Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Η επιστολή που εστάλη στα μέλη του Δ.Σ του Δήμου Ξηρομέρου από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ
 
Προς
τον Δήμαρχο Ξηρομέρου
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
το Δημοτικό Συμβούλιο
 
Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
 
      Με μεγάλη έκπληξη που την ακολουθεί ο θύμος, η έντονη απογοήτευση, ο προβληματισμό μας, η λύπη και η αγανάκτησή μας ενημερωθήκαμε ότι στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Μαρτίου, στην Ημερησία Διάταξη το θέμα με τον αριθμό Νο6 έχει ως εξής, "Συζήτηση της πρότασης του Δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου για την κατασκευή προτομής του Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά στην πλατεία του Αστακού και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου προς τιμήν του. Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου."
Η έκπληξη που συνοδεύεται με τον θύμο δεν άφορα την πρόταση του καθ όλα αγαπητού και εξαίρετου συντοπίτης μας Πάνου Σόμπολου, ο οποίος κατέθεσε την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά το ότι ο Δήμος Ξηρομέρου προθύμως και με μεγάλη χαρά την ΑΠΟΔΈΧΘΗΚΕ!!!!!
 
Κύριοι Σύμβουλοι.
 
Από τις πρώτες ενέργειες που δρομολογήθηκαν από την επανίδρυση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτων το 2018, ήταν η κατασκευή του ανδριάντα του Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά. Ξεκινήσαμε έναν αγώνα στη αρχή δειλά μη γνωρίζοντας τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται.. Στην πορεία μας και με την εκπλήρωση κάποιων άλλων πρωτοβουλιών που είχαμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, δώσαμε μεγάλο βάρος στην επίτευξη αυτού του στόχου. Δημοσιεύσαμε στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο την συγκεκριμένη εποχή την θέση μας, δίνοντας μεγάλη δημοσιότητα στην επιστολή που αποστείλαμε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με το αίτημα αφ ενός μεν μια συνάντηση με την αρμοδία επιτροπή που έχει υπό την ευθύνη της τον τομέα αυτόν, αφ έτερου μια μελλοντική συνεργασία. Η τότε Δημοτική αρχή γνώριζε πολύ καλά την πρωτοβουλία μας αλλά δυστυχώς οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές διότι συνέπεσαν με την προεκλογική περίοδο και ήταν λογικό και φυσιολογικό να μην υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον να υλοποιηθεί η πρόταση μας, πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Ξηρομέρου
Το εκλογικό αποτέλεσμα μας αφήνει τελείως ανεπηρέαστους και ο Σύλλογος συνεχίζει την προσπάθεια του.
 
Ήρθαμε σε επαφή με την ΕΟΑ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) και ανταλλάξαμε επιστολές για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις όταν ολοκληρώνονται τα πολλά διαδικαστικά, επικοινώνησε και γραπτώς και προφορικώς και μέσω προσωπικών συναντήσεων με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών, από τους οποίους ζητήσαμε την συμμετοχή τους την ήμερα των αποκαλυπτηρίων και δεκάδες άλλες πρωτοβουλίες
Το καλοκαίρι του 2020 ο Πρόεδρος Χρ Μπόνης και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Νικολάου επισκέπτονται τον ένα και μοναδικό γλυπτή στην ιδιαίτερη πατρίδα του (λίγο έξω από το Αγρίνιο και συζητούν μαζί του για τις προοπτικές της κατασκευής της προτομής (χρόνος διάρκεια, κόστος κλπ)
Παράλληλα δε ο Σύλλογος Αστακιωτων αποστέλλει σε δεκάδες Αστακιωτες που διαμένουν κυρίως στην Αμερική αίτημα χρηματοδότησης του Ανδριάντα.
Την ίδια εποχή έρχεται σε επαφή με τους κληρονόμους του Ολυμπιονίκη στην οικία τους στον Αστακό και συνομιλεί μαζί τους για την συνεργασία, κάτι που βρίσκει σύμφωνους και παράλληλα τους ενθουσιάζει η ιδέα.
 
Μέσα από αυτές τις διεργασίες και την παράλληλη και διαρκή συνεργασία με όλους τους καθ ύλην αρμόδιους δημιουργήσαμε κάποιες ελπιδοφόρες καταστάσεις.
Όλα τα ως άνω έχουν δημοσιευθεί κατά διαστήματα στον ηλεκτρονικό τύπο (ιστοσελίδες) του Νομού μας και επομένως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τα έχει λάβει υπόψη του.
Πόσο μάλλον για τους φίλους Δημοτικούς Σύμβουλους με καταγωγή από τον Αστακό που σε φιλικές (προσωπικές) συναντήσεις, τους μετέφερα πάντα τον διακαή πόθο του Συλλόγου για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Όλοι τους ήταν γνώστες ότι ο Σύλλογος Αστακιωτων είχε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Ακόμη και προ ολίγων ήμερων δημοσιεύσαμε σε όλα τις ιστοσελίδες των ΜΜΕ του Νομού Αιτωλ/νιας την ημερησία διάταξη της συνεδρίασης του Συλλόγου μας, οπού κυριαρχούσε το συγκεκριμένο θέμα
Θεωρούμε αδιανόητο και υποκρισία να μας δήλωσετε ότι δεν το γνωρίζατε ακόμη και στην περίπτωση που ισχυριστούν κάποιοι Σύμβουλοι, ότι δεν παρακολουθούν την δραστηριότητα του Συλλόγου μας (πράγμα εντυπωσιακά περίεργο),, τουλάχιστον (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΌΜΗ Φορά) οι Αστακιωτες Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν να το ισχυριστούν
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΎ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ ΘΕΩΡΕΊ ΜΕΓΊΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΉ το ότι δεν του ζητήθηκε έστω και στο ελάχιστο να συμμετέχει στην δράση αυτή, θεωρεί ότι ΑΠΑΞΙΏΝΕΤΑΙ και λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμη και στην πρωτοβουλία που είχαμε θέσει για τον καθαρισμό του Λιμανιού και παρ ότι είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνεχεία, ο Δήμος Ξηρομέρου μας παρέκαμψε επιλέγοντας (όπως πληροφορηθήκαμε ανεπισήμως προσθέτοντας ένα ακόμη ατόπημα διότι δεν έχουμε ακόμη την επίσημη απάντηση στην επιστολή που εστάλη από το Δ. Σ του Συλλόγου, εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα) να προχωρήσει στην συγκεκριμένη ενεργεία που δρομολογήσαμε εμείς, με την δική τους επιλογή για προσωπικά τους οφέλη, για το χειροκρότημα και για οποία κολακευτικά σχόλια που θα συνοδεύσουν την δράση.
 
Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι πράξεις σας είναι για τον Σύλλογος μας casus belli.
Προσωπικά εγώ σαν Πρόεδρος αλλά και σαν κάτοικος Αστακού δηλώνω την αποτροπή μου και την απέχθεια μου προς όλους σας. Δεν απευθύνομαι προσωπικά αλλά συνολικά Θα αποσυρθώ από όλες τις επιτροπές που συμμετέχω σαν μια ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Θεωρώ ότι με το να μας απαξιώσετε κόψατε κάθε σχέση και κάθε δεσμό με τον Σύλλογο Αστακιωτών.
 
Πιστεύαμε αλλά και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι πρωτοβουλίες των λεγομένων πολιτιστικών συλλόγων που αντικειμενικός τους σκοπό και στόχο έχουν την προβολή και την ανάδειξη του δικού τους τόπου, θα γίνονταν αποδέκτες από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, προφανώς βεβαία μέσα από διάλογο και κάτω από τις ιδανικές συνθήκες που θα δρομολογηθούν από όλες τις πλευρές. Στην προκείμενη περίπτωση ο Δήμος Ξηρομέρου, απαξιώνει τον Σύλλογο του Αστακού, δηλ τον Σύλλογο της πρωτεύουσας του Δήμου.
 
Επιχειρείται με αυτό τον τρόπο κάτι πρωτόγνωρο στα χρονικά.
 
Πιθανόν οι δράσεις μας να μην είναι οι ιδανικές για να προβληθούν πρόσωπα. Μας είναι αδιάφορο αυτό.
Μπορείτε να συνεχίσετε μονοί σας
Ένα μόνο ζητάμε ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΣΕΒΑΣΜΌ
 
Το μέλλον θα δείξει!!!!

7 σχόλια:

  1. Κάλιο αργά παρά ποτέ! Ευκαιρία να διαπιστώσει ότι οι δημοτικοί συμβούλου του Αστακού είναι διακοσμητικοι Στο Δήμο κάνουν άλλοι κουμάντο. Από τότε που έγινε κσποδιιστριακος κ μετά κσλλικρστικος έχει να βγει επικεφαλής αστσκιωτηε. Μόνο για την κοινότητα έκαναν κ εκεί αναγκαστικά. Δεν είναι σε θέση να βγάλουν άτομο που θα ενδιαφερθεί για τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην ασχοληθει ο Δήμαρχος με το σύλλογο Αστακιωτών. Οσο για τους αστακιωτες δημοτικους συμβούλους όταν έρθουν στην Αθήνα στις εκλογές ας ψάξουν να βρούν τους Αθηναίους τους οποίους ξαφνικά τους αγαπανε στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν από οτιδήποτε άλλο, τόσο η τοποθέτηση, όσο και το ύφος του προέδρου του Συλλόγου Αστακιωτών προς το Δήμο Ξηρομέρου, σε ότι αφορά το αίτημα του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, για ανέγερση προτομής υπέρ του Στρατιωτικού, Πολιτικού και Ολυμπιονίκη κ. Παντελή Καρασεβδά στον Αστακό, είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΩΣ και ΑΓΕΝΗΣ.
    Δηλαδή κ. Μπόνη για να καταλάβουμε, συμφώνησε ο Δήμος με απόφασή του να κατασκευάσει τον ανδριάντα του κ. Π. Καρασεβδά σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, αθετώντας κάποια υπόσχεση, η δέσμευση του προς τον Σύλλογο Αστακιωτών για τον ίδιο σκοπό; Αν είναι έτσι σαφώς το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου είναι εκτεθειμένο. Αν όμως δεν υπήρχε καμία συμφωνία ή δέσμευση, με ποιο δικαίωμα κ. Μπόνη αποκλείεται στον οιοδήποτε Σύλλογο να εκφράσει την πρόθεσή του για τον ίδιο σκοπό. Από που κι ως που, πρέπει να γνωρίζουν οι σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας το εξαγγελθέν πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου Αστακιωτών, και μάλιστα από το 2020, όταν καλά - καλά δεν το γνωρίζουν ακόμα κι αυτά τα μέλη του. Κι αν ακόμα ο Σύλλογος των Αιτωλαοακαρνάνων Δημοσιογράφων "τόλμησε" να εκφράσει την πρόθεσή του για κάτι τέτοιο, ζητώντας μάλιστα την σύμφωνη γνώμη του Δήμου, γιατί αν υπάρχει η δυνατότητα της υλοποίησης μιας τέτοιας πρόθεσης τελικά μα μην γίνει και πράξη; H μήπως θα πρέπει να περιμένουμε πότε ο Σύλλογος Αστακιωτών θα ευαρεστηθεί ώστε να εγείρει επιτέλους την εξαγγελθείσα προτομή! Από μια τέτοια "εμπλοκή" του εν λόγω Συλλόγου των δημοσιογράφων, μόνο θετικά αποτελέσματα θα υπήρχαν για τον τόπο μας, αφού είναι γνωστή η επιρροή που ασκούν στους παράγοντες της πολιτείας με στόχο την δημιουργία κοινοφελών έργων για τον τόπο μας.
    Τελικά μήπως με τέτοιου είδους ενέργειες και εξαγγελίες ¨μικραίνουμε χωρίς να το καταλάβουμε από μόνοι μας το μέγεθος του εν λόγω Ανδρός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 7:25 μ.μ.
      Όταν ένας οποιοδήποτε πολιστικός σύλλογος ή έχει ως σκοπό την κοινωνική αναγνώριση ή την μή κοινωνική αναγνώριση, του όποιου έργου του ώς πολιτιστικός συλλογος,
      τότε το όποιο έργο ενός οποιουδήποτε πολιτιστικού συλλόγου δεν είναι έργο ή προσφορά στην κοινωνία ανιδιοτελής.
      διότι ανιδιοτέλεια ενός πολιτιστικού συλλογου σημαίνει να γίνεται κάτι από πολιτιστικούς συλλόγους,
      χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα (αναγνώριση ή μή αναγνώριση) ο κάθε πολιτιστικός σύλλογος
      Υ. Γ αντάλλαγμα είναι και η προσδοκία αναγνώρισης του εργου των συλλόγων
      αντάλλαγμα είναι και η ενδεχόμενη μή αναγνώριση του έργου των συλλόγων.

      Διαγραφή
    2. Φίλε 7:25 μ.μ.
      Όταν ένας οποιοδήποτε πολιστιτικός σύλλογος έχει ως σκοπό την κοινωνική αναγνώριση ή την μή κοινωνική αναγνώριση, του όποιου έργου του ώς πολιτιστικός συλλογος,
      τότε το όποιο έργο ενός οποιουδήποτε πολιτιστικού συλλόγου δεν είναι έργο ή προσφορά στην κοινωνία ανιδιοτελής.
      διότι ανιδιοτέλεια ενός πολιτιστικού συλλογου σημαίνει να γίνεται κάτι από πολιτιστικούς συλλόγους,
      χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα (αναγνώριση ή μή αναγνώριση) ο κάθε πολιτιστικός σύλλογος
      Υ. Γ αντάλλαγμα είναι και η προσδοκία αναγνώρισης του εργου των συλλόγων
      αντάλλαγμα είναι και η ενδεχόμενη μή αναγνώριση του έργου των συλλόγων.

      Διαγραφή
  4. ΦΊΛΕ ΤΟ ΊΔΙΟ ΙΣΧΎΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΆ ΔΩΡΑ
    Εάν ο δωρητές κάνουν δώρα και περιμένουν οι δωρητές, αναγνώριση Η όχι αναγνωριση
    τα δώρα εχουν ιδιοτέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ
    ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΝΑ ΠΈΣΕΙ ΚΑΝΈΝΑ ψηφουλάκι ΣΤΟΥΣ ΔΩΡΗΤΈΣ
    ακόμα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο