρι της Κομοτηνής, η Ηρακλείτσα Καβάλας. Αντίστοιχες χωροθετήσεις χειμερινών εξοχικών κατοικιών προβλέπονται για ορεινές ζώνες όπως εκείνες του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν κτλ.

Πηγή: εφ.ΤΟ ΒΗΜΑ
Πρώτη Πηγή: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο