Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη


Σε ανακοίνωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, αναφέρει τα εξής:
 
«Δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ δημόσια σχετικά με αναφορές του κ. Κατσούλη, καθώς αισθάνομαι πως τα όσα ανέφερε με προσβάλλουν προσωπικά, όχι ως Αντιπεριφερειάρχη αλλά ως Μεσολογγίτη. Αλλά και γιατί μου είναι αδιανόητο να επιτρέψω τη συνέχιση της Γκεμπελικής τακτικής "λέγε - λέγε κάτι θα μείνει στο τέλος", καθώς τη "δηλητηρίαση” της δημόσιας και κοινωνικής ζωής με ψέματα.
 
Είναι μάλλον σαφές ότι ο πρώην Δήμαρχος δεν αντιλήφθηκε πως το έργο του οποίου εισηγήθηκα την προένταξη δεν αφορά στην μεταλλική κατασκευή παραπλεύρως της 3ης καμάρας του δρόμου προς Τουρλίδα, αλλά στην κυρίως γέφυρα του δρόμου που είναι στατικά ανασφαλής για την διερχόμενη κυκλοφορία και χρειάζεται ανακατασκευή. Από το σημείο αυτό διέρχονται μεταξύ άλλων φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι από τις αλυκές, καθώς επίσης σχολικά και τουριστικά λεωφορεία.
Και αυτό μάλιστα, ήταν κάτι που το επεσήμανε και ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Μεσολογγίτης, Κώστας Κούστας, ο οποίος τοποθετήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της άμεσης τοποθέτησης της συγκεκριμένης γέφυρας.
Αναρωτιέμαι λοιπόν: Έπρεπε να μείνουμε αδιάφοροι, όπως η παράταξη του κ. Κατσούλη έμεινε όλα τα προηγούμενα χρόνια;
Ακόμα, για την πλήρη αποκατάσταση της αληθείας  αναφέρω :
1.Η ανακατασκευή της 3ης και 7ης καμάρας του δρόμου προς Τουρλίδα, λόγω παλαιότητας καθώς και για τη βελτίωση της επικοινωνίας των υδάτων της λιμνοθάλασσας έχει ενταχθεί στο έργο «Συμπληρωματικά έργα για την αναβάθμιση των υδατικών οικοσυστημάτων» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο, για λόγους που θα έπρεπε να ρωτήσετε την απελθούσα περιφερειακή αρχή,  έχει καθυστερήσει να δημοπρατηθεί.
 
2.Η Π.Δ.Ε προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των οχημάτων μέχρι την ανακατασκευή τουλάχιστον της 3ης καμάρας, η οποία μετά από εισήγηση των Υπηρεσιών της κρίθηκε στατικά επικίνδυνη, προχώρησε στην προένταξη έργου για την κατασκευή μεταλλικής γέφυρας επί του κυρίως δρόμου για να μην επιβαρύνεται η υπάρχουσα γέφυρα από τα φορτία, έργο που προϋπολογίστηκε σε 74.400€, το οποίο φυσικά θα δημοπρατηθεί καθώς αυτό προβλέπει η νομοθεσία. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο προχωρήσαμε σε αυτή την επιλογή ήταν ένας: Η ασφάλεια των πολιτών.!
 
3.   Η μεταλλική αυτή γέφυρα μόλις ανακατασκευασθεί η 3η καμάρα θα αποσυναρμολογηθεί και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε  και οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη. 
 
Ξεκαθαρίζω λοιπόν: Ως Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, που καλούμαι να διαχειριστώ με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα το δημόσιο χρήμα, ακολούθησα –ως όφειλα - όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί σωστά και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου η δημοπράτηση και τελικά η ολοκλήρωση του έργου που αφορά στον δρόμο της Τουρλίδας. Αυτό, ανάμεσα σε άλλα σημαίνει και διόρθωση των ελλείψεων και παραλείψεων που υπήρχαν έτσι ώστε το έργο να είναι άρτιο και κυρίως ασφαλές για τους πολίτες.
Ας μας συγχωρέσουν για αυτά μας τα “ελαττώματα” όσοι επί χρόνια παρουσίαζαν έργα σε μακέτες και περπατούσαν μόνο… στο φως του φεγγαριού, ενώ η κοινωνία μετρούσε πληγές και ελλείμματα. Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, χωρίς να κουνάει το δάχτυλο σε κανέναν, διορθώνει τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος και μετατρέπει τις μακέτες σε έργα. Δεν είμαι διατεθειμένος όμως να ανεχτώ να μας κουνάνε και το δάχτυλο όσοι ευθύνονται για την χρόνια υστέρηση και όσοι επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία με ψέματα.
 
Τέλος – τέλος, όλοι εμείς οι αιρετοί κρινόμαστε από τον λαό και από την κάλπη. Και κάποιοι έμειναν δύο φορές… μετεξεταστέοι.
 
ΥΓ: Ο κ. Κατσούλης, ιδιαίτερα ως μαθηματικός μπορεί να το καταλάβει εύκολα: Για να εγκριθεί κατά πλειοψηφία μια απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο απαιτεί το 50+1% των παρόντων. Παρόντα ήσαν 47 μέλη και από την παράταξη μας 19. Με βάση τα μαθηματικά που εγώ γνωρίζω, το έργο ψηφίστηκε και από άλλες παρατάξεις. Όχι άλλα ψέματα…

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα εργα αυτα κ.Μαυροματη δηλαδη την Ο.Χ.Ε του Δημου Μεσολογγιου την Οραματηστηκε,την ορημασε, αρχισε τη δημοπρατηση αφου εξασφαλησε τα χρηματα,η προηγουμενη περιφερειακη αρχη σε συνεργασια με το Δημο,το ΤΕΕ,Το Επιμελητηριο και επιδη οι θεσμοι εχουν συνεχεια τρεχεις και εσυ τωρα να βγαλεις καμια φωτογραφια

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μαυρομμάτη άλλαξε ναι ή όχι η μελέτη στο έργο << Οχθια στη Πάλαιρο>> στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας; Η δική σας εισήγηση ποια ήταν; Για αυτό σας ψήφισαν στη Πάλαιρο; Πηγαίνετε να τους εξηγήσετε γιατί μεταφέρουν τα χρήματα του έργου σε άλλο έργο που παράνομα κατασκεύασαν. Ρωτήστε το κ Κασόλα. Δικό σας είναι. Ανώνυμα προς το παρόν στην ιστοσελίδα. Επώνυμα εκεί που πρέπει. Ραντεβού στα γουναράδικα.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 9,04 εχεις την εντυπωση οτι δεν τα γνωριζει αυτα ο Μαυροματης??εαν Ναι τοτε δεν κανει για αυτη τη θεση,εγω πιστευω οτι το γνωριζει και το ανεχεται

Ανώνυμος είπε...

Κύριε αντιπεριφερειάρχη, το έργο στην Βόνιτσα, ο δρόμος προς τον Πλατανιά, σταμάτησε. Γιατί; Θα συνεχίσετε προς τον Πλατανιά ή το πρόβλημα ήταν μόνο ο κουρεντας;