Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σπουδαία οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε o Αγώνας Δρόμου “Μιχάλης Κούσης”

Σπουδαία οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε ο 4ΟΣ Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου "Μιχάλης Κούσης"...

 που διοργάνωσε την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ.

Στον αγώνα συμμετείχαν 350 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση, μεταξύ των οποίων πολλοί πρωταθλητές στις μεγάλες αποστάσεις, απόδειξη και η κατάρριψη των ρεκόρ διαδρομής και στις δύο κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Σε οργανωτικό επίπεδο κατά κοινή ομολογία των αθλητών και της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ η διοργάνωση άγγιξε το άριστα, ενώ πολυπληθείς ήταν η παρουσία του κόσμου σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τη Δογρή (αφετηρία) έως και την πλατεία Δημοκρατίας (τερματισμός).

Στους άνδρες νικητής ήταν ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με χρόνο 1:06:27, δεύτερος ο Δημοσθένης Μαγγίνας του Ολυμπιακού με 1:06:39, και τρίτος ο Κωνσταντίνος Τουσέ της ΓΕΑ με 1:09:20.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ντενίζ Δημάκη ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ με χρόνο 1:17:51, δεύτερη η Σοφία Ρήγα ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ με 1:20:35 και Τρίτη η Ουρανία Ρεμπούλη ΓΣ ΛΕΡΟΥ με 1:21:04.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό του, μετά τη βράβευση των νικητών δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν σ’ αυτόν τον αγώνα προς τιμή ενός μεγάλου αθλητή του Μιχάλη Κούση γιατί σ’ αυτόν τον αγώνα η συμμετοχή έχει τη μέγιστη σημασία.

Ο Μιχάλης Κούσης υπήρξε ένας αθλητής που με την αγωνιστικότητα και το ήθος του δίδαξε πως μπορείς να είσαι πρωταθλητής στον αθλητισμό και στη ζωή.

Θέλω να θυμίσω σε όλους την προσπάθεια που ξεκινήσαμε ως Δημοτική Αρχή πριν από τρία χρόνια οργανώνοντας τον πρώτο Ημιμαραθώνιο και άλλες εκδηλώσεις.

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί στόχος και προοπτική ήταν να καθιερωθεί ο αγώνας ως μόνιμος και σταθερός θεσμός. Σήμερα οι εξελίξεις μας δικαιώνουν. Οι συμμετοχές στον αγώνα έχουν υπερβεί κάθε προηγούμενο ξεπερνώντας ακόμα και τις δικές μας προσδοκίες. Αυτό σημαίνει ότι ο Ημιμαραθώνιος έχει καταξιωθεί και έχει καταγραφεί στη συνείδηση των αθλητών ως ένας κορυφαίος αγώνας.

Πιστεύω ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο πρέπει να τον αντιμετωπίσει και η πολιτεία και ο ΣΕΓΑΣ και να συνδράμουν ώστε τα επόμενα χρόνια ο αγώνας να εξελιχθεί σε μεγάλο διεθνές γεγονός».

Οι αθλητικές εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο 19 Μαρτίου με τη Γιορτή του Αθλητή όπου βραβεύτηκαν αθλητές, αθλήτριες και σύλλογοι που διακρίθηκαν το 2010.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι τρεις πρώτοι πανελληνιονίκες σε όλα τα αθλήματα, οι ομάδες που ανέβηκαν σε κάποια εθνική κατηγορία, καθώς επίσης και οι τρεις γυναίκες Αγρινιώτισσες Γεωργία Τρομπούκη, Μαρία Τσώνη και Μαρία Κοκκότου για τις διακρίσεις τους σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο