Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
 Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι υπέβαλα στο Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας την παραίτησή μου από τη θέση του Τοπικού Συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Κατούνας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, είναι αρχικά το ίδιο το Τοπικό συμβούλιο στο οποίο τελώ σύμβουλος για 2η συνεχή θητεία. Η μη τήρηση του κανονισμού για τη διεξαγωγή τοπικών συμβουλίων (αφού συγκαλούνταν συμβούλια σπάνια) είχε σαν αποτέλεσμα την ελλειπή ενημέρωση των μελών του τοπικού συμβουλίου για τρέχοντα θέματα του τόπου μας και την δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας.
Αλλά και όταν πραγματοποιούταν Τοπικό συμβούλιο, πλήθος γνωμοδοτικών αποφάσεων αυτού , καίριας σημασίας κατ’ εμέ που αφορούσαν τον τόπο μας, δεν  υλοποιήθηκαν ποτέ, αφήνοντάς μου μόνιμα αίσθημα δυσαρέσκειας για τις πολιτικές της διοίκησης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, που οδήγησαν στην απαξίωση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων και των Δημοτικών Κοινοτήτων,  αφού έχει υπερσυγκεντρώσει δραστηριότητες στο κέντρο του Δήμου και έχει αποδυναμώσει τις Τοπικές κοινότητες και σε επίπεδο έργων αλλά και σε επίπεδο παρεχόμενων Υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.
Πέρα όμως απ΄ όλα αυτά , ένας ακόμη λόγος που με οδήγησε στην απόφαση να παραιτηθώ, είναι ότι συντάχθηκα με μία ομάδα όραμα της οποίας ήταν η ΕΝΟΤΗΤΑ και η λύση προβλημάτων που αφορούν την τοπική κοινότητα αλλά και τον δήμο γενικότερα. Έναν χρόνο τώρα δεν έγινε ουσιαστική αντιπολίτευση από τον επικεφαλής του συνδυασμού ‘’ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ’’ κο ΚΑΣΟΛΑ Αθανάσιο, αλλά και δεν υπήρξε και καμία επικοινωνία αυτού με τους τοπικούς συμβούλους του διαμερίσματός μας, αφήνοντας ουσιαστικά τον δήμαρχο και την δημοτική του ομάδα ‘’να παίζει μπάλα μόνος του σε άδειο γήπεδο’’, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας και γενικότερα τον Δήμο.
Για όλα τα παραπάνω, και γιατί ουδέποτε   έβαλα στη ζωή μου τα αξιώματα και τους τίτλους πάνω από την υποχρέωση και το καθήκον μου να προασπίζομαι τα συμφέροντα της Κατούνας μας, προχώρησα στην ενέργεια μου αυτή ως πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας για όλα όσα συμβαίνουν και όχι ως φυγομαχία.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσες και όσους με τίμησαν με την ψήφο τους για 2 συνεχείς θητείες φέρνοντάς με πρώτο τοπικό σύμβουλο σε σταυροδοσία, ελπίζοντας ότι η παραίτησή μου δικαιώνει την ψήφο σας, αφού θεωρώ ότι όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιδράσεις στην αδιαφορία , στην απάθεια και στην έλλειψη τακτικής και οργάνωσης, είναι προτιμότερο από το να διατηρείς και να είσαι κομμάτι μιας τέτοιας κατάστασης , να την μάχεσαι με ηχηρό τρόπο.     
ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΣΤΟΥΠΑΣ

15 σχόλια:

  1. Ο Κασιολας αποδείχθηκε πολύ λίγος δυστυχώς.Για να έρθει στην Κατούνα αμφιβάλω αν θυμάται το δρόμο. Όσο για το γνωμοδοτικό χαρακτήρα τον τοπικό συμβούλιο ο Καλλικράτης δυστυχώς έβαλε ταφόπλακα στην ελληνική επαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνε καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το γεγονός ότι δεν συγκαλείται το Τοπικό Συμβούλιο. Ο Πρόεδρος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.Όσο για το Κασόλα συν διοικεί το Δήμο με τον Αποστολάκη. Ποια Αντιπολίτευση να κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετά ΤΙ θα γίνει ; Θα πάρει τη θέση σου ο επόμενος και συ θα νομίζεις ότι έκανες το καθήκον σου απέναντι σε οσους σε ωηφίσαμε. Δείχνεις ότι ξέρεις από χορό , όταν είσαι μέσα . Απέξω όλοι ξέρουμε να χορεύουμε. Τρόποι και διαδικασίες για να αντιδράσεις και να υπηρετήσεις τα συμφέροντα του τόπου , προβλέπονται και υπάρχουν . Φοβάμαι ότι εγκατέλειψες τη μάχη άδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρανομούν και η μείζονα αντιπολίτευση Κασόλας δεν βγάζει ούτε μια ανακοίνωση καταγγελίας. Γιάννη τη ξέρεις τη παροιμία, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο. Να ξέρεις όμως , θα τιμωρηθούν και μάλιστα σκληρά. Η τιμωρία δεν θα είναι μόνο πολιτική αλλά και νομική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα είπε όλα το παλικάρι μπράβο του. Δυστυχώς ο Κασολας ήταν ο λαγός του Αποστολάκη στις εκλογές και αυτό αποδείχτηκε με το ΦΟΣΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννη. Γιατί. Δε. Λες ποιος. Βάση. Τρικλοποδιές. Στο. Λουτρακι. Και. Στην. Κατουνα. Παντός. Όχι. Η. Καρελου. Ο. Λακιας. Αναδείχτηκε. Σε. Σουλτάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι οι έντιμοι δεξιοί και αριστεροί όλοι μαζί μια γροθιά ενάντια στο κατεστημένο καριολικο σύστημα που με τον έναν τρόπο η τον άλλον αγοράζει συνηδεισεις γιατί το χρήμα είναι πολύ πάρα πολύ. Η παραίτηση του κυρίου στουπα λέει όλη την αλήθεια και δείχνει καθαρά ότι αυτοί που διοικούν το δήμο μαζί με την αντιπολίτευση του κασολαειναι όλοι μια βρωμιά και δισοδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ, ΒΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΡΘΟΥΝ Κ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝ ΑΓΧΟΝΕΤΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΗΠΑΛΛΥΛΟΥΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΤΟΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το άρθρο 88 του ν. 3852/2010, αντικαθίσταται ως εξής :

    «Σύγκληση του συμβουλίου κοινότητας
    1. Το συμβούλιο της κοινότητας συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του υποχρεωτικά τουλάχιστον μία (1) φορά το μήνα, καθώς και όταν το απαιτούν οι υποθέσεις της κοινότητας.
    2. Ο πρόεδρος καλεί το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση ή ηλεκτρονικά, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η πρόσκληση δημοσιεύεται στο γραφείο της κοινότητας, και επιδίδεται στους συμβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση.
    3. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση αυτή μπορεί να επιδοθεί την ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται για ποιο λόγο η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα. Πριν από τη συζήτηση το συμβούλιο αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων.
    4. Ο πρόεδρος καλεί το συμβούλιο, όποτε το ζητήσει, με γραπτή αίτηση, το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον των μελών του. Στην αίτηση αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Εάν ο πρόεδρος δεν συγκαλέσει το συμβούλιο το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την παραλαβή της αίτησης, το συμβούλιο συνέρχεται με πρόσκληση των μελών του που υπέβαλαν την αίτηση.
    5. Ο πρόεδρος καλεί το συμβούλιο όποτε το ζητήσουν τουλάχιστον εκατό (100) κάτοικοι της κοινότητας, με γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Εάν ο πρόεδρος δεν συγκαλέσει το συμβούλιο το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την παραλαβή της αίτησης, το συμβούλιο συνέρχεται με πρόσκληση του συμβούλου που αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς και, επί ισοψηφίας, εκείνου που αναγράφεται πρώτος στην απόφαση ανακήρυξης.
    6. Αν ο πρόεδρος της κοινότητας παραλείπει αδικαιολόγητα επί δύο (2) συνεχείς μήνες ή δύο (2) συνεχείς φορές κατά τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων να συγκαλέσει το συμβούλιο, μπορεί να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής να τιμωρηθεί με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα κατά την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία, σύμφωνα με το άρθρο 234 του παρόντος».

    Γιάννη πήγαινε στο γραμματέα του Τοπικού Συμβουλίου και ζήτα κατάσταση με τις ημερομηνίες σύγκλισης του Τοπικού Συμβουλίου από το 2014 μέχρι σήμερα. Κάνε στη συνέχεια μία καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στον 11 52 αφου τέτοιοι ειστε εκεί στην ΚΑΤΟΥΝΑ γιατί όχι σουλτάνος ο λακιας τέτοιοι είστε τέτοιους ψηφίζετε ποτέ τον είχατε ιδεί εκει στο χωριό σας τον Λακια και τον βγάλατε και προτού στη Βονιτσα να είμασταν ηλίθιοι εμείς που κόντεψε να μην βρει ουτε τον δικό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως και να χει το αποτέλεσμα είναι ένα Κατούνα τέλος. Έξω από όλα και παρατημένη στο έλεος.( ΑΑα ξεχάσα θα γίνουν τα σφαγεία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάποια σχόλια έχουν τρομερά συντακτικά λαθοι.δεν μπορώ να καταλάβω αν κοροϊδεύεται τους αναγνώστες η όντως δε ξέρετε σύνταξη.ειναι λες και έβαλα κείμενο στα αγγλικά για να μεταφραστεί στο google translate. Αφού γράφεται το κείμενο διαβάστε το ξανά αν βγάζει νόημα.οδηγιες πρώτης δημοτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ 12:50 πρέπει κάποτε να γίνεις δάσκαλος δημοτικού σχολείου γιατί πρέπει να είσαι πολύ αργόσχολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ε δεν είμαστε και όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίου ξέρουμε τι γράφουμε λίγο πολύ καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας μη φοβάσαι δεν προσβαλετε το καριολικο σύστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο