Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Φάνης Στρατομήτρος : Ενημέρωση συμπολιτών .


Ενημέρωση συμπολιτών .
Μεγάλης κλίμακας επενδυτικά σχέδια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων υλοποιούνται στην περιοχή του Ξηρομέρου .....
Καταλαμβάνοντας Δημόσιες κυρίως εν αγνοία του οικείου Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και ιδιωτικές εκτάσεις εν αγνοία ιδιοκτήτων στις περιοχές του Βασιλοπούλου,  Αρχοντοχωρίου κυρίως, αλλά και αλλού , 20.000 στρεμμάτων περίπου .....

Ζητήματα :

Σταχυολογώντας θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα παρακάτω ζητήματα και πολλά αλλά που ίσως δεν γνωρίζουμε .
Αποψίλωση δασικών εκτάσεων :

Εκτεταμένες εκχερσώσεις ,αποκλεισμός προσβάσεις σε δημόσιες δασικές εκτάσεις.

Αλλοίωσή αναγλύφου :

Ισοπεδώσεις λόφων ,πλάγιων, αποκλεισμός ρεμάτων απορροής ομβρίων, πλημμυρικά φαινόμενα , υποβάθμιση ιδιοκτησιών .

Υποβάθμιση και καταλήψεις αρχαιολογικών χώρων:

Οπτική όχληση αρχαιολογικών χώρων , καταλείψει ιστορικών περιοχών , υλικής και άυλης κληρονομιάς .

Αποψίλωση αιωνόβιων ημιορεινών ελαιώνων :

Αιωνόβιες ελιές συνδεδεμένες με την τοπική οικονομία και ιστορία θα θυσιαστούν.

Καταλήψεις βοσκοτόπων παραδοσιακής κτηνοτροφίας:

Εκτάσεις βοσκοτόπων παραδοσιακής ελεύθερης κτηνοτροφίας η οποία επιδοτείτε και στηρίζεται με κρατικούς και κοινοτικούς πόρους , εγκαταστάσεις ( στάνες ,στρούγκες ,στάλοι κ.τ.λ. ) καταστρέφονται .

Αλλαγή μικροκλίματος περιοχής:

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια κατά την λειτουργία τους αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες την τάξης των 85 βαθμών κελσίου κατά τους θερινούς μήνες στις διάσπαρτες μικρές εγκαταστάσεις δεν δημιουργούν προβλήματα σε γιγαντιαία κλίμακα όπως η παραπάνω επηρεάζουν το μικρόκλιμα της περιοχής .

Ως ελάχιστος επενδυτής στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και πολίτης αυτού του τόπου οφείλω να ενημερώσω με τα παραπάνω τους συμπολίτες μου , διότι αυτές οι πρακτικές υπερβαίνουν κάθε επιχειρηματική ηθική .

χάρτης ΡΑΕ Σύνδεσμος :https://geo.rae.gr/?tab=viewport_maptab

Με εκτίμηση                                       Βασιλόπουλο 7-3-2021

Φάνης Δ. Στρατομήτρος

21 σχόλια:

  1. Καλή η ενέργεια προερχόμενη από φυσικές πηγές, αλλά θα πρέπει να επιστησουμε την προσοχή μας και στο φυσικό περιβάλλον και στην προστασία του.(Κατι αναλογο συμβαίνει και με τα αιολικά πάρκα, εκεί όμως υπάρχει αντίκτυπο στην
    πανίδα της εκάστοτε περιοχής.) Σωστές οι παρατηρήσεις του υπογραφεα, γι αυτό θα πρέπει να αναλάβει δράση και ο Δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα κανεις και μας ενημερωνεις,αλλα εσυ δεν εχεις φτιαξει τοσα φ/β παρκα; γιατι να μην φτιαξουν οι αλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o allos exei 10 parka fotovoltaika kai leeei oti den 8elei fotovoltaika .kati ginetai edw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δημος ξηρομερου απο τι θα ζει?ποιο στοχο εχει?τα χερσα χωραφια την απομονωση και τη διατηρηση των γερασμενων χωριων μας,?λυπαμαι οταν βλεπω να μη θελουμε τιποτα προφανες οτι ελπιδα τα επιδοματα απι καποιο λεφτοδεντρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΟΣΑΡΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΑΚΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ , ΟΤΙ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 50 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΑΕΤΟΣ ΜΑΧΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ 2000 ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ .ΤΖΑΜΠΑ ΝΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ ΔΕΝ ΤΗΘΕΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑΝ ΔΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΦΑΝΗ.. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΩΝ..ΟΧΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ 5 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΓΟΝΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ...ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ...ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΚΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΑ..ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ....Ο ΠΙΟ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ..ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ. Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΟΑΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΑΥ . ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το είδαμε κι αυτό. Δάσκαλε που διδασκες και νομο δεν εκράτεις......Δηλαδη τωρα πιστευω οτι μας θεωρεις χαζους αλλιως δεν εξηγειται να γραφεις κατι τετοιο. Καλα κανεις κι εχεις οσα εχεις εγω δεν κρινω την επαγγελματικη δραστηριοτητα σου αλλα να λες στους αλλους να μην φτιαξουν ή να μην δωσουν εκτασεις κατ επεκταση με ξεπερναει. Αν ειναι επιβλαβη συμβαλλεις κι εσυ σε αυτο .Τωρα το ανακαλυψες; Αν θες να νουθετησεις πρεπει να τηρεις πρωτος αυτα που λες. Εισαι ο πρωτος που δραστηριοποιηθηκε και ο τελευταιος που θα επρεπε να μιλαει.Κριμα για σενα που θεωρεις τους συντοπιτες σου χαμηλης νοημοσυνης δε σε τιμα ολο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκτιθεσε ΦΑΝΗ! Ασε να παρει ο κοσμοςκανα φραγκο .ασε να ζησει και κανενας φτωχος. Μιλας εσυ. Εμ βεβαια τωρα θες να μπεις στο χωρο τον αιολικων και θες χωραφακια ε φανη? Προσπαθεις να ξεσικωσεις τον κοσμο. Ντροπη ρε ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ : 5:29 και οι υπόλοιποι σχολιαστές δεν μας είδα να σηκωνόμαστε από τον καναπέ , να φωνάξουμε για το χρυσοπληρωμένο νερό που δεν πίνετε , για την ανακύκλωση , για τα δασικά και ότι άλλο θα μας δυσκολέψει τη ζωή . Δεν μας είδα να συνεννοούμαστε και να κάνουμε εμείς δική μας ξεχωριστή επιτροπή αγώνα, βγάζοντας μπροστά τα ονόματά μας . Η ιστορία εμένα και κάθε εσένα μας καταγράφει ως ανώνυμους , όπως ακριβώς παρουσιαζόμαστε στα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή είστε άσχετοι και χωρίς ίχνος Παιδείας, όταν θα δείτε το πραγματικό κακο που θα συμβεί όταν γίνουν αυτές οι ενέργειες τότε θα τα πούμε. Αλλά ως γνωστόν κυριαρχεί πάντα ο φθόνος και δεν βλέπετε τίποτα πάνω από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Κωστα 9:17 δεν ειναι ασχετοι και χωρις παιδεία.Φτωχοι άνθρωποι είναι που προσπαθούν να επιβιώσουν.Ουτε εχουν φθόνο οπως λες.Απλα το κειμενο ειναι προκλητικο και θα επρεπε ο γραφων να αναμενει την αντιδραση.Οταν λες σε καποιον μην επενδυεις ειναι βλαβερο για σενα για το περιβαλλον το σεβομαι.Οταν λες ομως μην επενδυεις ασε να επενδυω εγω στον ιδιο χωρο εσυ συνεχισε τη βουκολικη ζωη σου περιμενε και την απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ασχολείστε και βρίζεται αυτόν που σας ενημερώνει και όχι με τους επαγγελματίες απατεώνες που τριγυρνάνε τα χωριά και τάζουν λαγούς με πετραχήλια είστε αξιοι της μοιρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΙΚΟΣ
    Σε αυτό το τόπο βασιλεύει ο φθόνος που δεν μας αφήνει να δούμε το πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΕ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτός ο άνθρωπος δραστηριοποιείται με τα φωτοβολταϊκά πάνω από 10 χρόνια, και σίγουρα είναι αυτός που γνωρίζει το αντικείμενο καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο,αν λοιπόν θέλατε να κατασκευάσετε τόσα χρόνια φωτοβολταϊκά θα το είχατε ήδη κάνει. Αλλά θέλει γνώσεις, δουλειά και κότσια. Που σίγουρα όλοι εσείς που κάθεστε όλη μέρα και πίνετε τον καφέ σας δεν έχετε. Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτός ο άνθρωπος δραστηριοποιείται με τα φωτοβολταϊκά πάνω από 10 χρόνια, και σίγουρα είναι αυτός που γνωρίζει το αντικείμενο καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο,αν λοιπόν θέλατε να κατασκευάσετε τόσα χρόνια φωτοβολταϊκά θα το είχατε ήδη κάνει. Αλλά θέλει γνώσεις, δουλειά και κότσια. Που σίγουρα όλοι εσείς που κάθεστε όλη μέρα και πίνετε τον καφέ σας δεν έχετε. Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δε θελει γνωσεις δουλεια και κότσια,κεφαλαιο θελει που ο φτωχος κοσμος δε διαθετει.Σταματηστε αυτη την καραμελα με τα καφενεια και τους τεμπεληδες το βρηκατε και το λετε ολοι κολλαει δεν κολλαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΛΙΟ 9.03. ΦΙΛΕ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΟΥ ΚΑΚΩΣ ΤΗΝ ΣΥΓΧΑΙΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΣΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΑΣΥΝΕΝΟΗΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΑΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο