Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Απόστολος Κατσιφάρας: Παρέμβαση για τα δάνεια των σεισμοπλήκτων περιοχών

Την παράταση της περιόδου χάριτος, για δυο ακόμη χρόνια, όσων επιχειρήσεων της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έχουν πάρει δάνεια για κεφάλαιο κίνησης και άλλες πιστωτικές διευκολύνσεις, εξαιτίας του σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008, ζήτησε σήμερα με επιστολή του προς τον Υπουργό...


 Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρεται στην «ανύπαρκτη ρευστότητα του επιχειρηματικού κλάδου» και στην ανάγκη στήριξης των επιχειρηματιών και επαγγελματιών στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Να σημειωθεί ότι η περίοδος χάριτος στην καταβολή των δόσεων, που είχε δοθεί μετά τον σεισμό, εξέπνευσε και οι Τράπεζες καλούν τώρα τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες να καταβάλουν την πρώτη δόση των δανείων που έχουν λάβει στις 30 Ιουνίου.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκτός από την υφιστάμενη δυσχερή οικονομική συγκυρία έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες του καταστρεπτικού σεισμού της 8ης Ιουνίου του 2008», αναφέρει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Και προσθέτει: «Με τις υπ’ αριθμ. 31221/Β1513/08-07-2008 (ΦΕΚ Β΄ 1351/10-7-2008) και 2/52815/0025/04-08-2008 αποφάσεις του τότε Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, δόθηκε στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, η δυνατότητα λήψης δανείων για κεφάλαιο κίνησης και άλλες πιστωτικές διευκολύνσεις. Μεταξύ των όρων χορήγησης των παραπάνω δανείων υπήρχε και η πρόβλεψη της διετούς περιόδου χάριτος, η οποία έληξε στο τέλος του 2010. Αυτό έχει σαν συνέπεια την απαίτηση από την μεριά των πιστωτικών ιδρυμάτων, της καταβολής της πρώτης δόσης του δανείου μέχρι την 30η Ιουνίου του 2011».

Και η επιστολή του κ. Κατσιφάρα προς τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη καταλήγει ως εξής: «Με δεδομένη την ανύπαρκτη ρευστότητα στον επιχειρηματικό κλάδο και τη δυστοκία που διαφαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, παρακαλώ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα χορήγησης διετούς αναστολής στη καταβολή των δόσεων των εν λόγω δανείων, με αντίστοιχη επιμήκυνση της συνολικής διάρκειάς τους και της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου. Είναι σημαντικό να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες σε αυτή τη κρίσιμη καμπή, ώστε να τους βρούμε αρωγούς και συμμάχους στην προσπάθεια της ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της Περιφέρειάς μας και της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο