Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

Γ. Βρούτσης: Υλοποιούμε την δέσμευση της κυβέρνησης και καταβάλλουμε τα αναδρομικά ύψους 1,4 δις ευρώ σε 1,150 εκατ. δικαιούχους μαζί με τις συντάξεις μηνός Νοεμβρίου


       Με πλήρη σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και στο πλαίσιο  υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης για την επιστροφή των αναδρομικών ποσών συντάξεων που αντιστοιχούν στις μειώσεις των κύριων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως και 12.05.2016, το Υπουργείο Εργασίας, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ  σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρούν στην καταβολή τους.
Η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται. Ειδικότερα, οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:
ΚΥΡΙΕΣ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που  το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
 Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. 
Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.
Στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.
Επισημαίνεται ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθεί η νέα απλουστευμένη διαδικασία, χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία -μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ-  για τη χορήγηση των αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει  στους δικαιούχους κληρονόμους τους.

2 σχόλια:

Θάνος είπε...

Δίνει ένα 7%, από τις διαφορές των μειώσεων των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την κατάργηση των δώρων, που επέβαλε με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012, που φέρουν φαρδιά την υπογραφή του και κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 2287/2015), καταργεί με νομοθετική τροπολογία που πέρασε στη Βουλή νύχτα το δικαίωμα των συνταξιούχων να διεκδικήσουν δικαστικά αυτά που δικαιούνται, και μοστράρει στα ΜΜΕ ως ευεργέτης των συνταξιούχων που πρέπει να τον χειροκροτήσουν!!! Το θράσος, η αλαζονεία, η έπαρση και το γκεμπελίστικο ψέμα έπιασαν ταβάνι.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από μήνες το είχε πιάσει έλεγε στους συνταξιούχους να μήν κάνουν αγωγές, και υποβάλλονται σε έξοδα και ταλαιπωρίες, διαβεβαιώνονάς τους ότι η Κυβέρνηση θα δώσει τις διαφορές από τις μειώσεις των συντάξεων σε όλους, και με προ 10ημέρου τροπολογία που πέρασε στη Βουλή νύχτα, τους αφαιρεί το δικαίωμα άσκησης αγωγής για να πάρουν ότι δικαιούνται, δίνοντάς τους ελάχιστα από αυτά !!!!! Όμως άλλες ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης, που έκαναν τους συνταξιούχους σε μεγάλο ποσοστό να την ψηφίσουν.