Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Αγωνία ειδικών για τα πανηγύρια: Οι εισηγήσεις για το Δεκαπενταύγουστο

      Τη ματαίωση των πανηγυριών και τον Δεκαπενταύγουστο φαίνεται ότι θα εισηγηθεί η αρμόδια επιτροπή στην κυβέρνηση.
Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κοροναϊού.
Ειδικά το Δεκαπενταύγουστο, το «Πάσχα του καλοκαιριού», γίνεται κυριολεκτικά χαμός με χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες να χορεύουν.
Ο κόσμος γλεντά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις. Χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Αυτό άλλωστε τονίζουν οι  ειδικοί χαρακτηρίζοντας «τα πανηγύρια επικίνδυνα», καθώς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.
Υπενθυμίζεται ότι επίσημα τα πανηγύρια έχουν ματαιωθεί σε όλη τη χώρα έως το τέλος Ιουλίου, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων με κοροναϊό στη χώρα.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ανέφερε ότι απαγορεύονται προσωρινά στο σύνολο της Επικράτειας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, τα πανηγύρια μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού.
Με διευκρίνιση που έγινε υπογραμμιζόταν ότι «Απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών». Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.
Ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου ανέφερε πώς«θεωρώ ότι η εισήγηση της επιτροπής λόγω του γεγονότος ότι στα πανηγύρια δεν συμμετέχουν μόνο έφηβοι αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα παραμείνει η ίδια. Θα πρέπει να αποφύγουν τον συνωστισμό και τον συγχρωτισμό. Γι’ αυτό το λόγο νομίζω ότι τα πανηγύρια από την επιτροπή δεν θα επιτραπούν».
Διαβάστε επίσης: Για τα πανηγύρια – Γλέντι και χορός εν καιρώ κοροναϊού
Άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς  έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο στη χώρα.
«Μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι και χωρίς πανηγύρια», έχει υπογραμμίσει.
Σε πρόσφατες δηλώσεις και ο υφυπουργός Ανάπτυξης είχε εκφράσει την άποψη ότι θα πάρει το μέτρο απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου.

πηγή: in.gr

17 σχόλια:

  1. Εκεί φτάσαμε να μας επιβάλει ότι θέλει μια επιτροπή λοιμοξιολογων.λες και η έξαρση του ιού έγινε από τα πανηγύρια και όχι από τα εισαγόμενα κρούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο τα ανόητα όντα δέν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας απο τον πυκνό συνωστισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα η αντιπολιτευση του γαλουνη λεει που ειναι τα πανηγυρια? Ανησυχουν οι ανθρωποι για τα μαυρα τζονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς είσαι εσύ έξυπνος και εμείς ανόητοι. Από την απάντηση σου φαίνεται γιατί οι πολιτικοί θα κάνουν ότι θέλουν για χρόνια, γιατί αυτή η χώρα περνάει μνημόνια, γιατί υπάρχουν πρόβατα που βελαζουν όπως ακριβώς θέλουν αυτοί.επιτελους αποκτήσετε κριτική σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον βρητε μια δικαιολογία να ευσταθεί, συμμετέχουν λέει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας λες και στις υπόλοιπες δραστηριότητες σε τράπεζες, υπηρεσίες,κλπ ζητάνε ταυτότητα όταν μαζεύεται κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δίκαιο θα ήταν να εξετάζεται η περιοχή πού θα γίνονται,αν για παράδειγμα γίνεται στην Αιτωλοακαρνανία και δεν έχει κρούσματα να γίνει, αν γίνεται στην Αχαΐα και έχει κρούσματα να μην γίνει την συγκεκριμένη ημερομηνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μην γίνουν πανηγύρια φέτος, ας προστατέψουμε τους εαυτούς μας, οι κλαρινζιδες έχουν λεφτά δεν θα πεινάσουν, αλια από τον υπόλοιπο κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κομμένα τα πανηγύρια παντου. Τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακούστε το τρελό.
    Τα πανηγύρια να μην γίνουν σε ότι αφορά τα κλαρινα και τα μπουζούκια.
    ΟμΌμ οι μικροπωλητές επιτρέπει να υπάρχουν.
    Δηλαδή οι μαυμαύ,κ οι Κινέζοι είναι εντάξει.
    Ρε θα μας τρελάνουν τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ επιτρέπεται ο συνωστισμός σε κλαμπ, μπουζούκια,και κλειστούς χώρους και απαγορεύεται σε ανοιχτό χώρο. Και προσπαθούν κάποιοι να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Ότι να ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιά στάχτη ρε """""""βόδι""""""
      δέν βλέπεις με την άνοδο των κρουσμάτων,ότι θα ερθει νεο κύμα,επιδημίας και παγκόσμιας πανδημίας

      Διαγραφή
  11. Βόδι είσαι εσύ και όλο σου το σοι, ποια πανδημία; Αν ερχόταν Πανδημία γιατί δεν τα κλείνουν όλα; Από τα πανηγύρια ξεκίνησε ο ιός; Πρόβατο που όπως σου βαραν χορεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα χαρακτηρισέ με οπως εσύ νομίζεις.
      το συγγένειό μου και τα φιλαράκια μου όμως γιατί, μου τα στεναχωρείς.

      Διαγραφή
  12. Απάντησε επί της ουσίας έρχεται πανδημία ναι η όχι; Και αν ναι τότε πρέπει να κλείσουν και άλλα ποιο επικίνδυνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η άνοδος του αριθμου των κρουσματων αυτο δειχνουν.
    οτι η επιδημια ξαναέρχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία τότε αφού έρχεται πανδημία γιατί δεν επεκτείνει τα μέτρα και σε άλλες δραστηριότητες συνωστισμόυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η δική μου εκτίμηση είναι. χωρίς να είμαι και ειδικόςοτι θα ληφθούν και αλλα μετρα γιατι ο κ. Χαρδαλιας και η ομαδα των επιδημιολόγων εχουν αποκτήσει αρκετη γνώση πανω στο θεμα της προστασιας της κοινονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο