Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Το χωριό, ΔΕΝ είναι λύση για τον κορωνοϊό!! -Μπέρδεψαν το «μένουμε σπίτι» με το «πάμε χωριό»!

Επιμέλεια: Σταυρούλα Κρίθυμου 

           Οι παλιότεροι έλεγαν ότι έχουν περάσει πόλεμο, κατοχή και εμφύλιο. Εμείς, καλώς εχόντων των πραγμάτων βεβαίως – βεβαίως, Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος, θα λέμε ότι έχουμε περάσει μνημόνια, capital controls και Covid-19.  
           Προϋπόθεση, φυσικά, για να φτάσουμε να έχουμε κάτι να διηγηθούμε, το αυτονόητο: να συμμαζευτούμε επιτέλους, να βάλουμε μυαλό και να ακούσουμε αυτά που οι ειδικοί μας συνιστούν. Δεν υπάρχουν επιλογές εδώ. Ούτε η πολυτέλεια της άρνησης, της αμφισβήτησης, της γνωστής τάσης του νεοέλληνα στους εξυπνακισμούς και στην απύθμενη ανοησία, που στην προκειμένη περίπτωση σαφώς και είναι άκρως επικίνδυνη.....


        Οι επιπτώσεις όλου αυτού του σεναρίου τρόμου, που ξαφνικά έγινε η καθημερινότητά μας, είναι ήδη ορατές και στον αγροτικό χώρο. Μοιραία και αναπόφευκτα. Σε κάθε επίπεδο, από τις οικονομικές απώλειες μέχρι την πρακτική της δουλειάς στο χωράφι και στο μαντρί
            Η περίοδος που ακολουθεί, απ’ ότι καταλαβαίνουμε κι εμείς, θα είναι μάλλον ζόρικη. Και φοβόμαστε ότι για την ξεχασμένη μέχρι τώρα ελληνική περιφέρεια, θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Μακάρι να κάνουμε λάθος και να τελειώσουν όλα εδώ, όμως… όταν βλέπουμε ανθρώπους, συγγενείς και φίλους (καμία σημασία δεν έχει αυτό), να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα για να «προστατευθούν» στο χωριό, …συγνώμη, αλλά και ανησυχούμε και εκνευριζόμαστε. 

             Διότι στο χωριό είναι οι αφημένοι στη μοίρα τους παππούδες και οι γιαγιάδες. Οι πλέον ευάλωτοι, δηλαδή, στον κορονοϊό. Κλείνουν οι επιχειρήσεις, λοιπόν, έκλεισαν τα σχολεία, όλος ο κόσμος είναι σε άδειες ειδικού σκοπού ή κανονικές ή πολύ απλά …στο σπίτι μέχρι νεωτέρας. 
              Πολλοί εξ αυτών, αντί να μείνουν στο σπίτι, μέχρι νεωτέρας και μέχρι να περάσει η μπόρα, έκριναν ήδη σκόπιμο να έρθουν στα χωριά, …να το σιγουρέψουμε ρε αδερφέ ότι θα κολλήσουν μέχρι και οι κάτοικοι στα ψηλά βουνά, εκεί που δεν πάτησε Τούρκος! 
          Το «δεν έχω συμπτώματα, είμαι μια χαρά», …περιττό να εξηγήσουμε πόσο ανόητο και πόσο ανεύθυνο είναι
             Τους πήρε ο πόνος, κάποιους, να έρθουν να κλαδέψουν το λιοστάσι. Σαράντα χρόνια παρατημένο το έχουν, πιθανότατα δεν θα θυμούνται πώς να πάνε, θυμήθηκαν τώρα το χωριό. Πεθύμησαν και τα «γερόντια», που ίσως ούτε για τα «χρόνια πολλά» δεν έκαναν ένα τηλέφωνο τα Χριστούγεννα. Τι να πει κανείς;!! Και εννοείτε ότι δεν αφορά το σύνολο αυτό, αλλά κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις. 
             Με τέτοιες λογικές, όμως, με τέτοιες συμπεριφορές και με όλα όσα βλέπουμε να γίνονται γύρω μας, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι… να βάλει ο Θεός το χέρι του. Πόσο δύσκολο, πόσο φοβερό και τρομερό είναι πια, να μείνει κάποιος για 15 ημέρες στο σπίτι του;;; Καθώς φαίνεται, πάρα πολύ...

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.e-ea.gr/

25 σχόλια:

  1. Σε 2 εβδομάδες δεν θα μιλάμε για τους ηλικιωμένους που κάνουνε βόλτα ή για τους Αθηναίους που μας γέμισαν με κορωνοιό γιατί οι ηλικιωμένοι θα προσβληθούν από τον ιό και ξέρουμε την κατάληξή τους και εμείς στο τέλος θα είμαστε όλοι φορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι είναι,οι αθηναίοι είναι καλοί μόνο το καλοκαίρι που χαλάνε λεφτά,α ρε κακομοίρηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακομοίρης είσαι εσύ που ακόμα και τώρα τα λεφτά έχεις στο νου σου

      Διαγραφή
  3. Ουξααααα γιδιααααα νεοελληνες του κωλουυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχονται στα χωριά με εμπειρία στον ιού και οι χωριάτες τούς έχουμε παρεξήγηση καλέ ακούστε τους τη καλά τα λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήδη αυτό έγινε στην Άρτα και είναι διασωληνομενος ο πατέρας...να περιμένουμε και εμείς πάρα πολύ γρήγορα κάτι τέτοιο.και τοτε να δούμε σε ποιο νοσοκομείο θα πάμε εδώ στην επαρχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εδω στο θυρρειο ξεκινησαν οι διακοπες !!!! φερνουν τα βλασταρια τους απο την Αθηνα να παιξουν με τη γιαγια και τον παππου !! οι μορφωμενοι και νεοπλουτοι , και οι ιδιοι σπεραγγολογιζονται ! οπου νανε θα ηχησουν οι καμπανες. εμεις τι χρωσταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πόσο πίσω είσαι. σε μάρανε το οτι μαζεύει ο άλλος σπαράγγια ; αμα αρρωστήσεις εσύ και ερυεις στο Νοσοκομείο στην Αθήνα , βάζεις παρουσιολόγιο -απουσιολόγιο αν ήρθε ή όχι να σε δει ο χωριανός ή συγγενής ή φίλος. Απο που τεκμαίρεται οτι οι Αθηναίοι ή Πατρινοί ή Γιαννιώτες έχουν κορωνοιό κι όχι και εσύ , μιας και ο ιός είναι διασκορπισμένος παντού ; Ηρθε σπίτι του . Κι αν πεθάνει ; να πεθάνει σπίτι του .... Μήν τους πλησιάζετε , ούτε για να σας κεράσουν ενα τσίπρο , όχι ουίσκι που ήταν παλιά κι τρέχατε για κέρασμα βλέποντας Αθηναίο. Μήν τους πλησιάζετε και οι ευθύνες είναι ΑΤΟΜΙΚΕΣ !!!

      Διαγραφή
  7. Να πάτε στην κορυφή του ΜΠΟΥΜΣΤΟΥ να μείνετε ερχόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΝΤΕ ΕΚΕΙ ΠΑΣΧΑ.ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Αθηναίοι να κάτσετε σπίτια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην ερχεστε στα χωρια ρε θα καταστρεψετε το κασμο.καθιστε εκει που ζειτε και μην ερχεστε να μεταδωσετε τον ιο.ανεγκεφαλοι θα φατε πολυ ξυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ίδιο πρέπει να λές και μεθαύριο στις εκλογές , που εχεις απαίτηση να χαλάσω 300 ευρώ να ερθω να σε ψηφίσω. Τι λές ;

      Διαγραφή
  11. εσείς Που φοβαστε μην κολλήσετε ΑΠΟ τους Αθηναίους κάτσετε σπίτι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ουστ Αθηναίοι βρωμιαριδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα που ορισμένοι βγάζουν και γλώσσα αντί να βγάλουν το σκασμό.
    Τι σας είπανε ρε? Μείνετε σπίτι σας είπαν. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?
    Όχι ανεβείτε στα χωριά που ζουν ηλικιωμένοι να σιγουρέψετε τη διασπορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μιλάνε οι υπεύθυνοι επιστήμονες για περιορισμό των μετακινήσεων με σκοπό τη μείωση την εξάπλωσης του κορωνοϊού και κάποιοι νομίζουν πως θα έρθουν ΔΙΑΚΟΠΕΣ και μας κουνάνε και το δάχτυλο λέγοντας μας πως δε θα ξαναψωνισουν από την τοπική αγορά. Ποιοι αυτοί που θυμούνται το χωριό Πάσχα και δεκαπενταύγουστο, που έρχονται με άδειανες τις τσέπες και φεύγουν με γεμάτα τα αυτοκίνητα με πράγματα. Αυτοί που κάνουν τσάμπα διακοπές και κατεβαίνουν στην παραλία και μας κουνάνε 20€ και το παίζουν κάποιοι. Αυτοί λοιπόν και όσοι άλλοι πραγματικα πονάνε τον τόπο τους σε ε μείνουν εκεί που βρίσκονται, δε χρειάζεται να μεταφέρουν την πιθανότητα που υπάρχει να νοσούν και να μη το γνωρίζουν. Όλα είναι θέμα στατιστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάντε μας όσα τέστ κορονοίού θέλετε.
    Εμεις στο Αρχοντοχώρι ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ή υπαιθρος ανήκει στα ζώα Άνθρωποι των πόλεων μακριά υπάρχει κίνδυνος μόλυνση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 18 Μαρτίου 2020 - 11:02 μ.μ

    19 Μαρτίου 2020 - 12:27 μ.μ.

    19 Μαρτίου 2020 - 2:54 μ.μ.

    19 Μαρτίου 2020 - 12:25 μ.μ.

    Κλασσικές περιπτώσεις οξύτατης μαλάκυνσης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κανένας δεν μπορει να εμποδίσει ετεροδήμότες
    τον επαναπατρισμό στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
    στα χωριά τους και στα πατρικα τους σπίτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι μπορεί. Η κυβέρνηση.
      5000 χιλιάρικα το κεφάλι σε περιπτωση καταγγελίας.

      Αλλά δε το κάνει.

      Διαγραφή
  19. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ Ν.Δ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, ΛΑΘΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφού είστε πιο ξερόλες απ τους επιστήμονες οκ...σε καμία εβδομάδα δε θα έχουμε θέση σε νεκροταφείο. Ιταλία θα καταντήσουμε..να δω τότε τι θα λέτε. Όσοι θα ζείτε.ειστε κοινονικο ανεύθυνοι.ντροπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο