Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Πογωνιάς


Υπογράφηκε την Τετάρτη 17/3/21 η σύμβαση του έργου

<<Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Πογωνιάς >> Προϋπολογισμού 1.000.000 . O Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αποστολάκης συνυπέγραψε το έργο με τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της Εταιρείας Ιόνιος Τεχνική Ανάδοχο της δημοπρασίας κ. Γράψα Νικόλαο , για την Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης στην Πογωνιά....
Διαβάστε περισσότερα »
Στα πλαίσια της μελέτης προτείνονται τα απαιτούμενα έργα για τη συλλογή των ακαθάρτων της κοινότητας και τη μεταφορά αυτών στη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Παλαίρου. Το δίκτυο ακαθάρτων θα συλλέγει τα αστικά λύματα και ορισμένες επιπλέον ποσότητες υπόγειου νερού και επιφανειακής απορροής που εισέρχονται σε αυτούς και θα επιτρέπει την ελεύθερη ροή αυτών μέσω βαρύτητας ενώ με τη βοήθεια καταθλιπτικού αγωγού τα λύματα θα μεταφέρονται στην ΕΕΛ Παλαίρου η οποία βρίσκεται πλησίον του οδικού άξονα Παλαίρου-Πογωνιάς και σε απόσταση περίπου 2,5 χλμ από την πόλη της Παλαίρου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο που κρίθηκε απαραίτητο για την περιοχή της Πογωνιας αλλά και της ευρύτερης περιοχής η οποία παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. ΄΄ Ο τουρισμός καθώς και η αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί ένα από τους βασικούς τομείς προτεραιότητας μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο μεγάλο κύμα επισκεπτών που γνωρίζει ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια ’’ τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αποστολάκης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

5 σχόλια:

  1. Μπράβο Δήμαρχε . Επιτέλους "άκουσες" τον Τριαντακωσταντή. Τι έχει να πει τώρα ο δάσκαλος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΣΤΑΝΤΗ ,Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟ και πιο πολλοί ρωτούν ποιος είναι αυτός ο τριαντακωσταντης που κατηγορεί το δήμαρχο με το έτσι θέλω .Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ και έργα Κάνει και είναι δίπλα στο λαό , τι ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΑ εξυπηρετεί Ο τριαντακωσταντης και κάνει τέτοιο λυσαλεο πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το έργο << Αποχετευτικός Αγωγός Παλαίρου- ΔΕΠΌΣ- Πογωνιάς -υποθαλάσσιος αγωγός

    και εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού >>έχω γράψει δεκάδες άρθρα.


    Στο βιβλίο μου έχω αφιερώσει πολλές σελίδες για το ίδιο θέμα.

    Τόνισα, τονίζω και θα τονίζω τα παρακάτω:

    1) Το έργο ήταν, είναι και θα είναι αναγκαίο και χρήσιμο για τη περιοχή μας. Παρά τα τεράστια λάθη που έχουν γίνει, αν λειτουργήσει σωστά θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

    2) Δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως οι περιβαλλοντικοί όροι που ορίζουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις. Εχω καταθέσει ολόκληρο φάκελο στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου .
    Ενας βασικός όρος από αυτούς ορίζει.
    Πρώτα θα γίνουν τα αποχετευτικά δίκτυα των οικισμών ΠΑΛΑΙΡΟΥ, ΔΕΠΟΣ, ΠΟΓΩΝΙΑΣ και μετά θα τεθεί σε λειτουργία. Ποιοι το έθεσαν σε λειτουργία και πότε; Προκαλώ σε διάψευση. Αφήστε κάποιοι τους πανηγυρισμούς και κάντε την αυτοκριτική σας.

    Τυχαία οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι ( αμφότεροι ΠΤΥΧΙΟΎΧΟΙ ΤΟΥ Πολυτεχνείου ) ο κ Κατσαμπίρης Γεώργιος και ο κ ΑΣΠΡΟΓΈΡΑΚΑς Νικόλαος παρότι είχαν οριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσουν στην προσωρινή παραλαβή και λειτουργία του έργου
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ; Αυτό και άλλα πολλά γνώριζαν και δεν πήγαν. Γνώμη μου είναι.

    3) Μετά από δικές μου ενέργειες ο υποθαλάσσιος αγωγός πήγε σε ένα βάθος( είμαι σε θέση να γνωρίζω μέχρι ποιο βάθος είναι η κατάληξη του σίγουρα). Μπορώ να χρησιμοποιήσω και επίσημα στοιχεία. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
    Στο βάθος που ήταν στην αρχή η κατάληξη αν έμενε , θα ήταν καταστροφή για τον όρμο Παλαίρου - Πογωνιάς. Ας πάψουν μερικοί του πρόσφατου παρελθόντος να το παίζουν ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. Γνωρίζουν πολύ καλά μάλιστα ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

    Συνεπώς το χρέος μου το έκανα. Εκείνη τη περίοδο το τι έχει γραφεί και ειπωθεί για εμένα δεν έχει προηγούμενο. Οι άθλιοι που τα έγραφαν και τα έλεγαν είναι γνωστοί. Καθώς και ο Αρχιερέας που τους καθοδηγούσε και τους καθοδηγεί. ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    4) Αυτήν την υπογραφή περίμενα και θα περάσω στη δεύτερη φάση του αγώνα μου. Γνωρίζω τι θα κάνω για το τόπο μας. Υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη τι πρέπει να γίνει. Είμαι στη διάθεση των υπηρεσιακών παραγόντων ή των αιρετών( πλην ενός γιατί σέβομαι τον εαυτόν μου) να τους ενημερώσω ΑΝ το ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.

    5) Τα έργα ανήκουν στους φορολογούμενους Έλληνες. Το κατόπιν ενεργειών μου ανήκει στο πολύ δύσκολο και θλιβερό παρελθόν που έζησε αυτή η χώρα. Κάποιοι από εμάς που ανιδιοτελώς μια ζωή αγωνιστήκαμε, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε όσο το επιτρέψει ο Θεός , για να μην έρθει ξανά πίσω αυτή η θλιβερή περίοδος με πολλή πίκρα βλέπουμε κάποιους να πολιτεύονται με το τρόπο που πολιτεύονται. Γράφω στο πρώτο τόμο σχετικά και ΠΟΛΛΑ περισσότερα στο δεύτερο τόμο του έργου μου.

    6) Με την ευκαιρία θα τονίσω για μία ακόμη φορά. Η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς - Στενού- Βαρκού ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ από ΑΦΘΟΝΟ και ΥΓΙΕΙΝΟ ΝΕΡΟ. Αν η περασμένη τουριστική περίοδος λειτουργούσε πλήρως και με κανονικές συνθήκες ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ. Ακούει η Δημοτική Αρχή;
    Κύριοι ανώνυμοι , πασίγνωστοι δε, προσωπικά δεν είχα, δεν έχω και ούτε σκοπεύω να αποκτήσω με κανέναν.

    Σκέφτομαι πολιτικά, γράφω πολιτικά, δρώ πολιτικά.

    Μην κουράζεστε να βρείτε τα συμφέροντα που εξυπηρετώ.

    Την απάντηση την έχω γράψει.

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

    Είναι δύσκολο να το καταλάβετε.

    Είμαι βέβαιος για αυτό.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης.

    Τη Κυριακή 21-03-2021 έρχεται 'άρθρο που θα κάνει πάταγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Του Κασολα μελέτη έχει το έργο . Τι καμαρώνουν βιτσας και Τσακαλης σε τι έχουν συμβάλει σε αυτό το θέμα ; Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο