Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Συνάντηση Δημάρχου Μεσολογγίου - Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών

Σύντομη επίσκεψη στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Παρασκευή ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας....
Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν η δεύτερη καθώς πριν λίγο καιρό ο Κώστας Λύρος τον είχε επισκεφθεί στην έδρα του Πανεπιστημίου, στην Πάτρα. 

Κατά την συνάντηση επαναδιατυπώθηκε η πρόθεση αμφίπλευρης συνεργασίας ώστε το Πανεπιστημιακό campus του Μεσολογγίου να ισχυροποιηθεί και να μπορέσει να αποτελέσει έναν μεγάλο εκπαιδευτικό Πυλώνα του, αναγνωρισμένου σε κύρος, Πανεπιστημίου Πατρών. 

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά η πρόταση που υπέβαλλε το Πανεπιστήμιο προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να χρηματοδοτηθεί η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και των φοιτητικών εστιών. 

Ταυτόχρονα μείζον ζήτημα είναι η ενίσχυση των τμημάτων του Μεσολογγίου με μέλη ΔΕΠ, κάτι για το οποίο ο Κώστας Λύρος δεσμεύτηκε να θέσει επιτακτικά στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

«Με τον Πρύτανη έχουμε μια καλή συνεργασία που θέλουμε να προσδώσει αποτελέσματα προς όφελος του Πανεπιστημίου, αλλά και της πόλης μας. Ζητώ και δημόσια από το Υπουργείο Παιδείας να πράξουν τα δέοντα για την ενίσχυση των τμημάτων με Καθηγητές και καλώ τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το αίτημα του Πανεπιστημίου. Το Μεσολόγγι προσφέρει ένα τεράστιο campus στην διάθεση του Πανεπιστημίου. Θέλω να πιστεύω ότι το τελευταίο θα αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα διευρύνοντας την εμβέλεια και την αναγνωρισιμότητά του και στις Γεωπονικές Επιστήμες. Ο τόπος μας είναι διατεθειμένος να προσφέρει απλόχερα την φυσική του «προίκα» προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δήλωσε ο Κώστας Λύρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο