Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Γιάννης Χρόνης: Ραντεβού το καλοκαίρι στη συνέλευση κατοίκων.

Γιάννης Χρόνης Πρόεδρος Κοινότητας Χρυσοβίτσας.
 

«Αδικεί πολλάκις ο μη ποιών τι, ου μόνον ο ποιών τι»
"(Αδικεί πολλές φορές, όχι μόνο αυτός που κάνει κάτι (άδικο), αλλά κι αυτός που δεν κάνει κάτι (όταν βλέπει να γίνεται το άδικο)”.
Μάρκος Αυρήλιος.

 

      Η Δημοτική Αρχή για πρώτη φορά, δίνει την δυνατότητα στους Προέδρους των κοινοτήτων, να διαχειριστούν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, που είναι ή Πάγια Προκαταβολή. Η προκαταβολή αυτή μπορεί να χρησιμοποιείται από τις τοπικές κοινότητες σύμφωνα με το Ν. 3852/2010, άρθρο 82 και 83, για ζημιές μικρής κλίμακας σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, για την  αποκατάσταση ζημιών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, για την καλή κατάσταση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων επισκευής των παιδικών χαρών, για   την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, τη συντήρηση και την ευταξία του κοιμητηρίου της κοινότητας.

Η κοινότητα Χρυσοβίτσας την οποία υπηρετώ ως Πρόεδρος έλαβε την χρηματοδότηση αυτή και έλυσε σοβαρά προβλήματα άμεσα και γρήγορα και πάντα με σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, με όλες τις διαδικασίες που ο νόμος προβλέπει.

Δυστυχώς όμως, όπως διαπίστωσα έγινα στόχος από αρθρογράφους-σχολιαστές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κρίνουν και κατακρίνουν εμένα προσωπικά, πρώτον για το ύψος της χρηματοδότησης(de facto πληθυσμό), και δεύτερον για την έκφραση που χρησιμοποίησα, "Με την πάγια του 2020 στην Κοινότητα Χρυσοβίτσας,  επιλύσαμε έκτακτες ανάγκες ύδρευσης, όπως και χρόνια προβλήματα ύδρευσης.".

Για την πρώτη στοχοποίηση, ο De Facto Πληθυσμός της Χώρας («Πραγματικός Πληθυσμός» κατά την έννοια που αναφέρεται στην προκήρυξη των Γενικών Απογραφών με αριθ. 1524/Γ5−473/2011, ΦΕΚ 425/ Β΄/2011), είναι αυτός που υπάρχει στην υπ. αριθμ. 2891/15.03.2013 απόφαση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής "αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού - κατοικιών 2011 που αφορούν στον De Facto πληθυσμό της χώρας" (Φ.Ε.Κ. 630Β΄/20.03.2013). Στην παραπάνω απόφαση η τοπική κοινότητα Χρυσοβίτσας έχει 329 κάτοικους. Περαιτέρω, τονίζω ότι υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.


 

Ως προς τη δεύτερη κρίση που στέκονται οι αρθρογράφοι, δηλαδή στα "χρόνια προβλήματα ύδρευσης" επιδιώκοντας να κάνουν τον αναγνώστη κοινωνό και συμμέτοχο σε μία παράνομη πράξη που έχει συντελεστεί από εμένα, καθώς αναφέρουν ότι "σύννομα  δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι αυτές η πάγια προκαταβολή".

Απαντώ, καλώς ή κακώς, όμως, δεν λειτουργεί έτσι ακριβώς το σχετικό απόσπασμα που έχουν κόψει ώστε να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους. Κατά την άποψή μου οι επείγουσες και έκτακτες ανάγκες που απαντώνται τόσο στην τοπική κοινότητα, όσο και στην καθημερινή μας ζωή, ποικίλουν ως προς τη φύση τους. Ας δούμε για παράδειγμα τα φρεάτια ύδρευση(τροχαίο ατύχημα ή ατύχημα με πεζούς), φρεάτια δεξαμενής (μόλυνση, κακόβουλες ενέργειες) ή το χώρο της γεώτρησης ανοικτό προς όλους (κλοπή, κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, κλπ).  

Από τα παραδείγματα που έχουμε παραθέσει, έχει γίνει αντιληπτό πως τα προβλήματα  δεν σχετίζονται υποχρεωτικά και αποκλειστικά με νομικούς όρους ή γενικότερα με μαθηματικές και υπολογιστικές διαδικασίες, με σκοπό την  επίτευξη της λύσης τους. Η διαφορετική φύση των προβλημάτων, επιτρέπει την  κατηγοριοποίησή τους σύμφωνα με ποικίλα κριτήρια.

Από νομικής άποψης η χρήση του όρου "χρόνια προβλήματα ύδρευσης" είναι κολάσιμο σε βαθμό που κάποιος, κάποιοι να κατηγορεί -ουν μέσα από το άρθρο του -ς για πάγιες ανάγκες που θα πρέπει  να εκτελούνται με τη προβλεπόμενη διαδικασία από τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς όπως αναφέρουν, σύννομα  δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι αυτές η πάγια προκαταβολή. Στο σημείο αυτό να πω ότι δεν έχω σπουδάσει την νομική επιστήμη, από την άλλη όμως υπάρχουν και οι φωτογραφίες με την κατάσταση των εργασιών που έγιναν, και σαφώς αναδεικνύουν την θεραπεία επειγουσών και έκτακτων αναγκών. Δείτε τις για μία ακόμη φορά:

Επιπλέον για  τις  προμήθειες,  τις  εργασίες  και  τις  μεταφορές,  που  πληρώνονται  από  την  πάγια προκαταβολή, αξίας μέχρι τετρακοσίων ευρώ (400,00 €), δεν απαιτείται η τήρηση των διαδικασιών  ανάθεσης που  προβλέπει  η  ισχύουσα  κατά  περίπτωση  νομοθεσία  ούτε  η σύνταξη μελέτης ή τεχνικών προδιαγραφών. (άρθρο 173 παρ.3 του Ν.3463/06).

Στο  ερώτημα για το στέγαστρο στο σχολείο Χρυσοβίτσας, τα στέγαστρα είναι δύο και αντικαταστάθηκαν λόγω επικινδυνότητας μετά από γραπτό αίτημα των εκπαιδευτικών προς τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Κλείνοντας να πω ότι ο κάθε άνθρωπος μέσα από την πορεία της ζωής του δείχνει εάν είναι οδηγός ή οδηγούμενος, «όρθιος ή ορθούμενος», αν στέκεται όρθιος μόνος του ή τον στήνουν όρθιο οι άλλοι.

Ας με κρίνουν οι συγχωριανοί μου, για τα έργα και τη στάση ζωής μου στην κοινότητα.

Υ.Γ. 

1. Ραντεβού το καλοκαίρι στη συνέλευση κατοίκων, με όλο το φωτογραφικό υλικό με τις εργασίες που έγιναν από την πάγια προκαταβολή, καθώς και απαντήσεις σε όλους όσους επιθυμούν, να θέσουν οποιαδήποτε ερωτήματα επιθυμούν.

2. Τέλος ο διάλογος μέσω blog, ερωτήσεις-απαντήσεις μέσω των θεσμικών οργάνων.

Καληνύχτα σας Κύριοι.

 

Γιάννης Χρόνης

Πρόεδρος κοινότητας Χρυσοβίτσας

8 σχόλια:

  1. βελουτσα κόψε τα τηλεφωνήματα στο εξωτερικό σε μάθαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα μιλάμε την έσκισες την γάτα!!!
    Σαν Γιάννης σε αγαπάμε...
    Σας πρόεδρος φίλε μου είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι και κριτική από τον κόσμο και να έχεις υπομονή να απαντάς στις ερωτήσεις!
    Και ότι έργο γίνεται στο χωριό πρέπει να γίνεται μέ διαφάνεια..εξαλου τα έργα γίνονται με δημόσιο χρήμα και όλοι μάς πληρώνουμε φόρους κ δημοτικά τέλη...
    Καλή πρόεδρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δούμε το καλοκαίρι θα έρθει κανένας στην συνέλευση. Να μας πουν και αυτοί τα έργα τούς τόσα χρόνια μπροστά σε όλο το χωριό τί έκαναν αυτοί που το αγαπάνε τόσο πολύ τί έργα πρότειναν στον Δήμο τι έργα έκαναν. Ξέρετε γιατί δεν θα είναι όμως γιατί δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για το χωριό τούς μονο το πολεμούσαν αυτό έκαναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6.34 δεν διαβάζεις σωστά ποιός κόσμος ασκει κριτική τα συμφέροντα που ειναι πίσω απο αυτά που γράφουν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απτο ξιρομερο μην τουσακους προεδρε πανοτους που ξερ αυτι απο λαικες σινελευς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι πρόεδρος Κοινότητας αγαπητό dolg , απλά εκπρόσωπος τοπικού διαμερίσματος.
    Για να είσαι πρόεδρος πρέπει να υπάρχει συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο το 14 και μετά αρχίσατε να κάνετε κριτική εκει στη Χρυσοβίτσα. Προτού ουτε που ξέρατε τι σημαίνει συμβούλιο. Αλλά όπως λεει και ο λαος «Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από απόσταση πολλά λενε. Οταν ειναι να πλησιασουν τον προεδρο δηλωνουν κολλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο