Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Επισκευάστηκε ο ηλεκτροφωτισμός των δύο εισόδων του Μύτικα, με τοποθέτηση φωτιστικών led.


Με παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

επισκευάστηκαν τα φώτα στις δύο διασταυρώσεις των εισόδων του Μύτικα, που για πολλά χρόνια είχαν πρόβλημα και κανένας δεν ενδιαφερόταν....

Ειδικά για το πρόβλημα της εισόδου από τον οικισμό της Παναγούλας, τον Σεπτέμβριο του 2019 άναβαν μόνο δύο φώτα, λίγο πριν τις Απόκριες άναβε μόνο ένα και λίγο μετά το Πάσχα κανένα. Ο κίνδυνος ατυχήματος πολύ μεγάλος και ευτυχώς που δεν συνέβει κάτι πολύ δυσάρεστο όλο αυτό τον καιρό.
Μετά από προφορικές τηλεφωνικές οχλήσεις προς την Περιφέρεια του Προέδρου της Κοινότητας Μύτικα κ. Δημήτρη Φάρρου από τον Απρίλιο και επίσημο έγγραφο του στις 9 Ιουνίου, χτες το πρόβλημα λύθηκε από την Περιφέρεια, η οποία ανταποκρίθηκε επαρκώς, όχι με μία απλή επισκευή (βραχυκυκλώματα και κλοπές καλωδίων ήταν το πρόβλημα), αλλά με τοποθέτηση καινούργιων φωτιστικών τεχνολογίας led, που φώτισαν τον δρόμο με άπλετο λευκό φως.
Η λύση του προβλήματος προήλθε από την σχετική εργολαβία της Περιφέρειας που τρέχει αυτό τον καιρό και αφορά την επισκευή του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας και εκεί εντάχθηκαν και οι δύο παρεμβάσεις τις Περιφέρειας στις δύο εισόδους του Μύτικα.
Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο που έστειλε στις 9 Ιουνίου 2020 προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Μύτικα:

------------------------------

Μύτικας 9.6.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Τ.Κ. ΜΥΤΙΚΑ
Προς
Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Έργων
Αθανάσιο Μαυρομμάτη

ΥΠΟΜΝΗΜΑ.

Θέμα: «Θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης με παρέμβαση της Περιφέρειας». 

Αξιότιμε κύριε Μαυρομμάτη.
Σας ενημερώνω για τα θέματα άμεσης προτεραιότητας και μεγάλου βαθμού επικινδυνότητας (τα 3 πρώτα) στον Μύτικα Αιτ/νίας του Δήμου Ξηρομέρου, που χρήζουν σύντομης παρέμβασης και επίλυσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: 
1. Επισκευή ηλεκτροφωτισμού στις 2 εισόδους του Μύτικα. Διασταύρωση Αστακού – Μύτικα – Κανδήλας – Παλαίρου και είσοδος Μύτικα από νέο οικισμό Παναγούλας. Δεν ανάβουν οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού στους 2 κόμβους και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι πολύ μεγάλος.
2. Ενίσχυση με 10 φορτηγά λευκό αγούλι (από αμμοληψία ποταμού), της παραλίας στην είσοδο του Μύτικα από την θέση «Βορός», η οποία λόγω διάβρωσης έχει υποχωρήσει αρκετά με αποτέλεσμα η θάλασσα να βγαίνει στον κεντρικό δρόμο εισόδου του Μύτικα. Επείγει παρέμβαση στο σημείο άμεσα. Στρώσιμο του αγουλιού με γκρέιντερ. 
3. Στο 1 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μύτικα – Παλαίρου εκατέρωθεν του δρόμου υπάρχουν πανύψηλες και γερασμένες λεύκες, οι οποίες θέλουν κλάδεμα ώστε να ελαφρώσουν, γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώσης στο οδόστρωμα από δυνατούς ανέμους. Το 2016 συνέβη και έκλεισε ο δρόμος για 1 ημέρα και ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς. 
4. Στρώσιμο με γκρέιντερ από την Περιφέρεια της παραλίας του λιμανιού του Μύτικα ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν. 

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύτικα 

Δημήτρης Φάρρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο