Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Σημερα Σάββατο 23 Μαρτίου στο Δημαρχείο στον Αστακό, η ανοικτή διαβούλευση/τεχνική συνάντηση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου.


Μια πολλή σημαντική εκδήλωση έχει σήμερα  Σάββατο 23 Μαρτίου και ωρα 12 :00 στο Δημαρχείο στον Αστακό, που αφορά την ανοικτή διαβούλευση/τεχνική συνάντηση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου, με στόχο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ΟΧΕ/ΒΑΑ στην χωρική ενότητα των δύο Δήμων.....
Αυτοί που πραγματικά νοιάζονται για την ανάπτυξη του Δήμου, θα είναι εκεί να ακούσουν και να προτείνουν, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Πρόκειται για την ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου για πρώτη φορά, στο αναπτυξιακό εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ & ΟΧΕ - ΒΑΑ) κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο, όπως είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου 2022 (δείτε εδώ) και επιβεβαιώθηκε με τις επίσημες ανακοινώσεις, σε σχετική δημόσια εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 9 Φεβρουαρίου 2023 (δείτε εδώ).
Πρόκειται για μία εξέλιξη πολύ θετική, που στη προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, ο Δήμος Ξηρομέρου δεν είχε ενταχθεί και με αυτή την ένταξη, ανοίγει άλλος ένας δρόμος για επιπλέον χρηματοδοτήσεις, που αφορούν παρεμβάσεις σε χωρικές ενότητες και οικισμούς.






Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου 2022, ανακοινώνει την ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου, στο αναπτυξιακό εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ & ΟΧΕ - ΒΑΑ).

Στους στόχους της χωρικής στρατηγικής κάθε περιοχής, περιλαμβάνονται η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, η με κοινωνικούς όρους βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε) μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα Ταμεία ΕΚΤ, ΕΤΠΑ και Ταμείο Συνοχής, μέσω συνδυασμένων επενδύσεων, με αναφορά σε δύο τουλάχιστον Άξονες Προτεραιότητας και με συνδυασμό μίας ή περισσοτέρων συμπληρωματικών επενδυτικών προτεραιοτήτων από διαφορετικούς θεματικούς στόχους, ενός ή περισσοτέρων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

mytikaspress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο