Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Καθαρισμός χόρτων στο Κοιμητήριο Μύτικα.

Καθαρίστηκε για 4η φορά το Κοιμητήριο Μύτικα, με μέριμνα της Κοινότητας Μύτικα και επίβλεψη του Προέδρου κ. Δημήτρη Φάρρου. Στο Κοιμητήριο Μύτικα εκτός από τις 4 κοπές χόρτων, έχουν γίνει και δύο πολύ καλοί καθαρισμοί από άχρηστα υλικά, από ατελείωτο όγκο μπάζων, που ήταν εκεί πεταμένα για πάρα πολλά χρόνια και κανείς δεν ενδιαφερόταν ώστε να απομακρυνθούν (δείτε εδώ).....

Επίσης μπήκε περίφραξη με εθελοντική εργασία Μυτικιωτών και επισκευάστηκε η κεντρική είσοδος, ώστε να μην μπαίνουν μέσα ζώα και να αποπατούν τους τάφους, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια (δείτε εδώ).

Να ενημερώσουμε ότι για το 2020 δεν έχει εισπραχθεί τέλος Κοιμητηρίου, μιας και μετά την έγκριση του κανονισμού κοιμητηρίων του Δήμου Ξηρομέρου, εκκρεμεί η καταγραφή των υπόχρεων τάφου από τις Κοινότητες και κατόπιν θα γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ορισμός του τέλους, που πλέον θα πληρώνεται μόνο από ένα μέλος της οικογένειας και όχι από όλα τα μέλη. Επίσης η νυν δημοτική αρχή, δεν έχει διαθέσει κανένα ποσό για καθαρισμό Κοιμητηρίων.

Για το πως καθαρίζονταν τα Κοιμητήρια στον Δήμο Ξηρομέρου έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν (δείτε εδώ μία αναφορά μας).

Καθαρίζονταν με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Το ύψος των απ' ευθείας αναθέσεων τα προηγούμενα χρόνια για καθαρισμό χόρτων στα Κοιμητήρια, έφτασε το πολύ μεγάλο ποσό των 101.039,03 €, χρήματα πληρωμένα από τους δημότες.



















 

mytikaspress

 

3 σχόλια:

  1. Πρωτοπόρες και καινοτόμες ενέργειες
    τι πρέπει να πούμε μπράβο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΠΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πει η προηγουμενη προεδρος χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο