Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Αγρινίου: Στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη εορτάστηκε φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 



        Με τη τέλεση της  επίσημης Δοξολογίας και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη εορτάστηκε φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.
 
Μετά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ελένη Μπρούτα,  Φιλόλογο στο Γυμνάσιο Ματαράγκας ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Μαρίας Δημάδη. Την ελληνική σημαία πλαισίωναν χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές του Τμήματος της ΚΕΔΑ και ο καθηγητής  Φ. Τσιάμης.
Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσαν στεφάνι ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, οι Βουλευτές Γ. Βαρεμένος και Δ. Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Ν. Φαρμάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Γ.Φαρμάκης,  οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρ. Σταρακά, N.Καζαντζής και Γ. Καραμητσόπουλος, ο αν. Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Δημήτρης Γαλαζούλας,   ο Δ.Π.Υ Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης, εκπρόσωπος των προσκόπων.
 
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στον συμβολισμό της ημέρας : “ Φέτος, συμμετέχουμε στον εορτασμό  για την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 χωρίς παρελάσεις και  με περιορισμένες εκδηλώσεις.  
Κρατάμε ψηλά τη σημαία και στέλνουμε  μήνυμα  υπερηφάνειας και  πατριωτικής ανάτασης.   Οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν με ομοψυχία στο κάλεσμα της Ιστορίας. Πολέμησαν με σθένος  υπέρτερες δυνάμεις  και κατήγαγαν μοναδικές νίκες.
Στη µνήµη  εκείνων των ηρώων,  που συνετέλεσαν στο μεγάλο θαύµα του Έπους του 1940,  αποτίουµε φόρο τιµής και ευγνωμοσύνης. 
Έχουμε ιερό χρέος να διαφυλάξουμε την «28 του Οχτώβρη μέσα στα άδυτα της Εθνικής ψυχής.  Ας την κάνουμε συνείδηση. Ας την κάνουμε πανοπλία. Ας την κάνουμε κανόνα ζωής», όπως έγραψε ο Στρατής Μυριβήλης.Ας μη ξεχάσουμε ποτέτους μεγαλειώδεις  θριάμβους στους οποίους οδηγεί η ομοψυχία έναν γενναίο Λαό”.  
 


 




1 σχόλιο:

  1. Τί είναι αυτά τα πράματα με τις μάσκες... έλεος...σε ανοιχτό χώρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο