Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Σαν σήμερα, στις 18 Οκτωβρίου 1981, το ΠΑΣΟΚ κατακτά την εξουσία


       Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 18 Οκτωβρίου του 1981, το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, με ποσοστό 48,07% και 172 έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η Ν.Δ έλαβε το 35,87% των ψήφων και 115 έδρες, ενώ τρίτο αναδείχθηκε το ΚΚΕ με 10,93% και 13 έδρες
Το ΠΑΣΟΚ με κεντρικό σύνθημα "Εδώ και Τώρα Αλλαγή" και άλλα χαρακτηριστικά, όπως "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και "Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, ο Λαός στην Εξουσία", σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ακριβώς 37 χρόνια πριν, στις 18 Οκτωβρίου 1944, ο πατέρας του Ανδρέα Παπανδρέου, Γεώργιος, είχε εκφωνήσει τον ιστορικό «Λόγο της Απελευθέρωσης» στην Πλατεία Συντάγματος, ως Πρωθυπουργός της Ελεύθερης Ελληνικής Κυβέρνησης.
Το πνεύμα της εποχής αποτυπώνεται γλαφυρά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της επόμενης ημέρας:
 


πηγή: alfavita.gr

6 σχόλια:

  1. Αντρέα πόσο μας λείπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα φεμινιστικα κινηματα τον Αντρέα ψηφιζαν γισ την ισοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε βέβαια πόσο σας λείπει ο καταστροφέας της χώρας. Έπαιρνε δάνεια αβέρτα κι αντί να φτιάξει βιομηχανίες προτίμησε να κάνει τη μισή Ελλάδα δημόσιους υπαλλήλους βάζοντας τον κάθε αμόρφωτο στο δημόσιο για τα ψηφαλάκια. Αυτά πληρώνουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι σας λειπει το ευκολο χρημα, αυτο που ετρωγαν χρονια οι περισσοτεροι και που ηρθε η σειρα της γενιας μας να πληρωσει τα σπασμενα...αντι να ζητατε συγνωμη απο τις νεοτερες γενιες και τα παιδια σας, λετε σας λειπει ο Αντρεας...αλλωστε οι περισσοτεροι μετακομισατε στο Συριζα αλλα δεν βρήκατε το Πασοκ που περιμενατε και τωρα ειστε σε αδιέξοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αι ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΧΩΡΕΣΕΙ όταν θα τον συναντήσετε όσοι πάτε στο παράδεισο
    ΑΝΔΡΕΑ μας λείπεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο