Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Χωρίς παρελάσεις και λιτοί οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου στη ΒΟΝΙΤΣΑ



    Τελέστηκε ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στη Βόνιτσα.
 
   Στο μνημείο Ηρώων τελέσθηκε τρισάγιο, έγινε κατάθεση στεφάνων, χωρίς την μαθητική παρέλαση.
Κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας κ. Γεώργιο – Θεόδωρο Αποστολάκη, την Μ.Υ. FOB Aktion, το Α.Τ. Βόνιτσας, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Βόνιτσας, επίσης κατάθεση στεφάνων και από τα, ΕΠΑΛ, Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό Σχολείο.
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας. 
 
Δείτε τις φωτογραφίες, ..... 
 



















2 σχόλια:

  1. "Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος"
    Φαρισαϊσμός: Η υποκρισία, η συμπεριφορά του φαρισαίου, εκείνη που τυπικά υπηρετεί ένα σκοπό, αλλά στην πραγματικότητα τον φθείρει.
    Καταθέτουμε στεφάνια για το φαίνεσθαι.
    Τα τραπέζια πήγαν περίπατο για μια μέρα και μετά να μπούμε καβάλα στο μνημείο των πεσόντων για το χρήμα,την καλοπέρασή μας και τους τύπους έστω.
    Βάρβαρος: Η λέξη βάρβαρος είναι πανάρχαια ελληνική. Στον Όμηρο δεν συναντάμε τον τύπο «βάρβαρος», αλλά «βαρβαρόφωνος». Λέξη που σημαίνει όχι αυτόν που δεν ομιλεί ελληνικά αλλά αυτόν που έχει τραχεία και αντιπαθητική φωνή (προφορά). Η πιο επικρατούσα άποψη δέχεται πως η λέξη «βάρβαρος» προέρχεται από την επανάληψη της συλλαβής «βαρ». Με αυτήν την επανάληψη, δηλαδή «βαρ» – «βαρ», οι Έλληνες προσπαθούσαν να μιμηθούν την βαρειά, τραχεία φωνή και τον άξεστο λόγο συνήθως των μη Ελλήνων. Αυτών δηλαδή που δεν μπορούσαν να προφέρουν γλυκά και σωστά σύμφωνα με τους ελληνικούς κανόνες πολλούς φθόγγους.
    ΒAΡΒΑΡΟΣ εκ του βαρ – βαρ = μίμηση της βαρειάς φωνής και του άξεστου λόγου των μη Ελλήνων.
    Η αρχική σημασία της λέξεως «βάρβαρος», θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρωταρχικώς η λέξη είχε την έννοια αυτού που δεν ομιλεί την Eλληνική γλώσσα και μάλιστα δεν την ομιλεί σωστά. Επομένως, όλοι οι ξένοι λαοί ήταν για τους Έλληνες «βάρβαροι» χωρίς αυτό να κρύβει κάποιου είδους ρατσισμoύ. Πρόκειται απλώς για μία διαπίστωση. Αυτήν την έννοια έχει και το ρητό «Πας μη Έλλην Βάρβαρος», δηλαδή, καθένας που δεν είναι Έλλην στην καταγωγή είναι «βάρβαρος». Είναι αυτός που δεν μπορεί να ομιλήσει σωστά την Eλληνική γλώσσα.
    Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγαλύτερος στρατηγός όλων των εποχών, υποστήριζε οτι στους γονείς του όφειλε το ζην , αλλά στον δάσκαλό του, τον σπουδαίο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη, το εύ ζην! (κατά τον Πλούταρχο, ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β’, έστειλε τον γιό του στο Νυμφαίο, κοντά στην αρχαία Μίεζα, για να διδαχτεί εκεί το “ευ ζην” από τον Αριστοτέλη).
    Βλέπουμε "βάρβαρο" σημαιοφόρο και "βάρβαρους" πολίτες που αποδίδουν τιμές με την παρουσία και την στάση τους, γεροντάκια που κάθονται σε στάση προσοχής και έναν παιδαγωγό με τα χέρια στις τσέπες.
    Λεφτά να παίρνουμε και όλα καλά.
    Ούτε για την τήρηση των τύπων.
    Λες και πήγε βόλτα στο καφενείο ο παιδαγωγός.
    Η σημαία στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βόνιτσας ακόμα κυματίζει κουρέλι.
    Η χούντα της δημοκρατίας.
    Μην "ανασάνει" κανένας και μιλήσει ελεύθερα, θα γίνει αυτομάτως ρουφιάνος και εθνικιστής.
    Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.
    Καληνύχτα Ελλάδα δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι παιδαγωγός και φαίνομαι!!! Έχω σπουδάσει 4 χρόνια ΤΕΦΑ. Που το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο