Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Απόφαση Αρείου Πάγου για απομάκρυνση της παλιάς Αδελφότητας από τα ακίνητα της Μονής Εσφιγμένου

     Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί, ότι απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο, οι αιτήσεις αναίρεσης που κατέθεσαν οι «καταληψίες», όπως χαρακτηρίζει τα μέλη της Παλαιάς Αδελφότητας της Μονής, εξέδωσε η ιερό Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος.
«Το θέμα εκκλησιαστικά και διοικητικά έχει τακτοποιηθεί και λήξει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Από δικαστικής απόψεως, ενώ προ πολλού έχουν ληφθεί και επικυρωθεί οι αποφάσεις και θα έπρεπε να έχουν εξαρχής εφαρμοστεί, ύστερα από πλήθος εφέσεων, αιτήσεων αναστολής και λοιπών καθυστερήσεων, σήμερα το θέμα τελεσιδίκησε.
 Πλέον, το θέμα εκκρεμεί μόνο σε επίπεδο εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων από τα αρμόδια για την προστασία του Αγίου Όρους όργανα της πολιτείας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σήμερα 8.7.2020 απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης, που κατέθεσαν οι καταληψίες ακινήτων της Μονής μας κατά της απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης 122/17.6.2020 με την οποία υποχρεούνται να παραδώσουν τελεσιδίκως τα κατειλημμένα ακίνητα εντός και εκτός Αγίου Όρους στην Μονή Εσφιγμένου (κεντρικό κτηριακό συγκρότημα, τμήμα αντιπροσωπείου Καρυών, κονάκι Ν. Ρόδων, αγρόκτημα Ιερισσού).
Το θέμα εκκλησιαστικά και διοικητικά έχει τακτοποιηθεί και λήξει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Από δικαστικής απόψεως, ενώ προ πολλού έχουν ληφθεί και επικυρωθεί οι αποφάσεις και θα έπρεπε να έχουν εξαρχής εφαρμοστεί, ύστερα από πλήθος εφέσεων, αιτήσεων αναστολής και λοιπών καθυστερήσεων, σήμερα το θέμα τελεσιδίκησε. Πλέον, το θέμα εκκρεμεί μόνο σε επίπεδο εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων από τα αρμόδια για την προστασία του Αγίου Όρους όργανα της πολιτείας.
πηγή: thestival.gr

7 σχόλια:

  1. Όταν ο πατριάρχης δέχθηκε να συναντήσει τον Πάππα της Ρώμης οι μοναχοί σε αυτή την μονή αντέδρασαν και αποσπάστηκαν.Γι αυτό τους λένε αντάρτες του Αγίου Όρους.Επίσης τους έκοψαν και το ρεύμα εδώ και 40 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα γνωρίζεις καλά , αγαπητέ, τα πράγματα! Αστοχία πρώτη: " τους έκοψαν το ρεύμα"
      Στο Άγιο Όρος δεν υπάρχει ρεύμα για να του το κόψει κανείς!
      Αστοχία δεύτερη : Δεν χαρακτηρίστηκαν "αντάρτες και σχισματικοί" επειδή δεν μνημονεύουν τον Πατριάρχη,αλλά επειδή έχουν υπαχθεί σε άλλη "εκκλησία" ,αυτή των παλαιοημερολογιτών υπό τον αρχιεπίσκοπο ΓΟΧ Καλλίνικο,πράγμα που απαγορεύεται μιας και πνευματικός αρχηγός του Αγίου Όρους είναι ο εκάστοτε οικουμενικός Πατριάρχης.
      Όλα τα άλλα δακρυβρεκτα ,εν μέσω κραυγαλεων ψεματων που διακινούν οι καταληψίες ενός μοναστηριού,έχουν κριθεί τόσο από την Εκκλησία,όσο και από την Ελληνική δικαιοσύνη,και οι συγκεκριμένοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα.
      Ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους (το σύνταγμα του δηλαδή) απαγορεύει ρητά ,την εγκαταβιωση αιρετικών και σχισματικών ! Εδώ μιλάμε για σχισματικούς που αποκόπηκαν από την εκκλησία και πιστεύουν ότι η ορθοδοξία υπάρχει μόνο μέσα στο μοναστήρι που μένουν!

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά. Έτσι είναι

      Διαγραφή
  2. Σχισματικος ειναι αυτος που δημιουργει το σχισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είστε όλοι τόσο μα τόσο ανημέρωτοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο