Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : Να γίνουν μαζικά τεστ στον ευρύτερο πληθυσμό, τους Ρομά και την δομή φιλοξενίας στο Δήμο Ι.Π. ΜεσολογγίουΔΗΛΩΣΗ 

Στην αρχή του πρώτου κύματος της πανδημίας COVID-19 και κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του, είχα απευθύνει έκκληση στον ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η οποία δεν υιοθετήθηκε είτε γιατί θεωρήθηκε υπερβολική ως προς το μέγεθος των τότε δειγματοληψιών, είτε γιατί υποχώρησε η πανδημία.....

Σήμερα, με δεδομένη την ανεξέλεγκτη και εκρηκτική επέκτασή της, επανέρχομαι, δημόσια πλέον, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο και υποχρέωσή μου είναι και εφικτό να πραγματοποιηθεί. 

Η πρότασή μου προς τον ΕΟΔΥ περιλαμβάνει τρία (3) πράγματα: 

α) Την πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε τακτικό χρονικό διάστημα – δύο (2) φορές την εβδομάδα – στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, σε ανοικτό χώρο (κεντρική πλατεία) και σε κλειστό, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (ΚΑΠΗ, Κέντρο Υγείας κ.ά.). 

β) Την δειγματοληπτική πραγματοποίηση μοριακών τεστ και όχι RAPID τεστ στους Ρομά που κατοικούν στο Δήμο. 

γ) Την πραγματοποίηση μοριακών τεστ σε όλους τους μετανάστες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας και στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. 

Θεωρώ ότι ΑΜΕΣΑ η Δημοτική Αρχή και οι φορείς της πόλης και του Δήμου, πρέπει να απαιτήσουν από τον ΕΟΔΥ την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων, ώστε να υπάρξει έγκαιρη, έγκυρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εξάπλωσης του φαινομένου. 

Πάνος Παπαδόπουλος 

Αναπληρωτής Διοικητής 

Γ.Ν. Αιτωλ/νίας 

Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο