Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Με τη βοήθεια της Αντιτρομοκρατικής συνελήφθη μέλος ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης


   Με την συνδρομή των ελληνικών Αρχών, οι οποίες έδωσαν πολύ σημαντικές πληροφορίες, συνελήφθη στην Κυανή Ακτή, από την Γαλλική Αστυνομία, 23χρονος Γάλλος υπήκοος, Αλγερινής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται μέλος ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης, που ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα στην Γαλλία.
Ο 23χρονος Ιμπραήμ Β., για την σύλληψη του οποίου, καθώς και για την πολύτιμη παροχή βοήθειας από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν αναλυτικά τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είχε περάσει από την Ελλάδα και μάλιστα είχε εξεταστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο 23χρονος είχε μπει στην χώρα μας από την Συρία, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και στις 3 Ιανουαρίου προσήχθη στην Ορεστιάδα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία είχε πληροφορίες για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε τρομοκρατική δράση.
Σε έρευνα που έγινε σε πανδοχείο στο οποίο διέμενε, βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα usb, στο οποίο περιέχονταν στοιχεία που παρέπεμπαν σε κωδικοποιημένα στοιχεία για τρομοκρατικές ενέργειες.
Ωστόσο, ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε στοιχείο σε βάρος του για εγκληματική δράση στην Ελλάδα, ενώ επίσης δεν υπήρχε σε βάρος του διεθνές ένταλμα αναζητήσεων.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όμως συνέχισε τις έρευνες για το συγκεκριμένο άτομο και όποιες πληροφορίες προέκυψαν, τις έδωσε στην Γαλλική Αστυνομία, στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, στις 3/1/2014, όπως επίσης στις 23/1/2014 και στις 28/1/2014, προκειμένου να αξιολογηθούν και διερευνηθούν.
Οι πληροφορίες αυτές και η εν γένει συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας συνέβαλλαν καίρια στον εντοπισμό και στην αποκάλυψη της δράσης του 23χρονου από την Αστυνομία της Γαλλίας, ο οποίος συνελήφθη μετά από μυστική επιχείρηση, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε συνέβη αυτό.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που διέμενε, βρέθηκε εκρηκτική ύλη και άλλα πειστήρια για τη δράση του, ενώ οι γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για αποτροπή μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος, το οποίο προετοίμαζε ο 23χρονος Αλγερινός στην Κυανή Ακτή.
Πηγή: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο