Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Τέλος τα πανηγύρια και τον Αύγουστο

Δεν θα πραγματοποιηθούν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο όπως τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Συνεπώς, δεν θα γίνουν πανηγύρια τον Δεκαπενταύγουστο, μία περίοδο που οργανώνονται εκατοντάδες πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα για τον εορτασμό της Παναγίας.....

Την παράταση του μέτρου της απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Αυτό σημαίνει πώς δεκάδες πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου δεν θα πραγματοποιηθούν.
Μιλώντας στο Mega o κ.Παπαθανάσης διεμήνυσε ότι η αναστολή των πανηγυριών θα παραταθεί μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενώ η συνεχής αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια χαλάρωσης.
«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορονοϊού» είπε αποκλείοντας μια επανάληψη γενικού lockdown.
Αναφορικά με τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του τόνισε πώς την περίοδο της καραντίνας δεν υπήρξε αισχροκέρδεια, καθώς το υπουργείο παρακολουθούσε συνεχώς τις τιμές και την αγορά, ενώ μίλησε και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων.
Ο μηχανισμός αυτό θα πραγματοποιεί ελέγχους επί 24ώρου βάσεως κάνοντας ελέγχους σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.
Τέλος, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.
https://www.dikaiologitika.gr/
agriniopress

5 σχόλια:

 1. Επόμενος στόχος που θα βάλουν για απαγόρευση θα είναι η γιορτή της Παναγίας.Να δούμε τη θα κάνει η εκκλησία αν γίνει αυτό ήδη σήμερα στα κανάλια ξεκινήσε ένα θεματακι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δίκιο έχουν.ειδα πολλά αυτοκίνητα από Ρουμανία, Βουλγαρία,Αλβανία ,που πέρναγαν στη βονιτσα.
  Μάλλον θα πήγαν στ πανηγυρη στην κανδυλα.τους αρέσει πολύ ο καρναβας.
  Και τώρα θα περιμένουν και τ Μοναστηράκι.
  Βρε δε ντρεπόμαστε λίγο; φταίει ο γάιδαρος και βαρανε το σαμάρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ καλά θα κάνουν να απαγορεύσουν τα πανηγύρια. Στον ΣΩΖΟ προχθές ένας καβάλα στον άλλον ήταν , εκτός από τα γκαρσόνια, κανένα μέτρο προστασίας. Απορώ ακόμα γιατί δεν έφαγε πρόστιμο ο διοργανωτής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεσ πρώτα το χαρδαλια στα μπουζούκια να δεις πλακομα και χωρίς μάσκα και χωρίς πρόστιμο και κάτσε βοσκα το σανο που σου πετάει

   Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο