Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Άραγε θα απαντήσει κανείς στις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, η θα υπάρξει απαξίωση και αδιαφορία ;


       Σε ανάρτηση στο Facebook δημοσιοποιείται λογαριασμός ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου, και τίθενται εύλογα ερωτήματα σχετικά με την αύξηση στα τέλη ύδρευσης που έχει αποφασιστεί.

Η ανάρτηση που τη μεταφέρουμε αυτούσια αναφέρει, Ακούω από διάφορους συγχωριανούς πως υπάρχει αγανάκτηση και αντιδράσεις των πολιτών του Ξηρομέρου ,οι οποίοι έχουν παραλάβει τους λογαριασμούς ύδρευσης με τα νέα σε υπερβολικό βαθμό αυξημένα πάγια ,λογαριασμοί των οποίων η ημερομηνία εξόφλησης τους λήγει αυτές τις μέρες .
Όντως , αν μη τι άλλο η κοινή λογική λέει πως είναι παράλογο να πληρώνεις χωρίς καθόλου κατανάλωση νερού ,το ίδιο ποσό που πληρώνει μια οικογένεια στην Αθήνα για την τριμηνιαία κατανάλωση της .Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες απόδειξη των γραφομένων μου .
 



Γιατί τελικά επιβλήθηκε αυτή η τεράστια και άδικη αύξηση ; Μήπως την πληρώνουμε για έργα αποχέτευσης που γίνονται η έχουν γίνει ; Για την αλλαγή του δικτύου ; Για την σύνδεση του Δήμου με πηγαίο νερό π.χ Κορπή και όχι το υφάλμυρο από τις διάφορες γεωτρήσεις ; Διαβάζω ειδήσεις στα τοπικά μπλοκ και ανακοινώσεις του Δήμου, που αναφέρουν με πηχυαίους τίτλους για χλωρίωση και καθαρισμό δεξαμενών, λες και αυτό δεν θεωρείται αυτονόητο ότι γίνεται στις ημερομηνίες που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει ,για την προστασία της δημόσιας υγείας .
Αναλογίζομαι επίσης ,καλά βρε παιδιά , μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομική και όχι μόνο συγκυρία ,εσείς επιβάλετε αυτές τις άδικες αυξήσεις ,τουλάχιστον μας βεβαιώνετε πως όταν είμαστε στα χωριά μας δεν θα αγοράζουμε εμφιαλωμένα νερά για τις ανάγκες μας ; Το καλοκαίρι θα υπάρχει επάρκεια και πίεση στο νερό η θα αναγκαστούμε να τοποθετήσουμε στις οροφές των σπιτιών μας δεξαμενές νερού ; Το νερό θα είναι ποιοτικά πόσιμο και αβλαβές για την υγεία μας ; Τι έργα σχεδιάζονται η υλοποιούνται όσον αφορά την ύδρευση και αποχέτευση στον Δήμο Ξηρομέρου ;
Άραγε θα απαντήσει κανείς στις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, η θα υπάρξει απαξίωση και αδιαφορία ;


Την 20 Μαρτίου 2020 η Δημοτική Παράταξη του κ. Γαλούνη, "ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" με ανακοίνωση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) είχε ξεκάθαρα και δημόσια λάβει την εξής θέση για την αύξηση στα τέλη ύδρευσης,
Η παράταξή μας λέει κατηγορηματικά όχι στην τεράστια αύξηση των τελών ύδρευσης που εισηγείται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή με την υπ. αριθμ. 29/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Θεωρούμε απαράδεκτη, ανάλγητη και αδικαιολόγητη την επιβολή αύξησης του Ενιαίου Παγίου Τέλους Ύδρευσης κατά 60% ανά παροχή για όλες τις Τοπικές Κοινότητες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας. Αυτό συνεπάγεται αύξηση 27€ πλέον ΦΠΑ ανά παροχή γενικώς και αδιακρίτως. Δεν εγκρίνουμε την υπερβολική αυτή αύξηση της τάξης του 60% σε μία εποχή κατά την οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και όχι μόνο. Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην παραπάνω αύξηση του τέλους ύδρευσης και να καλύψει τυχόν έξοδα που απαιτούνται για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού τηρώντας αυστηρά τον κανονισμό ύδρευσης και μειώνοντας ταυτόχρονα τις δαπάνες.  
 
Τόσο η αξιωματική όσο και η ελάσσονα αντιπολίτευση ήταν αντίθετες και καταψήφισαν την αύξηση στα τέλη για την ύδρευση.


Το Σεπτέμβριο του 2019, ένα περίπου χρόνο πριν, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης σε συνέντευξη(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που είχε δώσει στη δημοσιογράφο Βάσω Βήττα είχε παραδεχθεί την δραματική κατάσταση που παρέλαβε το Δήμο Ξηρομέρου, μάλιστα ο τίτλος της συνέντευξης στην ιστοσελίδα aixmi-news.gr ήταν (Γ. Τριανταφυλλάκης: «Ο δήµος µας βρίσκεται σε χρεοκοπία...» ). Η συνέντευξη ξεκινά με τα εξής, Χρέη παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Είχε παρθεί δάνειο για να πληρωθούν υποχρεώσεις, που δεν εμφανίζονταν στους προϋπολογισμούς, αλλά ακόμα υπάρχουν, έτσι με τα σημερινά δεδομένα ο δήμος είναι σε χρεοκοπία και οδεύει προς επιτήρηση. Το στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή είναι να αντιστρέψει το κλίμα και να βάλει το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.


Ας δούμε το απόσπασμα που αφορά την αύξηση στα τέλη ύδρευσης,

Ερωτ. Δημ.: Με το δάνειο δεν πληρώθηκαν οι υποχρεώσεις;

Απαντ.: Το δάνειο πάρθηκε γι’ αυτό το λόγο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, πληρώθηκαν κάποιες υποχρεώσεις αλλά δημιουργήθηκαν καινούργιες, παρόλο που η προϋπόθεση για να γίνει η σύμβαση ήταν να μην δημιουργηθούν νέα χρέη. Δεν έγινε καμία ενέργεια για μείωση των δαπανών, όπως για παράδειγμα μελέτες για την μείωση κατανάλωσης ενέργειας και των τελών ύδρευσης. Η οικονομία αυτή τη στιγμή στον δήμο Ξηρομέρου είναι σε ελεύθερη πτώση. Αυτό επιβάλει να γίνουν κάποιες ενέργειες που βέβαια δεν θα αποδώσουν καρπούς άμεσα, αλλά σταδιακά.

Οι οφειλές των δημοτών προς τον δήμο από την ύδρευση κυρίως, είναι πολλές. Δεν θέλω να μιλήσω για πολιτικές ή υπηρεσιακές ευθύνες, αλλά σίγουρα κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Όμως και οι πολίτες απαιτείται να είναι πιο τυπικοί. Οι ανεξόφλητες οφειλές ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Το παράδοξο είναι ότι στους πολίτες που πληρώνουν και είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, ερχόμαστε σήμερα ως δήμος και αντί να τους επιβραβεύουμε, τους αυξάνουμε τα τέλη. Οπότε αυτό θα προκαλέσει αντίδραση και όσοι μέχρι τώρα ήταν τυπικοί, θα πάψουν να είναι, αφού οι κακοπληρωτές δεν «τιμωρούνται». Εμείς πηγαίνουμε την σκέψη μας ένα βήμα παραπέρα και λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Θέλουμε να δουλέψουμε για όλους τους πολίτες. Θα δούμε αν υπάρχουν κάποια κοινωνικά κριτήρια για να αλλάξουμε την τιμολογιακή πολιτική σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έχουμε 7.000 παροχές ύδρευσης και πρέπει να εισπράττουμε από όλες. Αν υπάρχουν παράνομες παροχές θα έχουν συνέπειες.

 

Από τα παραπάνω ο αναγνώστης μπορεί να έχει τη συνολική εικόνα του ζητήματος.

 


14 σχόλια:

  1. τώρα ηρθε η σειρά σας φωνάξτε και σεις μαζί με τούς Αστακιώτες μπάς και μας ακούσει
    κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΕ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ !! [ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΣΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποιες συνεπειες λετε?τιποτα απολυτως δε θα κανετε.οι παρανομοι κ οι κακοπληρωτες δε θα αλλαξουν. Να κοψετε τις παροχες κ μετα να ζητατε απο τους υπολοιπους να ειναι συνεπεις. Περαστε κ μια βολτα απο τον ΚΟΥΒΑΡΑ να δειτε τι γινεται απο την παρανομια κ μετα να μιλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΠΛΗΡΟΝΟΥΝ Η ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ Η ΣΤΑΝΕΣ ΝΕΡΟ ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΕΟΣ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΣΟΥΜΕ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΕΡΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο δήμος είχε πάρε δανειο ανω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και με τόκο με σκοπό να αποπληρωθεί το χρέος του δημου προς την ΔΕΗ. ετσ' ελεγαν τότε.
    και πληρώθηκε ενα μέρος αυτού του χρέους του δήμου προς την ΔΕΗ
    Εν κατακλείδι : Πόσο χρέος σε ευρώ είχε ο δήμος προς ΔΕΗ την 1/9/2019 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΑΓΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παλι αυτοι που μεχρι σήμερα πληρωναν θα πληρώσουν το νερο απο τις παρανομες συνδεσεις. Τα κορόιδα τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το νερο του αστακου ειναι ακαταλληλο και το ξερετε τα πολιτικα σας παιχδιδια αλλού αρκετά σας ανεχτήκαμε τόσα χρόνια 2020 και να αγοράζουμε νερο κάντε κάτι για τον τόπο μας ρε βγείτε από τα γραφεία για να δείτε τα προβλήματα του κοσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα Τρικαλα (την εξηπνη πολη) δεν υπαρχει χωριο για χωριο, που να μην εχει κοπη το νερο των παρανομων, Ξερω δικο μου ατομο που κανει αυτη την δουλεια στον δημο!!) το κοβουν σημερα;;; μετα απο 3_4 μερες πηγαινουν και το πληρωνουν, (γηνετε η σηνδεση) Εδω τη περιμενουν να πληρωνουμε το νερο του καθε κλεφτη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρήκατε τον εύκολο δρόμο να συξήσετε το πάγιο. Αυτο ήξεραν και οι άλλο αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο τότε δυστυχως ειστε μια απο τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κρατώ ένα μικρό απόσπασμα από την συνέντευξη του Δημάρχου στην Αιχμή. (ΈΧΟΥΜΕ 7.000 ΠΑΡΟΧΕΣ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΈΠΕΙΕΣ )Τώρα άραγε υπάρχουν η δεν υπάρχουν παράνομες παροχές και αν υπάρχουν τις κόβουμε η δεν τις κόβουμε;Και αν κατά λάθος κόψουμε καμμία κατά λάθος π.χ Καραϊσκάκη την επανασυνδεουμε ναι η οχι;Η απάντηση ειναι υπάρχουν εκατοντάδες παράνομες παροχές
    και εάν κόπηκαν μερικές τις επανασυνδεσαν οι παρανομούντες και υδραυλικοί του Δήμου μετά από εντολή που πήραν.Η άναρχη κατάσταση που υπήρχε συνεχίζεται υπάρχει ατολμία και θα την πληρώνουν οι νομοταγής.Μπεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από ΤΙΝ λαμπρά ΕΟΣ τον αστακό είναι ΟΛΛΕΣ παράνομες στις ΣΤΑΝΕΣ από εκεί ξεκειναι το πρόβλημα κοροειδευεται τον κοσμακι θα θα θα θα θα θα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο