Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Πανηγύριζει η Άγκυρα – Κολλάει ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών F 16


 Τουρκία: Ψηλά ανεβάζει η Τουρκία θέμα που θέλει να έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις Αθήνας – Lockheed Martin.

 
Η Ελλάδα υπέγραψε πέρυσι συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της F-16.
Ένας από τους όρους της συμφωνίας είναι ότι η εταιρεία Lockheed θα αγοράζει τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν στον εκσυγχρονισμό από την Ελλάδα.


Σύμφωνα τον ιστότοπο του περιοδικού American Defense News, η Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (EAB) δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της λόγω εσωτερικών της προβλημάτων. Σε μια δύσκολη στιγμή λόγω διαδοχικών απεργιών δεν μπόρεσε να παράγει και να παραδώσει ανταλλακτικά F-16 στην αμερικανική εταιρεία.
Έλληνες αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν να επιλύσουν το ζήτημα μέχρι το τέλος του έτους, ενώ προστέθηκαν 250 ακόμη άτομα στην ομάδα των 350 ατόμων που δημιουργήθηκε για τον εκσυγχρονισμό των F-16 στην EAB.
Η Lockheed μπορεί να επιλέξει να προμηθευτεί ανταλλακτικά από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σλοβακία, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν, εάν η ελληνική εταιρεία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Η Αθήνα σκοπεύει να μετατρέψει 84 μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε Vipers F-16 έως το 2027. 

 
Διονύσης Αντωνέλλος

 
πηγή: sportime.gr

1 σχόλιο:

  1. Μια μικρή απάντηση θα ήθελα να δώσω ο κύριος Αντωνέλλος σωστά τα γράφει τα ποιό πάνω αλλά οι απεργίες ξεκίνησαν όταν ορίστικε η νέα διοίκηση της Ε.Α.Β από το κυβερνών κόμμα όλοι οι εργαζόμενοι βρέθηκαν με τεράστιες μειώσεις μισθού , όπως να πληρώνουν το εστιατόριο για να τρώνε κάτι από την τσέπη τους (Το έξοδο που χρεωνόμαστε τώρα είναι περίπου 180 ευρώ τον μήνα) ενώ μέχρι πρότεινος επιδοτούνταν απο την ΕΑΒ με μια μικρή συμμετοχή του εργαζόμενου, επίσης κόπηκε σε πολλούς το επίδομα (επικίνδυνο και ανθυγιεινό )περίπου στον καθένα από 50 ευρώ εώς 100 ευρώ.Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει στο κράτος ότι είναι παρόντες στα δύσκολα όπως μεταφράζετε αυτό.Όλοι οι εργαζόμενοι από προηγούμενες μειώσεις εχουμε φτάσει εξήντα της εκατο μείων στο μισθό των δώδεκα μηνών φυσικά και είμαστε σε εξαθλιωση όχι λοιπών καποιοι για να κρατάνε καρέκλες στο κεφάλι του φουκαρά που βρίσκεται στον πάτο και ίσως ποιό κάτω!!!!
    Ευχαριστώ για την ανάρτηση.
    Η.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο