Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ασθενής με κορωνοϊό περιγράφει τα συμπτώματα: Σαν να σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις


 «Είναι λες και σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε νεαρή νηπιαγωγός για να περιγράψει τη βασανιστική αίσθηση ασφυξίας που ένιωσε όταν ασθένησε από κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ελευθερία τόνισε ότι «και τώρα το νιώθω, αλλά είναι πολύ πιο ήπιο, δηλαδή μέσα στο λεπτό μπορεί να πάρω μια αναπνοή».

«14 του μήνα βγήκα θετική. Από αύριο λογικά πρέπει να κάνω το τεστ. Τώρα τελευταία έχω δύσπνοια, όσο πέρναγαν τα υπόλοιπα άρχισε πολύ ξαφνικά η δύσπνοια να γίνεται πιο έντονη… Είχα κόπωση, όλα τα κόκαλά σου να πονάνε», σχολίασε.

«Με τη δύσπνοια τρόμαξα αρκετά. Με έπιανε μια-δύο φορές τις πρώτες μέρες, μετά συνεχόμενες. Είμαι στο τέλος της καραντίνας, δεν είναι τόσο έντονα όσο τις προηγούμενες μέρες, τώρα μου έχει μείνει απλά μια δύσπνοια, και λίγο η όσφρηση δεν έχει επανέλθει πλήρως. Έκανα ακτινογραφία και αιματολογικές, πρέπει να κάνω επαναληπτικό τεστ για να επιστρέψω», εξήγησε σχετικά με τα συμπτώματα.

«Πίστευα στον κορωνοϊό, αλλά δεν καπνίζω, είμαι νέα, περίμενα ότι θα το περάσω λίγο πιο ήπια, σαν απλή γρίπη. Πίστευα στον ιό, αλλά επειδή είμαι νέα και δεν έχω άλλο νόσημα δεν είχα αγχωθεί τόσο, έλεγα “θα περάσει, εντάξει”», είπε η Ελευθερία.

Η κοπέλα δήλωσε ότι και ο σύντροφός της είναι θετικός: «Τις πρώτες μέρες ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί … Τώρα που εμφάνισε κι αυτός συμπτώματα είμαστε πιο ελαστικοί. Το παίρνει ελαφρά, λίγο βήχα και πολύ πονοκέφαλο τις πρώτες μέρες».

«Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή είναι πολύ δυσάρεστο, δεν αξίζει να το περάσουν», ήταν το μήνυμα-προειδοποίηση στους συνομηλίκους της, αλλά και σε όλους μας.

iefimerida.gr

9 σχόλια:

  1. αυτά για όσους κάνουν τον ... παλληκαρά και δέν πιστεύουν πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «και τώρα το νιώθω, αλλά είναι πολύ πιο ήπιο, δηλαδή μέσα στο λεπτό μπορεί να πάρω μια αναπνοή».
    μήπως εννοείς κάτι άλλο κυρία μου ?? δεν θα μπορούσες να μιλήσεις τώρα αν ήταν στο λεπτό γιατί θα ήσουν νεκρή και με μηδενικό σχεδόν οξυγόνο στο αίμα σου.η υπερβάλλεις , η λάθος διατύπωση έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρατραβηγμενο η αναπνοη στο λεπτο...αλλα περα απ αυτο τι μπορουμε να κανουμε ωστε να προφυλαχθουμε να μην κολλησουμε τον ιο οταν παμε για δουλεια.οταν τα παιδια μας πανε στο σχολειο πανε φροντιστηρια κτλ.ειναι δυνατον να το αποφυγεις?η σε προστατευει η μασκα οπως λενε?να δωσω ενα προσφατο παραδειγμα..το παιδι μου παει σχολειο.φοραει ολη η ταξη μασκα και ο καθηγητης..παρολα αυτα καποια παιδακια ηταν αρρωστα κ βηχανε.αποτελεσμα?κολλησε ολη η ταξη.ιωση οχι κορονοιο..να το διευκρυνησω.πως γινεται λοιπον εφοσον φορανε μασκες να κολλησουν αναμεταξυ τους??θελω να καταληξω λοιπον οτι μονο η μασκα δε σε προστατευει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δέν εισαι φαίνεται ουτε ειδικός ούτε κσι επιστήμονας, αλλά έχεις φσινεται υψηλο δεικτη παραρητηρικότητας.
      Μπράβο συγχαρητήρια. Ας απάντησουν οι επιστήμονες της περιοχής.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειμαι ειδικος ναι..μια ευστοχη θεωρω παρατηρηση εκανα και ειπα οτι ΜΟΝΟ η μασκα δεν προστατευει.ο ιος κολλαει κ απ τα χερια.απο αυτα που πιανουμε.τροφιμα χρηματα.τα παιδια στο σχολειο που πιανουν θρανια πομολα..αυτο ειπα..τωρα εσυ κατσε επι του κανα-πεος..κ παιξτο μας ειδημων

      Διαγραφή
  4. Ανωνυμε 27 Οκτωβρίου 2020 - 10:24. απο τα νομισματα δεν κολαει ο covid ? απο τις επιφανειες δεν κολαει ? τα γαντια πλεων δεν χρησιμοποιουνται , οπως και η μασκα στην αρχη ηταν προαιρετικη . απο την αλλη ο Π.Ο.Υ οταν αρχησε το πανηγυρι στην κινα ελεγε τα δικα του οτι δεν κολαει απο ανθρωπο σε ανθρωπο . λοιπον ?? με τετοια παγκόσμια αγνοια για τον ιο ειναι δυσκολο να πεισεις και τον κοσμο . και ιδικα την νεα γενια που στην ουσια ειναι παιδια . φαγαμε ενα lockdown με μηδενικά κρουσματα τωρα που ειναι υπερπενταπλασιος ο αριθμος ? γιατι δεν κανουν lock αγαπητε ? . ειναι αναπαντητα ερωτηματα που κανεις δεν υποχρεώθηκε απο τους ιδικους να τα απαντησει . εστω να αναλαβει τις ευθηνες του καποιος απο αυτους ,για λαθος κινησεις . κανενας !στα λαθη ολοι κρυβονται . στα σωστα εμφανίζονται να δοξαστούν ! . λοιπόν ? πως να πείσεις τον κόσμο ?? και κατι τελευταιο ποσο τις % πεθαίνουνε απο covid ?ξερεις ? γιατι χανουμε κοσμο απο αλλες αιτιες γρυπη, ατυχηματα ,καρδιακα και καρκινους που το ποσοστο του covid ειναι αστειο εμπρος σε αλλα νουμερα θανατου .την ονομασαν πανδημια ? με ποσα ποσοστα θανατου ? .. αυτα και αλλα πολλα κανεις δεν μας τα εξηγησε.. η ειναι λεπτομερειες στην tv ??. μονο να μας τρομαζουν η και .. να μας απειλουν ακουσια για την χρηση μασκας, και τα πρόστιμα βροχη ! . αυτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ αναγνώστη βαζεις πολλες ερωτησεις κι εγω δεν ειμσι ειδικος να πω για υγειονομικα θεματα. να ξερεις ομως οτι με το χρονο
      μαθαινονται οι αποριες για ολα αυρα που ειπες και καταλαβαινουμε ποιοι μας λενε αληθειες και μας αγαπουν ποιοι οχι.
      προσωπικα εμπιστεύομαι τον κον Σωτηρη Τσοδρα και τον εκτιμω πολυ- πολυ τον κον Τσοδρα ως επιστημονα και ως απλό ανθρωπο.

      Διαγραφή
    2. αγαπητέ αναγνώστη βαζεις πολλες ερωτησεις κι εγω δεν ειμσι ειδικος να πω για υγειονομικα θεματα. να ξερεις ομως οτι με το χρονο
      μαθαινονται οι αποριες για ολα αυρα που ειπες και καταλαβαινουμε ποιοι μας λενε αληθειες και μας αγαπουν ποιοι οχι.
      προσωπικα εμπιστεύομαι τον κον Σωτηρη Τσοδρα και τον εκτιμω πολυ- πολυ τον κον Τσοδρα ως επιστημονα και ως απλό ανθρωπο.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο