Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Γιάννης Χρόνης: ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

 


     Μιας και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον Προϋπολογισμό του Δήμου, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να πάρω το λόγο, έτσι ώστε να τοποθετηθώ σχετικά με την πάγια προκαταβολή, το κάνω από αυτό εδώ το βήμα.
Στην ψήφιση του προϋπολογισμού υπάρχει για 2η συνεχόμενη χρονιά η καταβολή πάγιας προκαταβολής στους Προέδρους των Κοινοτήτων.
Αυτό είναι ένα θετικό βήμα της Δημοτικής Αρχής, μιας και η πάγια προκαταβολή αποτελεί χρηματοδοτικό εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε Προέδρου της Κοινότητας, για την επίλυση έκτακτων και πάγιων αναγκών σε θέματα ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, καθαρισμού.
 
Γιάννης Χρόνης Πρόεδρος Τ.Κ. Χρυσοβίτσας.

Με την πάγια του 2020 στην Κοινότητα Χρυσοβίτσαςεπίλυσαμε έκτακτες ανάγκες ύδρευσης, όπως και χρόνια προβλήματα ύδρευσης.

Συγκεκριμένα, ασφαλίστηκαν ο χώρος του αντλιοστασίου και της δεξαμενής από δολιοφθορές που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Η εικόνα ήταν άκρως ντροπιαστική, τόσο για την προηγούμενη Δημοτική αρχή, όσο και για την τωρινή, και για μένα προσωπικά, και τους συγχωριανούς μου και αυτό δεν τιμούσε κανέναν.
Ακόμη  τοποθετήθηκαν καπάκια σε φρεάτια ύδρευσης για λόγους ασφαλείας. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δώσω απαντήσεις σε αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το θέμα της πάγιας προκαταβολής, που με χαλκευμένα ερωτήματα που βαφτίζονται (εύλογα), με στοχοποιούν προσωπικά με σκοπό την αντιπολίτευση, ενώ στην ουσία δημιουργούν πρόβλημα στην κοινότητα και γενικότερα σε όλους τους συγχωριανούς μου.
 
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η πάγια προκαταβολή χορηγήθηκε στους Προέδρους με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (αρ. απόφασης 81/2020 ΑΔΑ: 6ΡΔ7ΩΚΖ-ΞΥ8) και του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. απόφασης 18/2020 ΑΔΑ: 9ΩΡΠΩΚΖ-Ψ41).
Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου και το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης η κατανομή των ποσών σε κάθε Κοινότητα έγινε βάσει του De facto πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011 και όχι βάσει του μόνιμου πληθυσμού. Άρα δεν έγινε καμία εξαίρεση στην Κοινότητα Χρυσοβίτσας, όπως τα δημοσιεύματα αναφέρουν στο πρώτο του ερώτημα. 
Το ποσό των 2.000 ευρώ έχει δοθεί με ομόφωνες αποφάσεις και στις δύο κοινότητες Σκουρτού(372), Χρυσοβίτσα(329) μιας και ο De-Facto πληθυσμός τους ήταν πάνω από 301 κάτοικους. Το παραπάνω αποτελεί και απάντηση στο ανακριβές μέρος του δημοσιεύματος που αναφέρει ότι δεν κατανεμήθηκε και στην Κοινότητα Σκουρτούς το ίδιο ποσό.

Στο ερώτημα του δημοσιεύματος, ότι δόθηκαν 8 συνεχείς αναθέσεις στην ίδια επιχείρηση για σιδηρουργικές εργασίες, απαντώ, είναι ψέμα, διότι οι αναθέσεις ήταν 4 και αφορούσαν τις παραπάνω εργασίες καθώς όταν σε μία ανάθεση υπάρχουν υλικά κόβονται δύο τιμολόγια από την επιχείρηση, ένα τιμολόγιο παροχής αγαθών και ένα τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Ο αριθμός 8 είναι μόνο για να κερδίσει κάποιος(!!!!!) τις εντυπώσεις, σε αυτό το σημείο να τονίσω, ότι είναι κρίμα για τον τόπο μας, να γίνονται προσπάθειες σπίλωσης με το έργο και την προσπάθεια που οι πρόεδροι των Τ. Κ. καταβάλουν. Να τονίσω ως Γιάννης Χρόνης ότι, η αγωνία μου και η προσπάθεια μου είναι η επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινότητας.
Και στο τελευταίο ερώτημα για την ανάθεση και εξόφληση στεγάστρου στο σχολείο Χρυσοβίτσας, τα στέγαστρα είναι δύο και αντικαταστάθηκαν λόγω επικινδυνότητας. Ήταν όλα σαπισμένα (υπάρχει και φωτογραφικό υλικό) και έγινε μετά από γραπτό αίτημα των εκπαιδευτικών προς τον Προέδρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή, τι θέλατε; Έπρεπε να καταρρεύσουν τα εν λόγω υπόστεγα και να θρηνήσουμε θύματα μικρούς μαθητές; Να σας θυμίσω τι είχε γραφτεί ακριβώς πριν ένα χρόνο σε αναρτήσεις για ένα μικρό κάγκελο που είχε ξεκολλήσει στο ίδιο σημείο, (από λάθος κόλληση και όχι από σάπισμα). Και σε αυτό το σημείο ως Γιάννης Χρόνης θα τονίσω ότι, στόχος μου είναι να προστατέψω την υγεία των συγχωριανών μου, αλλά και να σεβαστώ τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.
 
Κλείνοντας, μιας και στοχοποιείτε και τους Προέδρους μερικών άλλων Κοινοτήτων, θέλω να σας πω ότι οι Πρόεδροι όλων των κοινοτήτων είναι οι θεματοφύλακες των Κοινοτήτων, είναι αυτοί που φροντίζουν για τον φωτισμό, τις λακκούβες, την καθαριότητα, τα σκουπίδια. Η κριτική εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς είναι εύκολη για όλους μας.
 Ας δούμε το φωτογραφικό υλικό,  μία απάντηση σε όσους σπεύδουν να κατακρίνουν με ό,τι ακούν, βάζοντας πολλές φορές στο στόχαστρό τους άδικα ανθρώπους, εξυπηρετώντας αποκλειστικά μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
 
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ


ΜΕΤΑ


ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
 
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ
 
ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
 

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ


Τα συμπεράσματα δικά σας…

 
 
 
 
 
 

9 σχόλια:

  1. Από τους καλύτερους προέδρους με γνώμονα το συμφέρον τών πολιτών και την καλύτερη ποιότητα ζωής τού χωριού του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι αποφασεις ήταν ομόφωνες .... ποιος το έκανε θέμα. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα είναι εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρόεδρος δεν παίζετε με τίποτα! Κάνει ότι μπορεί για να είναι το χωριό του σε άριστη κατάσταση! Ως συνήθως αυτό δεν αρέσει σε κάποιους γιατί τους χαλάει την μαγιά! Συγχαρητήρια στον πρόεδρο είναι παράδειγμα προς μίμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο προεδρε. Χαιρετισμους απο Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόεδρε είσαι από τά άτομα πού κολυμπάς σέ ωκεανούς τίς λιμνούλες τίς έχεις για πρωινό ξεμουδιασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προεδρε μην ασχολεισαι με αυτους που δψσανε πανω απο 50 χιλιαδες ευρω για να ανακατασκευασουν μια παραγκα και τα τσιρακια τους που τα εχει βαλει μπροστα να γραφουνε
    ισχυει και τα αναποδα , το κρεας δεν γινεται ψαρι και το κρεας ηταν πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καλύτερος μακράν......τώρα αν κάποιοι χθεσινοι κοινοβουλευτικοί που λένε μασαμπουκεςπου το παίζουν και ανεξάρτητοι μπροστά του είναι πολύ λίγοι γιατί ο Γιάννης είναι τίμιος βάζει από την τσέπη του πολλές φορές όχι καρπώνεται από τα εισερχόμενα.....ο νοων νοειτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή είναι το 2021 να υπάρχουν "εκλεγμένα στελέχη " που αντιπολιτευονται με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον. Χρόνη συνέχισε είμαστε δίπλα σου.
    ΥΣ Ο δήθεν ανεξαρτητοποιημενος καλά θα έκανε να μας δείξει τα έργα του επί των ημερών του μαζί με τις κινήσεις των λογαριασμών του. (Ξέρεις εσυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γεια σου πρόεδρεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο