Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η προμήθεια γραφικής ύλης και η άγνωστη λέξη έκπτωση για κάποιους.


Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτήθηκε πρόσφατα πρόσκληση - γνωστοποίηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπών υλικών γραφείων τριών ομάδων προϊόντων, της Ομάδας Α, της Ομάδας Β και της ομάδας Γ, συνολικού προϋπολογισμού 14.220 €. (δείτε εδώ)......

Η συγκεκριμένη πρόσκληση - γνωστοποίηση έγινε προκειμένου, όποιος θέλει, να καταθέσει την προσφορά του και η απ' ευθείας ανάθεση που θα ακολουθήσει, να γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), δηλαδή επί της ουσίας μιλάμε για διαγωνιστική διαδικασία.
Υπήρξαν 3 προσφορές και ο 1ος μειοδότης κέρδισε την απ' ευθείας ανάθεση για τα προϊόντα της Ομάδας Β και Γ (για την ομάδα Α δεν υπήρξαν προσφορές) με τελική τιμή 8.972 €. Κατόπιν λίγων ημερών, ο 1ος μειοδότης ανακάλεσε την προσφορά του και ως ήταν φυσικό, η απ' ευθείας ανάθεση πήγε στον 2ο μειοδότη με 9.619,86 €. Για να αποκρύψουν κάποιοι ότι υπήρξε ανάκληση προσφοράς του 1ου μειοδότη και επιλογή ως είναι φυσιολογικό του 2ου μειοδότη, φρόντισαν πολύ πονηρά να κόψουν από το επίσημο έγγραφο που παρουσίασαν το κομμάτι αυτό και έτσι να μπορέσουν ψευδώς να προπαγανδίσουν ότι υπήρξε νέα ανάθεση με μεγαλύτερη τιμή.
Για τα προϊόντα της Ομάδας Α που δεν υπήρξε προσφορά, ζητήθηκαν εκ νέου προσφορές, συμμετείχαν πάλι τρεις προμηθευτές και ανατέθηκε απ' ευθείας με 1.789,07 €, στον 1ο μειοδότη. Φυσικά κάποιοι που το παρουσίασαν σαν νέα καινούργια ανάθεση, φρόντισαν να κόψουν πάλι πολύ πονηρά από το επίσημο έγγραφο που παρουσίασαν, το κομμάτι που έδειχνε ότι υπήρχαν 3 συμμετέχοντες και προέκυψε και πάλι έκπτωση. Κανονική μονταζιέρα.

Το αποτέλεσμα για αυτή την προμήθεια λοιπόν, με επίσημα έγγραφα ήταν:
Προϋπολογισμός: 14.220 €.
Τελική τιμή: 11.408,93 €.
Έκπτωση:  19,7%.
Όφελος για το ταμείο του Δήμου: 2.811,07 €.
Δείτε εδώ και εδώ τα επίσημα έγγραφα ολόκληρα και όχι εσκεμμένως κομμένα, για όλα τα παραπάνω που αναφέραμε.

Σε αυτούς που μας είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια σε μηδενικές εκπτώσεις στις δεκάδες αναθέσεις που έκαναν, οι κύριοι έκπτωση 0%, που έχουν το θράσος να κουνήσουν και το δάχτυλο, χωρίς προσφορές, με το προϋπολογισθέν ποσό ως δια μαγείας να συμπίπτει με το ανατεθέν ποσό, τρία πολύ συγκεκριμένα πράγματα και όχι ανούσιες θεωρίες.
1. Σε επόμενη μας ανάρτηση θα βγάλουμε πόσο προμηθεύονταν αυτοί με σφραγίδα και υπογραφή τους την γραφική ύλη, με συγκεκριμένες τιμές μονάδων (π.χ. πόσο έπαιρναν το πακέτο Α4;), για να δούμε τελικά, αν όλες οι απ' ευθείας αναθέσεις είναι ίδιες όπως προσπαθούν κάποιοι να σας πείσουν.
2. Να κοιτάξουν εδώ για να μάθουν το νόημα της άγνωστης γι αυτούς λέξης έκπτωση, γιατί απέδειξαν με την πρακτική τους ότι το αγνοούν.
3. Οι πολίτες δεν είναι χάπατα όπως κάποιοι αφελώς νομίζουν.
mytikaspress

13 σχόλια:

  1. Ακομα αναμενουμε διαγωνισμο δημοπρασια..
    Μεχρι στιγμης απευθειας ανθεσεις..
    Μονο στημενες να μην ειναι
    Παρακαλω να μπει το σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πονηρουλη πρεπει καποιος να του τραβηξει λιγο το αφτακι για να μαθει μη ξανακοψει το χαρτακι και να τα εμφανιζει οπως αυτος θελει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφανεια παντου οι σπαταλες του χρηματος τελος.η τιμιοτητα και η ειληκρηνεια του τριανταφυλακη οδηγει το δημο στην ανακαμψη .οι πολιτες βλεπουν και ξερουν πια οτι ο τριανταφυλακης θα βγαλει το δημο απο το βουρκο που των εριξε ο γαλουνης και ο πανταζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκείνος ο σαΐνης είναι ντιπ χαζός;που πας καημένε ; θέλει να κανει και αντιπολίτευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 8.24π.μ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΕΡΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΨΙΦΑΛΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννη Τριανταφυλλάκη είσαι και θα είσαι για πολλά χρόνια Δήμαρχος. Η ζήλια και η απομάκρυνση απο την κουτάλα τους κάνει να λένε ότι να' ναι.
    Με μεγάλη εκτίμηση φίλος και ψηφοφόρος σου.
    Υ.Γ. Δεν πρόκειται να ξαναδούν εξουσία όλοι αυτοί που έριξαν τον Δήμο Ξηρομέρου στον γκρεμό.Στοίχημα όποιος θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχαν έκπτωση σε τίποτα Και τα περισσότερα είδη δεν εφταναν ποτέ στον δήμο .

      Διαγραφή
  8. Κωστα που πας????
    εκανες αμετρητες απ ευθειας αναθεσεις με ολες σχεδον να ειναι με εκπτωση απο μηδεν ως ενα τα εκατο και θες να ασκησεις κριτικη και αντιπολιτευση για απ ευθειας αναθεσεις με εκπτωσεις ολες πανω απο δεκαπεντε τα εκατο?????
    δεν σε παιρνει κωστα δεν σου κοβει?????
    θες να πεισεις οτι ειναι ιδιο να αγοραζεις κατι με εκπτωση μηδεν με αυτον που αγοραζει με εκπτωση 20???????

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΘΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ

    ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΡΕΖΙΛΕΥΕΣΕ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι προβλέπει ο νόμος για τον πρώτο μειοδότη που ανακάλεσε τη προσφορά του ; Ποιός πληρώνει τη διαφορά ; Ο δήμος ή ο πρώτος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε 11:05 ολα στην ωρα τους αλλα οχι να επιδιωκουν και αυτοι που καταστρεψανε το δημο να θελουν να ξαναγυρισουν στην εξουσια.αμαν για το θεο δεν ειμαστε τοσο ηλιθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βγαλτε στην δημοσιοτητα τα πρακτικα των επιτροπων και τα ονοματα και θα δειται τις ευθυνες που εχουν οι τοτε υπαλληλοι και σημερινοι αντιδημαρχοι.ολα στον εισαγγελεα αν τολματε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες αλεύρι; η εισαγγελεια σε γυρεύει....Ειστε άθλιοι γράφοντας ανακριβιες και λασπολογωντας όποιον σας έχει χαλάσει το γλυκό και δεν μπορείτε πια να βαλετε χέρι στο δημόσιο χρήμα τρωγοντας το εσεις η μοιραζοντας το στα λαμόγια το παρεάκι σας ..
      ...φιλε μου 2:33 ολα στη φορά λοιπον μιας και η εισαγγελεια θα μας πει ποιος ανωνυμος είσαι και τη δολο εχεις που ανεβαζεις ανυποστατα σχολια προσπαθώντας να δημιουργήσεις εντυπωσεις και να λερωσεις με τη βρωμια σου ανθρωπους που ουτε κατα διάνοια μπορεις να αγγίξεις....εκανες ο λαθος....ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.... να ανέβει παρακαλω προς αποκατάσταση .

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο