Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Χειροτονία διακόνου με αρκετό κόσμο στο Καινούργιο (φωτο)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Καινουργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς χειροτόνησε Διάκονο χθες τον Φώτιο Σωφρόνη, με καταγωγή από την Ποταμούλα.
Ο Φώτιος Σωφρόνης είναι πνευματικό παιδί του ιεροκήρυκα της ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη. Πατέρας δύο παιδιών και σύζυγος.

Ιερείς, τόσο από την τοπική Εκκλησία όσο και από την Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, συλλειτούργησαν στη χειροτονία του νέου ιεροδιακόνου.

Λίγα λόγια από τον Χαράλαμπο Τσιτσιβό για τον νεοχειροτονούμενο:

“Ο Φώτιος Σωφρόνης είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Endibourgh Business School of Heriot-Watt University στο τμήμα ΜΒΑ με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε Φοροτεχνικά και Λογιστικα θέματα, έχει επίσης εργαστεί σε Λογιστικά γραφεία στο Αγρίνιο και την Πάτρα.

ΆΞΙΟΣ ΆΞΙΟΣ ΆΞΙΟΣ
Ασπαζόμαστε την δεξιά σου!!!!”
Σημειώνεται πάντως ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, στην χειροτονία παρέστη αρκετός κόσμος, παρά τις συστάσεις της Κυβέρνησης να μην συνωστίζονται οι πολίτες σε κλειστούς χώρους, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.



 https://www.agriniopress.gr/

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν θα κολησουν ιο και οι παπαδες να καμουν τον σταυρο τους αλλα να μην πανε σε νοσοκομειο.εδω βουηζει ολος ο ντουνιας και αυτοι τον χαβα τους.ενας πιστος ειμαι αλλα τουτον τον καιρο πρεπει να σεβαστουμε τις οδηγιες....οχι πολυκοσμια οχι μαζωξεις μεγαλη προσοχη.--μεσα ολοι--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προσοχή και προσευχή.να φύγει το κακό
    και να έρθει με το καλό-το καλό στο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιος στον νεο διάκονο της εκκλησίας μας. Εννοητε οτι έπρεπε να γίνει ή χειροτονία, θεός για να λατρευομε και να τον λειτουργουμε θα υπάρχει και μετα τον ιο. Χρειαζεται πίστη και μετάνοια απο ολους μας, και όχι φόβος ,ναι στα μετρα υγιεινής, ναι στην προσπαθεια φύλαξης των ευπαθών ομάδων, όχι όμως στους κλειστούς ναούς, γιατί χωρίς θεο το έθνος θα εξαφανιστεί, θα ερθει καιρός που όλοι όταν οι επειστημονες σηκώσουν τα χέρια τους ,δείτε Ιταλια-Κινα, θα χρειαστεί να χτηπησουμε την πόρτα του θεού ,αλίμονο σε αυτους που τον κινηγανε ,να προσευχόμαστε όλοι μας να μας ανοίξει, άλλιως πάμε χαμένη, μετάνοια χρειαζεται και προσευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ 11.37 ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΗΣ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και οι παπάδες το χαβά τους, με την απαράδεκτη ανοχή της Κυβέρνησς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προτείνω αντί να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων γιατρών να ξεκινήσουμε τις μαζικές λιτανείες, με περιφορά στους δρόμους, ξεχνώντας ότι ο Θεός μας έδωσε και το μυαλό για να μπορούμε να σκεφτόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλοςςς 1:37μ.μ Εσύ κοιμάσαι όρθιος...
    Κ.κοσμα πάρε θέση Σοβαρευτείτε έχετε ευθύνη να προστατέψετε τα παιδιά μάς κ όλον τον κόσμο από το ιό Τον κορονοιος!
    Ενοιτε ότι η θεία κοινωνία δεν μεταδίδεται στους πιστούς τ ιό κορονοιος κ αλους ιούς εδώ και χρόνια όμως τώρα τ πράγματα είναι πολύ σοβαρά ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από το ασπασμο Τον εικόνων στους προσκυνητές κ τον συνωστισμό στους ναούς.
    Κλεισε τούς Ναούς Εχθές Όχι σήμερα ούτε αύριο...
    Η πίστη μάς δεν αλλάζει για τ χριστό μάς κ Την παναγιά μάς κ μέ κλειστούς ναούς.
    Κ.κοσμα έχετε ευθύνη να μάς προστατέψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω προτείνω αφού όλοι λύσατε για τούς ναούς τους νεκρούς να τους πετάτε στον τάφο χωρίς κηδεία ούτε τρισάγιο σαν σκυλιά διότι η εκκλησία με απόφαση του καντεμη προθυπουργου εκλησε τώρα όλοι οι νεκροί στα κεφάλια αυτών που θέλουν κλειστούς ναούς ήρθε η αρχή του τέλους για την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εν μέρει Συμφωνώ με τον φιλο 17\3\2020 6:26 π.μ διότι είναι ιεροψάλτης σε εκκλησία και η εκκλησία απο τους τρεις ιεροψάλτες που είμαστε σταμάτησε τους δυο μέχρι νεωτέρας και εμένα μου πρότεινε να μείνω χωρίς μισθό αν τύχει κηδεία να καλυψω και ρωτω ποιος απο εσάς θα έμενε άμισθος στην εκκλησία να την εξυπηρετη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο