Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν να κόβουν αιωνόβιες δρύες(βελανιδιές) από το δάσος του Ξηρομέρου!

 

      Η λαθροϋλοτομία στο δάσος της Βελανιδιάς στο Ξηρόμερο δεν έχει τέλος.
 Στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα από τους λαθροϋλοτόμους είχαν αποτυπωθεί μέσα από το προφίλ χρήστη του Facebook, και το είχαμε αναδείξει (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Το Φεβρουάριο του 2019 στον Πρόδρομο Ξηρομέρου οι λαθροϋλοτόμοι έκαναν ξανά το έγκλημά τους με την κοπή αιωνόβιων δέντρων βελανιδιάς(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Εχθές 23 Οκτωβρίου 2020 ξανά το δάσος έγινε, για ακόμα μία φορά το θύμα, καθώς οι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο, στο βελανιδόδασος Ξηρομέρου.
Οι  εικόνες που δημοσιεύουμε είναι από την περιοχή Γρούσπα στον Πρόδρομο Ξηρομέρου, με τα αποτελέσματα μόνο θλίψη, οργή και αγανάκτηση μας προκαλούν. Οι κάτοικοι της περιοχής με θλίψη και απογοήτευση παρακολουθούν το μακελειό αιωνόβιων δένδρων με δράστες αγνώστους.
 
 Οι βελανιδιές έχουν κοπεί από τη ρίζα και το πανέμορφο δάσος λεηλατείται από τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλάδων.  Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουμε ξανά δημοσιεύσει, οι λαθροϋλοτόμοι χρησιμοποιούν νέους τρόπους για να λυμαίνονται τα ξύλα. Αφού πρώτα οι ίδιοι κόβουν με αλυσοπρίονο τη βελανιδιά, την αφήνουν να ξεραθεί και στη συνέχεια όταν έλθει το δασαρχείο, οι ίδιοι λαθροξυλάδες ή μέσω τρίτου προσώπου, «χτυπάνε» τα ξύλα στον πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα να τα αγοράζουν σε συμφέρουσα τιμή και πάνω απ’ όλα να είναι νόμιμα!!!
 
Δείτε φωτογραφίες που μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν:
 










 

13 σχόλια:

  1. Δεν είναι λαθρεη τους ξέρουν ας τους πιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην γρουσπα στον Πρόδρομο της βελανιδιές της κόβει ένας αλλοδαπός που του είχε γίνει μυνηση και ποιο παλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ,ΣΕ 2-3 ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΒΚΗΚΑΝΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΞΥΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ 2-3 ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΟ!!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΙΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΨΕΙ ΑΥΤΟΙ,ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα πράσινο αγροτικό κάθε μέρα πουλάει ξύλα Αστακό και πρόδρομο τι λέει η υπηρεσία για αυτό και τα όργανα της τάξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απαράδεκτες καταστάσεις !! αίσχος !! το δασαρχείο τι ακριβώς κάνει?? οι γνωστοί άγνωστοι είναι που μάλλον έχουν και πλάτες για να το θεωρούν τσιφλίκι τους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάσκα φόραγαν ; Αν φορούσαν μάσκα ,τότε όλα καλά για το κράτος οπερέτα που φτιάξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περυσι ενας γειτονας ειχε βγαλει αδεια κανονικα κ πηγε να κοψει την βελανιδια στο χωραφι ΤΟΥ..κ μεσα σε μιση ωρα ηρθαν να τον μαγκωσουν..εκει ηξεραν να πανε να βρουν τον ταλαιπωρο?που ηταν κ νομιμος?τους αλλους δεν ξερουν που να τους βρουν ε?ε ναι ειμαστε κ πολυ μεγαλος τοπος εδω κ δε τους βρισκουν..τους βρισκουν ομως για να αγορασουν ολοι τα ξυλα τους.αντε μωρε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού είναι στο κόλπο και οι υπεύθυνοι από τα κατομερα μας δουλεύετε ρε παιδιά 1 άντε το πολύ 2 σε κάθε χωριό είναι δεν τους ξέρουν Μαχερα Σκουρτου Χρυσοβιτσα Πρόδρομο εκεί είναι όλο το κόλπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός με το πράσινο το αγροτικό που κάνει εμπόριο πριν 1 χρόνο τον είχαν πιάσει στην Πεντάλοφο Μεσολογγίου που έκανε εμπόριο και του κατέσχεσαν και το φορτηγό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλα τώρα αφού τους ξέρουν. Και όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ποιοι είναι. Και ποιοι κυκλοφορούν με κόκκινα αγροτικά και πουλάνε ξύλα σε χωρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΚΑ ΣΟΥΛΙ ΕΧΕΙΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΚΑΠΙΟΙ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο δε κάνει περιπολίες το δασαρχείο, τόσο θα κόβουν όλα τα δέντρα ανενόχλητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να περάσουν σε κανέναν μήνα οι υπεύθυνοι από τη Χρυσοβίτσα να δουν ποιος κυκλοφορεί με αγροτικό γεμάτο ξυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο