Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Εκκινεί τις διαδικασίες ο Δήμος Ξηρομέρου, για να αποκτήσει ο Αστακός σύγχρονο νέο κτίριο Γυμνασίου.


Στην πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στα θέματα ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα στα θέματα 3, 4 και 5, έχουμε την εκκίνηση των διαδικασιών για να αποκτήσει ο Αστακός, ένα σύγχρονο νέο κτίριο Γυμνασίου.....

Είναι μία διαδικασία που θα πάρει αρκετό χρόνο, αλλά είναι η αρχή και τα πρώτα απαραίτητα βήματα, για να αποκτήσει ο Αστακός μία αναγκαία υποδομή στον τομέα της Παιδείας που την δικαιούται.

Δείτε εδώ την σχετική πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής.

mytikaspress

11 σχόλια:

  1. Προχωράτε και πίσω μην κοιτάτε. Ο δήμος έχει Δήμαρχο.
    οι άλλοι ήταν για κλωστσές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμήν κ πότε!! Είναι κρίμα η έδρα του Δήμου κ το σχολείο με το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών να στεγάζεται σε τόσο παλιό κτίριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 8.02 είσαι λάθος όπως κ ο τίτλος του κειμένου. Ελπίζω κατά λάθος κ όχι συνειδητά αν κ από τη στιγμή που έχει ανέβει από το mytikaspress τότε είναι εσκεμνενο το λάθος κ παρσπληροφορηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσ' είναι και νομίζω και δεν αλλάζω.
      ήταν για κλωστσές

      Διαγραφή
  4. Αυτή είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για το Γυμνάσιο και μακάρι να ευοδωθεί γρήγορα.
    Θυμίζω στους αναγνώστες σας ότι το σχολείο με τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών (από τη Βόνιτσα έως το Αιτωλικό) και με κτηριακό πρόβλημα που απασχολεί όλη τη σχολική κοινότητα εδώ και δεκαετίες είναι το Δημοτικό Σχολείο Αστακού που στεγάζεται σε δύο κτήρια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Η συνένωση των 2 σχολείων (1ο και 2ο Δημοτικό) έγινε το 1994. Το 1994! Και από τότε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ταλαιπωρούνται καθημερινά επειδή δεν έχει δοθεί λύση στο κτηριακό ζήτημα. Το Δημοτικό Σχολείο Αστακού είναι το μόνο σχολείο πλέον στον νομό μας που ζει αυτή την κατάσταση.
    Ελπίζω και εύχομαι ότι η λύση που προωθεί ο Δήμος μας για το Δημοτικό να μην είναι η στέγαση στο παλιό κτήριο του Γυμνασίου, γιατί στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί ένα μη κατάλληλο για μαθητές Γυμνασίου κτήριο να χρησιμοποιείται για μαθητές Δημοτικού.
    Εφόσον το κτηριακό ζήτημα του Γυμνασίου έχει δρομολογηθεί, η δημοτική αρχή οφείλει να δρομολογήσει και το ζήτημα του Δημοτικού Σχολείου αμέσως. Οικόπεδο υπάρχει και χρησιμοποιείται ήδη από το σχολείο.
    Καλώ τη Δημοτική Αρχή δημοσίως να θέσει αμέσως επί τάπητος το ζήτημα του Δημοτικού Σχολείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε επί Γαλουνη το 2018 που έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε την έγκριση κατασκευής του Γυμνασίου από το υπουργείο. Χωρίς αυτή δεν θα προχωρούσε τίποτα σας αρέσει ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποτε και που εχετε φερει σε ικονομικη επιτροπη η δημοτικό δυμβολιο θεμα γυμνασίου αστακού????
    σεις το μονο που κανατε για το γυμνασιο ήταν να το νομιμοποιησετε με 15000 ευρο για να βολευτειτε ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5 29 γαελαμε ακομα μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γελάει ο κόσμος. Έργα της Περιφερεια1 και ο ΓΑΛΑ. ΟΎΝΑΡΟΣ τα λέει δικά του.

      Διαγραφή
  8. Είστε άσχετοι γιαυτό. Είπαμε η παραπλάνηση έχει κ τα όρια της. Ευτυχώς που υπάρχουν πολλοί που ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστά κύριε ζαγκωτα προγραμματίζει η δημοτική αρχή να φτιάξει γυμνάσιο χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα των σχολείων όπως δημοτικό νηπιαγωγείο κλπ σχολεία έτσι κύριοι της δημοτικής αρχής κάνετε μια βόλτα σε όλα τα σχολεία και θα δείτε τι επείγει μην παίρνετε αποφάσεις στο φτεροοοοοο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο