Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

“Βροχή” ακυρώσεων κρατήσεων στην Λευκάδα τον Ιούλιο


 Ποιοι έκτακτοι παράγοντες επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό στο νησί-ελπίδες ανάκαμψης τον Αύγουστο
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον τουρισμό στην Λευκάδα, το υπόλοιπο του Ιουλίου αλλά και του Αυγούστου, όπου και καταγράφονται πολλές ακυρώσεις σε καταλύματα, τουριστών που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα Βαλκάνια και που τα τελευταία χρόνια προτιμούν μαζικά το όμορφο νησί του Ιονίου.....

 Για σοβαρό πρόβλημα που έχει πολλές παραμέτρους και κατά κύριο λόγο ψυχολογικές και οικονομικές κάνουν λόγο άνθρωποι της τουριστικής αγοράς και ειδικότερα οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στο νησί.

Μια παράμετρος για παράδειγμα, είναι το υψηλό κόστος της διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού, που θα πρέπει να επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα σύνορα και το οποίο χαρακτηρίζεται δυσβάστακτο για οικογένειες. Πχ μια τετραμελής οικογένεια στη Σερβία θα υποχρεωθεί να πληρώσει ακόμη και 600 ευρώ για το τεστ, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά το κόστος των διακοπών. Άλλωστε, πρόκειται για τουρίστες που έχουν περιορισμένο budget διακοπών.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η καταγραφή κρουσμάτων στο νησί, που δείχνει την Λευκάδα με σκούρο πράσινο χρώμα στον χάρτη, δηλαδή με σημαντικό αριθμό κρουσμάτων , αν και τονίζεται πως η εικόνα αυτή είναι πλασματική, αφού πέντε από τα μέχρι σήμερα κρούσματα (σ.σ. μια πενταμελής οικογένεια Σέρβων) , δεν είναι σε τουρίστες που διέμεναν στο νησί, αλλά που βρίσκονταν σε ιστιοφόρο διερχόμενο από την Λευκάδα.

Όμως η εικόνα αυτή, προκαλεί φόβο σε κάθε περίπτωση και πυροδοτεί επιπλέον ακυρώσεις κρατήσεων.

Άλλωστε , πολλοί επισκέπτες σκέφτονται πως δεν θα ήθελαν σε καμιά περίπτωση να βρεθούν θετικοί στο νησί και να “εγκλωβιστούν” στο νησί σε ξενοδοχείο καραντίνας για 14 ημέρες…

Σε ότι αφορά την πληρότητα των καταλυμάτων στο νησί της Λευκάδας ο Διον. Γαζής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, τόνισε στο agriniopress.gr ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποια επίσημη στατιστική καθότι το νησί είναι προσβάσιμο οδικώς.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων επιλέγουν προς το παρόν να μην παρουσιάσουν στοιχεία. Προσωπική του εκτίμηση είναι ότι η πληρότητα κυμαίνεται μεταξύ 10-15% αν και τα υπάρχει μεγάλη άνοδος μεταξύ Παρασκευών και Κυριακών, οπότε αρκετός κόσμος από τις γύρω περιοχές επιλέγει να μεταβεί στη Λευκάδα για τριήμερο.

Από τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις σε ότι αφορά τα πακέτα των Tour Operators, επιβεβαιώνει ο κ. Γαζής, με την αρχική απαγόρευση για τους Σέρβους τουρίστες να διαδραματίζει ρόλο. Όσοι επιλέγουν να κάνουν ελεύθερο τουρισμό εξακολουθούν να έρχονται. Ζήτημα αποτελεί σαφώς και το κόστος του τεστ στο οποίο πρέπει να υποβληθούν στις πατρίδες τους οι τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Λευκάδα αλλά και το γεγονός ότι η Λευκάδα παρουσιάζεται στο χάρτη του ΕΟΔΥ με σκούρο πράσινο χρώμα.

Ο κ. Γαζής θεωρεί ότι ο τρόπος που αναπαράγεται η κατανομή των κρουσμάτων από τα μέσα, μέσω του ΕΟΔΥ, επιφέρει πλήγμα στον τουρισμό του νησιού.

Σε ότι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι δηλώνει αισιόδοξος για τον Αύγουστο, καθώς λόγω των Άγγλων τουριστών θα υπάρξει μία άνοδος, αν δεν προκύψει κάποιο επιπλέον ζήτημα. Κατέληξε ότι υπάρχει μία δυναμική που οφείλεται σε κρατήσεις που δεν έχουν ακυρωθεί ενώ παράλληλα σημαντική παράμετρος είναι και οι κρατήσεις airbnb για τις οποίες όμως δεν υπάρχει εικόνα ακόμη.

agriniopress

19 σχόλια:

  1. Ο τουρισμός της Λευκάδας είναι κυρίως Βαλκάνια. Μη τους χάσετε, τους Έλληνες τους έδιωξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμεις οι συνέλληνες δέν ημαστε Βαλκάνιοι ? τι ήμαστε.

      Διαγραφή
  2. Οι Λευκάδιοι νομιζαν οτι θα σωθούν τουριστικα ,όταν εδιωξαν το σκουδαριο τους στην τουριστική Παλαιρο
    ελα ομως που η μοίρα ανατρέπει τα Οράματα και την "πλεονεξία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπαρτο Αμφιλοχια μενιδι φετος θα κανουμε τα μπανια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηγαίνετε στις παραλίες της αιτωλοακαρνανίας μας και αφήστε τη Λευκάδα. Είμαστε χωριάτες για αυτούς. Στηρίξτε τα παραλία του νόμου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ανησυχούν θα πάνε οι αγρινιώτες που θεωρούνται υψηλού επιπέδου τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή όσοι πάνε τουρισμό εχουν επίπεδο
      Και όσοι δέν πάνε δέν εχουν επίπεδο

      Διαγραφή
    2. δηλαδή όσοι πάνε τουρισμό εχουν επίπεδο
      Και όσοι δέν πάνε δέν εχουν επίπεδο

      Διαγραφή
  6. Δεν πειράζει καλύτερα μια χαρά είναι και στο Λουτράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μηζεροι μια ζωή αιτολωακαρνανες.
    Παλαιρος Βόνιτσα Μοναστηράκι πλάγια άγιος νικολαος περατια είναι μια πόρτα Μ τη Λευκάδα.
    Καλά θα κάνετε λοιπόν εσείς να κάνετε μπάνιο στο σπάρτο η τ λουτράκι.μπραβω σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα σας αρέσουν οι βλάχοι μπρανελοι;Για σφίξετε λίγο το ζωνάρι φέτος να δούμε πόσο θα σας αρέσει.

      Διαγραφή
  8. Όλα πληρώνονται, αν δεν ήταν ο Ωνάσης στο σκορπιό οι λευκαδητες θα πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο. Να Ππου η έλλειψη τουριστικής παιδείας τους έφερε κακά αποτελέσματα. Όσο για τους Αγρινιώτες τουρίστες ουδέν σχόλιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού είμαστε μίζεροι όπως μας λες γιατί μας θες τότε; Φάε εσύ στη μάπα όλα τα Βαλκάνια ( το καλό κόσμο Έλληνα και ξένο από άλλες χώρες τον έδιωξες) και ασε μας εμάς ,μια χαρά είμαστε και στο Λουτράκι και στο σπάρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο λουτράκι για δροσερό ντουζάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε τόσες παραλίες εχουμε τι σας έπιασε με την Λευκάδα;Αφήστε τους εκει μην ασχοληστε μαζί τους.Κοιτατε και λίγο τον τόπο μας.Ποιο αχάριστοι φάρα δεν υπάρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε τι κανετκ έτσι;
    Άλλο κράτος είστε;
    Ντροπή.
    Οι Λευκαδίτες είναι δίπλα μας.εχουμε συγγενείς,φίλους, κουμπάρος,κτλ.καθε μέρα ήμαστε μαζί.καποια στιγμή θέλω να πιστεύω ότι ήμαστε ένας δήμος.και μακάρι.τι λυσαξατε.δε σας αρεσαρ που υπάρχει αναπανάπ δίπλα σας;κοιταξτ κ πόσες δουλειές υπάρχουν εδώ γύρω απ' τον τουρισμό.τι βλακείες είναι αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ έχεις λίγο δίκιο.Εχουμε (φίλους) γνωστούς κουμπάρους ΑΛΛΑ αυτοί γνωρίζουν ΜΟΝΟ το ευρω.Ειναι χειρότεροι και από τους Εβραίους.Γιαυτο μακρυά από αυτούς.Σε δύσκολες εποχές γλυτώσαμε πολλούς από αυτούς και ακόμα τους βοηθάμε.Και το ευχαριστώ είναι να μας στέλνουν τα σκουπίδια τους και να μας βρίζουν και από πάνω.ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΗ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο