Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ να μην στηρίξει την υποψηφιότητα Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 
Σε ανοικτή επιστολή τρία μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαϊας ζητούν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μην στηρίξει την υποψηφιότητα Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Το πλήρες κείμενο της επιστολής:
απευθύνεται στους 1) Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 2) Γραμματέα της ΚΠΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 3) Γραμματέα κοινοβουλευτικής ομάδας 4) Μέλη κοινοβουλευτικής ομάδας 5) Γραμματέα οργανωτικού Τομέα 6) Γραμματέα επικοινωνίας 7) Μέλη ΚΠΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 8) ΝΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αχαΐας
"Με αίσθημα ευθύνης και με βαθύ παραταξιακό αίσθημα επιθυμούμε να παραθέσουμε τα παρακάτω.
Οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, αποτελούν σημαντικό ζήτημα θεσμικής, πολιτικής, και κοινωνικής εκτροπής, ενώ αναδεικνύουν με εμφατικό τρόπο την ευθύνη της πολιτικής τάξης της χώρας, στη διαμόρφωση της διάχυτης κοινωνικής αίσθησης, για έλλειψη κομματικής και πολιτικής λογοδοσίας, για ανεδαφικά πολιτικά διλλήματα, ενώ δίνει ισχύ σε ένα νεωτεριστικό ιδεότυπο, που έχει εισαχθεί τον τελευταίο καιρό στην ελληνική πολιτική κουλτούρα, ο οποίος ωθεί μεγάλο μέρος του κοινωνικού ιστού να δηλώνει απών, σε συνταγματικά κατοχυρωμένες εκλογικές διαδικασίες.
Το να συμμετέχει κανείς ενεργά και να διαμορφώνει το αποτέλεσμα μιας εσωκομματικής διαδικασίας είναι θεμιτό, γόνιμο και επιζητούμενο, στο πλαίσιο που χαρακτηρίζει μια ιδεολογική, συμμετοχική, εσωκομματική, δημοκρατική διαδικασία.
Το να πραγματοποιείται αυτό, από κάποιον εκτός, του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου (όχι μέσω ταμπέλας αλλά μέσω πολιτικών –κατά δήλωση του-), είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό και νοθεύει ιδεολογικά και πολιτικά, το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας πολιτών για αξιολογική και αντιπροσωπευτική διαμεσολάβηση του χώρου τους.
Το να είναι κανείς, στη στενή ηγετική ομάδα μιας κυβέρνησης που πίστεψε ότι το μνημόνιο ήταν επιβεβλημένο για τη διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία, αποτελεί μια πολιτική θέση.
Το να δηλώνει ο ίδιος σήμερα, ότι είναι στους διαφωνούντες, των τότε εξελίξεων, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης του εκλογικού σώματος, κομματικά μόνο ως άρτιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ πολιτικά αυτού του είδους τα τεχνάσματα,κλονίζουν την αξιοπιστία του θεσμού που και ο ίδιος μέχρι στιγμής υπηρετεί.
Ωστόσο ηευθύνη πλέον, είναι στα μέλη της ΚΠΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έχουν αναλάβει διαχειριστικά την κομματική καθοδήγηση, στην περιοχή της Δυτ. Ελλάδας (Κουκουλόπουλος, Εξαρχος, Κουτσούκος), και τα οποία παρά το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε ομόφωνα να ακολουθηθεί εντός της ΝΕ Αχαΐας (παρουσία του ενός τουλάχιστον -Κουκουλόπουλος), παρέκαμψαν τις αποφάσεις του οργάνου,ενώ αδιαφόρησαν επιμελώς στις δηλώσεις αιρετών περιφερειακών στελεχών για σύγκληση της περιφερειακής ομάδας, λόγω ελλιπούς αντιπροσώπευσης και μη ολοκλήρωσης του θεσμού.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και η αξιολογική και λογοδοτική διαδικασία επιλογής υποψηφίων, προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το άρθρο 49 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επιβαρύνουν υποψηφίους που δεν το επιθυμούν, αλλά ούτε και αποτελούν πεδίο δημιουργίας προσωπικών συσχετισμών σε επίπεδο ΕΝΑΕ.
Οι αντιφατικές και ετερόκλητες δηλώσεις, του νυν περιφερειάρχη, απλά επιβεβαιώνουν την ανάγκη της υπέρβασης μιας ανορθολογικής επιλογής, σε μια επιλογή προσώπου που θα προκύπτει μέσω πλειοψηφικής κοινωνικής συναίνεσης, θα συσπειρώνει το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης και θα αρθρώνει μια ενεργητική μεταρρυθμιστική πολιτική πρόταση, η οποία θα στοχεύει στη αύξηση του παραγωγικού ιστού, στην βελτίωση των κοινωνικών και προνοιακών δομών, στην συρρίκνωση της γραφειοκρατίας, ενώ θα εγγυάται την άτεγκτη κανονιστική λειτουργία του θεσμού".
Θεοδώρου Σάββας, φαρμακοποιός ΜSc, μέλος ΝΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ Αχαΐας, μέλος τομέα Υγείας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Μαχαίρας Ιωάννης, πολιτικός μηχανικός, μέλος ΝΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αχαΐας
Τσιμούρτος Άκης , φοιτητής χημικός μηχανικός, μέλος ΝΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ Αχαΐας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο