Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Στα σκαριά προσπάθεια για την ίδρυση ξεχωριστού και ανεξαρτήτου Δήμου Καλάμου - Καστού, με χρονικό ορίζοντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Πληροφορούμαστε ότι τοπικοί παράγοντες, μόνιμοι κάτοικοι, ετεροδημότες και απόδημοι απ' τα νησιά Κάλαμος και Καστός αλλά και άτομα απ' την ευρύτερη περιοχή ξεκινούν ενέργειες για την ίδρυση ξεχωριστού και ανεξαρτήτου Δήμου Καλάμου - Καστού (ή όποια ονομασία αυτός μπορεί να έχει π.χ. Εχινάδων ή Καρνίων ή άλλη) και μάλιστα έχουν έρθει σ' επαφή με κορυφαίο νομικό της περιοχής μας για ν' ασχοληθεί με το νομικό σκέλος της υπόθεσης αυτής, με χρονικό ορίζοντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές.....
Είναι αλήθεια ότι τα 2 νησιά είναι μακριά απ' την έδρα του Δήμου, τη Λευκάδα, καθώς χρειάζονται 2 περίπου ώρες για να μεταβούν στη Λευκάδα και άλλες τόσες για να γυρίσουν.
Ο νόμος του "Καλλικράτη" έχει ειδική μνεία για τις νησιωτικές περιοχές και τα οφέλη θα είναι πολλά και για τα 2 νησιά (στελέχωση Δήμου με προσωπικό, κάλυψη σε θέματα δημόσιας τάξης - πολιτικής προστασίας, περισσότεροι πόροι για έργα και δράσεις, πιο συχνή συγκοινωνία, καλύτερη παιδεία, υγεία και τουρισμός) αλλά και για την όμορη Αλυζία και το Δήμο Ξηρομέρου.
Αναμένουμε......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο