Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Αστακός: Ιχνηλατήθηκαν οι επαφές του κρούσματος στο Discoverer India


"Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας" λέει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου
Νεώτερα στοιχεία προκύπτουν αναφορικά με το κρούσμα κορωνοϊού που έχει εντοπιστεί στο πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India, το οποίο έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά του Αστακού.
 Σύμφωνα με τα όσα τόνισε στο agriniopress ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, δε συντρέχει λόγος ανησυχίας και πανικού......


Ο αλλοδαπός επιθεωρητής, αιγυπτιακής καταγωγής, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετέβη στην περιοχή του Αστακού έχοντας αρχικά δύο αρνητικά τεστ από την χώρα από την οποία και αναχώρησε για την Αθήνα. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος υπεβλήθη σε νέο τεστ, ωστόσο έχοντας στα χέρια του δύο αρνητικά δείγματα του επετράπη να συνεχίσει την πορεία του για το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Διέμεινε ένα βράδυ σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου και σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών του ήρθε σε επαφή με συνολικά εννέα άτομα: πέντε εργάτες του πλωτού γεωτρύπανου και τέσσερις εργαζόμενους στο ξενοδοχείο. Όλοι τους βρίσκονται ήδη σε καραντίνα, σε καλή κατάσταση και δίχως συμπτώματα.Ο συγκεκριμένος έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα στο πλωτό γεωτρύπανο, όπου θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι του πληρώματος, ενώ την ίδια στιγμή όπως έγινε γνωστό πως στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για να αξιολογήσει και να διαχειριστεί την κατάσταση, για την οποία είναι ενήμερο και το Λιμενικό.

Το Discoverer India βρίσκεται στην περιοχή με σκοπό να ελλιμενιστεί στο Πλατυγιάλι όπου και θα κινηθούν οι διαδικασίες για τον παροπλισμό του.
Ο συγκεκριμένος έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα στο πλωτό γεωτρύπανο, όπου θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι του πληρώματος, ενώ την ίδια στιγμή όπως έγινε γνωστό πως στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για να αξιολογήσει και να διαχειριστεί την κατάσταση, για την οποία είναι ενήμερο και το Λιμενικό.

Το Discoverer India βρίσκεται στην περιοχή με σκοπό να ελλιμενιστεί στο Πλατυγιάλι όπου και θα κινηθούν οι διαδικασίες για τον παροπλισμό του.

agriniopress

3 σχόλια:

  1. άραγε σε ποιό ξενοδοχείο έμενε; γιατί άλλα λέγανε οι φήμες κι άλλα ισχύουν τελικά ! "ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όλους αυτούς που είναι τίγκα στον Κορωνιό δεν μπορεί ο άλλος να κάνει ούτε τον γάμο του, και θέλει η κυβέρνηση να μας πείσει ότι φταίμε όλοι οι Έλληνες για τα κρούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΦΕ. ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΑ. ΤΟΣΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΗΔΕΝ . ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕ. ΚΑΛΗΜΈΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο